Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Uporabnice aventovih stekleničk

Uporabnice aventovih stekleničk

Mi uporabljamo aventove stekleničke in njihove cuclje z eno luknjo. Uporabljamo jih za moje mleko (ki si ga iztisnem, če moram kam iti) ter za čajček. Sinček rad pije, če je žejen seveda. Problem pa je, da kadar ga pustimo pri tašči za kakšno uro in mu daje flaško, ima vedno ful pripomb, da ima flaška premajhno luknjo in da mu nič ne teče in da se mora ful matrati. Kolikor jaz vem, mora biti majhna luknja, da vmes ne pogoltne preveč zraka, ter da se mora malo potruditi, saj se tudi pri dojenju mora. Imam prav??? Ali naj vendarle ubogam taščo in “staro šolo” in mu kupim cuclje z več luknjami? Aja, star je pa 3 mesece.

Naš je star 4,5 mesecev in še vedno pije iz cuclja z eno luknjico in mu prav nič ne manjka. Ko se bo začel pritoževati in bo hotel da teče bolj hitro oz. več, takrat bom šla kupit ono z več luknjicami … do takrat bom pa še naprej uporabljala te.

Pri treh mesecih bi že molala uporabljat avent z 3 luknjami ali pa vsaj z 2.

1 je občutno premalo! Mi že od 1 meseca dalje uporabljamo 2!

Pri nas imamo za caj in mleko tisti cucelj z eno luknjo..posebej pa imam cuclje 3v1 ki so super,sploh ce v mleko vmesavam kak rizolino :)))

Iza, jaz bi še malo počakala z 2 luknjicama.
Meni se je tudi zdelo, da teče prepočasi, pa sem mu zamenjala cuc. Seveda je kar goltal tisto mleko in je tako hitel, da mu je kar zraven po bradi teklo. :))) Ampak posledica – pri dojenju se mu ni več ljubilo pomatrat in je kar žvečil bradavico in ko seveda ni takoj priteklo, je bil ves neučakan, končalo pa se je z jokom.
Ko sem mu dala nazaj cuc z 1 luknjico, je tudi pri dojenju spet začel lepo piti.

Dokler sem ga še (skoraj) polno dojila in sem mu dala stekleničko samo toliko, da se je do konca nasitil, je imel cuc z 1 luknjo.
Kasneje, ko je pa po flaški pil vedno več in se je dojil bolj zaradi crkljanja kot zaradi lakote, sem mu pa zamenjala tudi cuc.

Jaz pa pravim, da naj se kar matrajo, ker je to edina garancija, da bodo hoteli potem sploh še piti na prsih. saj veste ni ga čez komot. Tudi na prsih se matrajo, da ven mleko potegnejo, zakaj se ne bi potem še pri flaški. Jaz bom več luknjic uporabljala za mleko z rižolinom.

če je otroček dojen, priporočajo cucelj z eno luknjo – če jih ima več, se kmalu ne bo hotel več dojit, ker se mu bo zdelo po flaški enostavneje. Lp

Naš je imel enko (sicer samo za čaj, na žalost) do nekih 9 mes, potem pa “tribrzinskega”. Ga ima še vedno za čaj ponoči.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Jaz se strinjam z mijako in z njeno razlago.

Mii zmo začeli uporabljati dve luknjici po dopolnjenem tretjem mesecu, po 6. mesecu pa tri luknjice.

Tiste dude z “ventilom” nismo uporabljali nikoli (pa čeprav imamo dve doma).

Nataša

PS: naša punčka bo stara tri leta in ponoči pije čaj ali vodo z dudo, ki ima ENO samo luknjico (da se ne naceja s tekočino ponoči).

Nas 10 mesecni misek nemara 2 lukn, niti ne vec 3v 1, ampak samo se tiste z eno luknjo.

Caj in mleko ponoci pije z 1kico, ker drugacew sploh noce.

Uf, mi je kar oddahnilo-da vendarle nima prav tašča, hehehe. Hvala vam!

Naš ima za mleko pred spanjem še vedno 2 luknjici, ker dalj časa pije, se bolj utrudi in prej zaspi. Pa še manj gre mimo… star je 15 mesecev. Ostalo pijačo čez dan pije na 4 luknjice. Pa se mi včasih zdi da gre še to prehitro. Dokler in če je pil moje mleko po steklenički do 6. meseca, je bila le ena luknjica, zaradi dojenja, kjer se matra že tako ali tako.
Razni linoti pa niso priporočljivi za v stekleničko, to naj bi otrok jedel z žlico. Sem prebrala že na več škatlah. Pa tudi skozi več luknjic (beri 4) npr rižolino ne gre.

LP, Ana

Če se ne motim sem v njihovi knjižici zasledila, da naj bi bila ena luknjica do 1. meseca. Pa vendar, naš ima pri 4,5m eno luknjico, res pa je, da že nekaj časa ne pije več čaja. Veš kaj, če mali lepo pije in se pri tem naje bi ostala na eni luknjici. To, da pa se mora malo pomatrati za hrano pa ni nič takega. Vkolikor pa bo siten, nemiren med hranjenjem pa le poskusi s cucljem 2 luknjici.

New Report

Close