Uporabnice aventovih stekleničk
Mi uporabljamo aventove stekleničke in njihove cuclje z eno luknjo. Uporabljamo jih za moje mleko (ki si ga iztisnem, če moram kam iti) ter za čajček. Sinček rad pije, če je žejen seveda. Problem pa je, da kadar ga pustimo pri tašči za kakšno uro in mu daje flaško, ima vedno ful pripomb, da ima flaška premajhno luknjo in da mu nič ne teče in da se mora ful matrati. Kolikor jaz vem, mora biti majhna luknja, da vmes ne pogoltne preveč zraka, ter da se mora malo potruditi, saj se tudi pri dojenju mora. Imam prav??? Ali naj vendarle ubogam taščo in “staro šolo” in mu kupim cuclje z več luknjami? Aja, star je pa 3 mesece.
Iza, jaz bi še malo počakala z 2 luknjicama.
Meni se je tudi zdelo, da teče prepočasi, pa sem mu zamenjala cuc. Seveda je kar goltal tisto mleko in je tako hitel, da mu je kar zraven po bradi teklo. :))) Ampak posledica – pri dojenju se mu ni več ljubilo pomatrat in je kar žvečil bradavico in ko seveda ni takoj priteklo, je bil ves neučakan, končalo pa se je z jokom.
Ko sem mu dala nazaj cuc z 1 luknjico, je tudi pri dojenju spet začel lepo piti.
Dokler sem ga še (skoraj) polno dojila in sem mu dala stekleničko samo toliko, da se je do konca nasitil, je imel cuc z 1 luknjo.
Kasneje, ko je pa po flaški pil vedno več in se je dojil bolj zaradi crkljanja kot zaradi lakote, sem mu pa zamenjala tudi cuc.
Naš je imel enko (sicer samo za čaj, na žalost) do nekih 9 mes, potem pa “tribrzinskega”. Ga ima še vedno za čaj ponoči.
Mii zmo začeli uporabljati dve luknjici po dopolnjenem tretjem mesecu, po 6. mesecu pa tri luknjice.
Tiste dude z “ventilom” nismo uporabljali nikoli (pa čeprav imamo dve doma).
Nataša
PS: naša punčka bo stara tri leta in ponoči pije čaj ali vodo z dudo, ki ima ENO samo luknjico (da se ne naceja s tekočino ponoči).
Naš ima za mleko pred spanjem še vedno 2 luknjici, ker dalj časa pije, se bolj utrudi in prej zaspi. Pa še manj gre mimo… star je 15 mesecev. Ostalo pijačo čez dan pije na 4 luknjice. Pa se mi včasih zdi da gre še to prehitro. Dokler in če je pil moje mleko po steklenički do 6. meseca, je bila le ena luknjica, zaradi dojenja, kjer se matra že tako ali tako.
Razni linoti pa niso priporočljivi za v stekleničko, to naj bi otrok jedel z žlico. Sem prebrala že na več škatlah. Pa tudi skozi več luknjic (beri 4) npr rižolino ne gre.
LP, Ana
Če se ne motim sem v njihovi knjižici zasledila, da naj bi bila ena luknjica do 1. meseca. Pa vendar, naš ima pri 4,5m eno luknjico, res pa je, da že nekaj časa ne pije več čaja. Veš kaj, če mali lepo pije in se pri tem naje bi ostala na eni luknjici. To, da pa se mora malo pomatrati za hrano pa ni nič takega. Vkolikor pa bo siten, nemiren med hranjenjem pa le poskusi s cucljem 2 luknjici.