Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Uporabniki Velux strešnih oken

Uporabniki Velux strešnih oken

Imam vprašanje za vse, ki imate doma Velux strešna okna.
Sedaj, ko prihaja hladnješi/ zimski čas, ali se tudi vam dogaja, da se okoli okna zelo zarosi in kaplja, neke vrste kondens. Pa ne mislim to na kondens na steklu, ampak ko npr.okno odpreš je okoli okna mokro in prične kar kapljati noter in teče seveda po steni.
Se opravičujem zaradi nekoliko maj razumljivega zapisa. Upam, da vseeno razumete, kaj želim vprašati.

Lep večer.

Imamo jih kar šest. Pri nobenem nisem zasledila tistega, kar opisuješ.

Ne vem, meni osebno se to ne zdi normalno.
Mene pa prepričujejo, da je to vse zaradi kondensa in da bi morali še več odpirati okna in zračiti. Pozimi, ko je zapadel sneg je pri strani celo zatekalo, nakar ugotovimo, da se je neka guma snela oz. zmečkala in ne tesni najbolje.

Notranje senčilo za zatemnitev v otroški sobi se nam je pokvarilo. Ker se je bolj na tesno odpiralo in zapiralo se je natrgala stranska vrvica, ki se je potem tudi dokončno strgala.

Očitno tudi Velux ni več to kar naj bi bil. :/

Imam dve strešni okni od veluxa in z nobenim ni težav. Sem pa imela prej eno drugo strešno okno, tam mi je pa noter teklo 🙁
Ne vem pa kakšno stransko vrvico imaš na senčilu? Pri meni ni nobene vrvice, samo ročaj za katerega potegneš. Imam pa platno. Imaš ti žaluzije?

mi imamo 5 oken. o veluxu vse naslabse, kar sem zapisal ze na forumu podsvojo……

Bom napisal svoje izkušnje z Velux okni in dodatno opremo.

Kupili smo 5 oken.

Zunanje mrežasto senčilo – MHL:
Ker je bilo vroče, smo naknadno kupilo še zunanja senčila. Reklama pravi:
– Učinkovito zaustavi sončno toploto, ohrani pa razgled in svetlobo.
– Zaustavi do 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sončne toplote.

Jaz od tega znižanja vročine/toplote nisem dosti čutil. Če rečem, da je temp nižja 1, ali 2 C, sem rekel preveč. Tako, da je to senčilo bolj natega, kakor resnična pomoč pri zniževanju temperature v mansardi.

Siesta senčilo
– Senčilo ima na zunanji strani metalizirano plast, ki odbija sončne žarke in tako ustvarja ugodne bivalne razmere.
– Optimalna kombinacija z zunanjim mrežastim senčilom, kjer lahko kontrolirate vnos toplote in svetlobe.

Prostor res zatemni. Ampak ob tem niso povedali, da se na oknu (nad senčilom) zbira kondenz, da nam je kapljalo po oknu navzdol ter nato po obrobi. Pa čeprav smo imeli radiator v liniji okna. Ja rekli boste, da toplota ni sušila okna, ampak saj tega niso omenili, da se okna v primeru montaže senčil ne sušijo. In to me je najbolj razjezilo. Ali pa naj napišejo, da so uporabna le poleti. No, tudi sedaj, ko ne kurimo več, se na steklu nabira kondenz. Tega pa ni, ko senčila ni, in je zrak krožil ob oknu.

Če menite, da smo kaj narobe naredili, svetujte. Ostalim pa v vednost, kaj se jim lahko zgodi z nakupom dodatne opreme Velux, ki je “skoraj” neuporabna ali pa vsaj ni koristna tako, kolikor jo reklamirajo.

No, jaz sem za enkrat z njihovimi okni zadovoljna. Res pa je, da nimam dodatne opreme, ker tista zunanja senčila proti toploti in ono in tisto, se mi je vedno malo sumljivo.

Že druga Velux. Dobra okna, nobenega kondeza. Je pa res, da je streha izjemno izolirana in so nam vgrajevali res strokovnjaki!

Tudi sam imam pet Velux strešnih oken.
Okna so vgrajevali strokovnjaki.
Kondenz se pojavi le v primeru visoke zračne vlage – kar pa se zgodi zelo redko. Za visoko zračno vlago v prostoru in s tem posledično kondenziranje, pa ne morem obtožiti proizvajalca oken.

nam je tudi skoz nekaj noter teklo pa sem poklicala servis, da so zamenjali tesnila in podobno. je rekel serviser, da je treba okna servisirati vsake 5 let… mi pa prvič po 10 letih

Zdaj je vse ok

mi jih imamo že 15 let, še nikoli servisa, nikoli nobenega problema, vse štima, vgradil nam jih je sosed, mizar.
imamo pa večino časa odprto zgornjo prezračevalno loputo.

Jaz sem pa imel kakšnih 5 let na velux oknu njihovo zunanje mrežasto senčilo, ki pa je pred kakšnim tednom popustilo, tako da ni več napeto in se ne zvije več na rolo. Vzel sem ga z okna, poskušal naviti, a se ne da.
Zanima me, če kdo ve, kako to popraviti?

Velux okna 20let tri komade brez senčil. Zadovoljen. Sedaj smo naročili novo generacijo velux oken. Doslej nimam kaj reč. Glede vlage pod zunanjim senčilo, itak pozimi odgrneš da ti sonce greje sobo alo…. Tako da se zrači okno. Pa tudi zaradi snega najbrž ni dobro da imaš senčilo odprto:)

New Report

Close