uporabniki avtobusna postaja na moji parceli pustijo ogromno smeti
zdravo. sem lastnik parcele, ki meji na parcelo, kjer je avtobusno postajališče. čakalnica avtobusne postaje je zgrajena na moji parceli v dogovoru z občino, ker drugje ni bilo prostora. uporabniki avtobusne postaje pustijo na moji parceli ogromno smeti. lahko od občine zahtevam mesečno plačilo, ker moram vse te smeti sam čistiti? hvala in lp, vasja
Pozdravljeni,
težava je v tem, da smeti na parceli puščajo, kot pišete, uporabniki avtobusov in bi torej bilo prvenstveno na prenehanje takšnega ravnanja in na povrnitev eventualno nastale škode, potrebno tožiti njih. To bo praktično zelo težko izvedljivo.
Predlagam, da se pisno obrnete na Upravno enoto in postavite zahtevek, da naj ta problem uredijo, morda s postavitvijo ograje, če je to mogoče, ali na kakšen drug ustrezen način.
Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.
Lep pozdrav
Odvetnik Pavel Zajc
Forum je zaprt za komentiranje.