Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Upravni odbor

Upravni odbor

Kaj dela upravni odbor? Zanimam se za službo v privat sektorju, kjer bo nad mano vodja, izvršni direktor in upravni odbor. Kaj je naloga upravnega odbora? Samo funkcija na papirju ali imajo določene naloge?

Upravni odbor odloča za vse bistvene zadeve. Šef kontrolira tebe, izvršni direktor kontrolira celotno področje in poroča Upravnemu odboru, ki pa sprejema odločitve.

*** lupus pilum mutat, non mentem *** ** malus omnia in malum verit **

V upravnem odboru imaš izvršne in neizvršne direktorje. Izvršni so tisti, ki izvršujejo, ki so “klasični direktorji”, ki vodijo družbo, delajo. Neizvršni so pa kot nadzorni svet, torej oni ne sprejemajo vsakodnevnih odločitev in ne sedijo ves čas tam.

Je pa res, da imajo nekatere družbe naziv izvršni direktor (npr. izvršni direktor prodaje, marketinga, financ, kadrov, ipd.), ki pa niso najvišja raven v družbi. Tako da je odvisno od same družbe in njene organizacije. Poglej na splet, če imajo kje organizacijo, mogoče bo potem bolj jasno, kaj spada pod koga in kako.

Ti boš sicer pod okriljem vodje in njemu poročaš, odgovarjaš, ipd. Najbrž gre za večjo družbo z več zaposlenimi in dvomim, da se bo izvršni direktor s tabo konkretno ukvarjal.

New Report

Close