Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Uporabnost tabličnega računalnika

Uporabnost tabličnega računalnika

Ker imamo preko podjetja naročnino na tuš mobil – kar je BTW živa katastrofa, sam telefon imam pa zastonj neomejeno, bom verjetno sklenila naročniško razmerje z mobitelom… Vse več ga uporabljam za nujne klice poslovne narave.

Na voljo so telefoni, prenosniki in tablice in ne vem kaj naj vzamem…

Telefon imam, imela sem tudi pametni telefon – 1 celi dan oz. pol dneva, potem je končal v predalu, ni bil poceni in na koncu ga je moj nekomu podaril… ravno, ko se je moj telefon čudno obnašal… Na živce mi je šlo klicanje z ekranom na dotik… Npr. priznam, da dostikrat v avtu, ampak imata oba avtomobila omogočeno prostoročno telefoniranje, edino na mojem tega nihče ne zna vzpostavit… Pogrešam pa npr. telefon za take stvari – npr. aplikacije, ki ti merijo razdaljo med tekom in še kaj, čeprav imam Polar in merilec intervalov vedno zraven, glasba mi pa ni pogoj.

Rabila bi v resnici najbolj stacionarni računalnik, ki jih nimajo, laptop pa imam, zdaj že drugega – in se ne eno ne drugo ni izkazalo za uporabno, ker je bil prvi zelo težek za prenašat, baterija je bila slaba in ni dolgo zdržala, drugega je izbral partner, ki pa da bolj malo na tehniko in je kar se mene tiče slabši od mojega prvega HP, ki je bil vsaj 5 let starejši…

Na firmi je pa dosti sestankov (vsaj nekajkrat na teden ali celo na dan), jaz ne hodim pogosto, ampak moj… Tu je pa veliko predstavitev in najbolj pomembne so slike izdelkov, ker pa gre res za stvari, ki so pomembne z estetskega vidika… Veliko je tudi čakanja med sestanki in bi se lahko kake meile prebralo, napisalo (moški itak to naredijo s svetlobno hitrostjo)… Se mi zdi, da si večina ljudi to kupi samo zaradi trenda in če jo kdo to res rabi, bi jo rabili mi (edino škoda, da potem ne morem kupit roza ovitka…).

Stacionarne računalnike imajo vsi nove, razen mene 🙂 Moj je star in še iz predkamene dobe… Nujno ga rabim zaradi dela s spletno trgovino, rada bi gor tud Photoshop, zelo veliko pa delam z excellom… Uradno nisem zaposlena – in si ga npr. en morem kupit na obroke v Big Bangu in mojega partnerja, ki je res za luno kar se tiče tehnike, je zelo težko prepričat, da mi vzame enega na obroke za 10 eur na mesec :))) TV imava še staro kišto, nova pride sicer naslednji teden.

Zanima me še nekaj – če ima kdo in če je sploh pametno imet na tabličnem računalniku tud spletno banko?
In če je tablica toliko uporabna (sploh za sestanke, kamor ugotavljam, da moj ne nosi več laptopa zaradi neppraktičnosti, amapk raje cele kupe katalogov, sam da ni treba preklapljat na elektirko…), da ga lahko potem prepričam v nakup novega stacionarnega računalnika, jaz mu pa podarim tablico? V tem času moram dat pa posodobit še star računalnik, za kakšen mesec…

Pa, a se splača vzet tisto s telefonom? Kako to zgleda potem, gre to na kake brezžične slušalke? Ne predstavljam si npr. tega stalo vlačit ven iz torbe, verjetno ga kje tudi pustiš in pozabiš 🙂

S kje pa si Pepca?

Zakaj naj bi bilo to zdaj pomembno?

OK sama sem ugotovila, nabavila sem si tablični računalnik, Galaxy Note 10.1.2014 in moram povedat, da kolikor mi gredo ponavadi te stvari na živce, je pa kar se mene tiče ful uporabna stvar…

Nimam je pa za gledanje filmčkov in tako brezvezno brskanje po internetu, žal ni časa 🙂 Tako da sedaj je uporabna izkčjučno za poslovne zadeve, ne čisto za vse, ampak npr. tele aplikacije mi zelo prav pridejo:

npr. (sicer se trenutno ne spomnim imena) ampak gor je en tak organizator, urnik, ki mi zelo prav pride, ker sicer po naravi nisme pretirano organizirana oseba, ker pa moram vodit in izpeljat določene stvari v firmi, pa je to npr. zdaj nujno… Priznam, prisilite v neke stvari, ni mi treba več na listke pisat seznamov obveznosti in več časa zase mi ostane.

Ena stvar zakaj – ker že zjutraj v postelji pogledam meile, zvečer pa preden grem spat, mi pade še kaka ideja, ki jo hitro zapišem… Poleg tega zaradi narave dela sva ponavadi z mojim vsak na svojem koncu zvečer, jaz v pisarni, on pred TV. Zdaj jaz npr. zraven na kavču pišem kake članke :))

Zame uporabna stvar, njega se take stvari ne primejo (raje vlači kataloge na sestanke, kdo bi ga razumel…).

Je pa en minus – namreč original ovitek za galaxy stane 60 eur… Različic sploh ni nekih uporabnih na voljo. Tako da meni je žal samo, da nisem kupila starega modela, brez telefoniranja…

Mi pa manjka še nujno stacionarni rač… Tablica ne nadomesti tega, to pa pač je jasno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close