UPRAVNIK SPL NA TEDNIKU!!
http://tvslo.si/predvajaj/tednik/ava2.61539076/00:20:20/0:0:0/
Kakšne so vaše izkušnje z SPLom?
Drži, glede “kateri je sploh dober”. Sam se s tem ukvarjam za naše naselje in mu težko kaj res hudega očitaš. Vedno nas je nekaj 10 ali 100 na kupu, in vedno se med nami razlikuje, kaj je dobro očiščeno in kaj ne, in za kakšno ceno.
Jaz sem se precej ukvarjal tudi s prevrjanjem izračunov in kaj hudega nisem našel.
Glede “dragosti” pa… njihova storitev stane okoli 10 EUR na mesec. Koliko stane hišnik, popravljalna dela – če ne zaupate, lahko zberete polovico soglasij in sami predlagate izvajalca. Ampak, potem pride najtežji del, se bo moral nato nekdo izmed vas angažirati … In ker takega običajno ni, potem plačaš tistemu, ki to hoče naredit.
Verjamem pa, da kje obstaja kakšen upravnik, ki se res trudi. Pa mnenjem tukaj ni hudo verjeti – tudi sami berejo ta forum in se kdo lahko v njihovem imenu “pohvali”.
Vsak blok lahko izbere svojega upravnika. Samo najbolj učinkovito pa to ni, ker so problemi pogosto skupni za neko naselje, in je bolje reševati za vse.
http://www.uprastan.com/zamenjava-upravitelja.aspx
Glede na to, da si stanovalka Mosteca, mislim da bo bolj težko- ja načeloma bi se verjetno že dalo samo za blok, ampak pozabljaš da v Mostecu tudi bloki niso povsem ločeni.
Celo naselje- zemljišča okoli blokov, ceste in zelenice so v skupni lasti, nikjer ni ločeno koliko je od katerega bloka, oziroma lastnika, nekateri bloki imajo okoli več zelenic kakor drugi, stanovalcev pa manj.
Tukaj so še skupni prostori- tista soba na začetku za združenje, pa nadzorna soba, pa hišniški prostori, pa še bi se našlo- tako da vsaj za Mostec bi bila menjava upravnika, oziroma razdelitev med več upravnikov kar težka naloga.
No pa izhajajmo iz ulice- že sama ulica je po kletnih prostorih razdeljena v dva niza- prvi parkira na prvem vhodu v garaže, drugi v drugem vhodu v garaže.
Nimjte vsi v vašem bloku parkiranih avtov pod vašim blokom in v boksih nasprotui- če pa že vi to imate, pa sem prepričana da drugi nimajo- se pravi so stroški spet preneseni v neko tretjo ulico.
Mogoče bi bila rešitev- en upravnik za skupne prostore in površine, potem pa vsak blok zase, ampak mislim, da bi šele potem bilo pestro s položnicami
No pa izhajajmo iz ulice- že sama ulica je po kletnih prostorih razdeljena v dva niza- prvi parkira na prvem vhodu v garaže, drugi v drugem vhodu v garaže.
Nimjte vsi v vašem bloku parkiranih avtov pod vašim blokom in v boksih nasprotui- če pa že vi to imate, pa sem prepričana da drugi nimajo- se pravi so stroški spet preneseni v neko tretjo ulico.
Mogoče bi bila rešitev- en upravnik za skupne prostore in površine, potem pa vsak blok zase, ampak mislim, da bi šele potem bilo pestro s položnicami[/quote]
Saj ni problemov s tem. Upravnik pač poravna stroške drugemu upravniku, lastnikom pa jih zaračuna na 1 položnici.Stanovalka mosteca, začnite se organizirat za menjavo upravnika! Mi smo ga zamenjali in je novi mnoooogo boljši in še cenejši. Za upravljanje plačamo malce čez 6 € in vse je urejeno, popravljeno, skratka pesmica proti prej( tudi SPL) Ti , moje mnenje si pa verjetno SP*Lovec, da jo tako strašiš:)))))
Mogoče bi bila rešitev- en upravnik za skupne prostore in površine, potem pa vsak blok zase, ampak mislim, da bi šele potem bilo pestro s položnicami[/quote]
Saj ni problemov s tem. Upravnik pač poravna stroške drugemu upravniku, lastnikom pa jih zaračuna na 1 položnici.Stanovalka mosteca, začnite se organizirat za menjavo upravnika! Mi smo ga zamenjali in je novi mnoooogo boljši in še cenejši. Za upravljanje plačamo malce čez 6 € in vse je urejeno, popravljeno, skratka pesmica proti prej( tudi SPL) Ti , moje mnenje si pa verjetno SP*Lovec, da jo tako strašiš:)))))[/quote]
:))) ne nisem SP Lovec in nič ne strašim, nažalost sem tudi sam stanovalec tega naselja.
In smo že iskali možnosti za zamenjavo upravnika, pa samo težave potege za seboj.
In pa še to- za zamenjavo upravnika je potrebno več kot 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} lastnikov, ki se s tem strinjajo.
V našem naselju veliko lastnikov svoje lastnine ni vpisalo v zemljiško knjigo, in so stanovanja uradno v lasti vegrada- JAAA ta bo pa sploh z veseljem podpisal menjavo upravnika.
Vsa ta stanovanja- uradno v lasti vegrada so v stečajnem postopku, lastniki pa morajo šele dokazati da so njihova.
Načeloma si lahko tudi vsak blok, celo vsak lastnik izbere svojega upravnika, ne boste verjeli. Seveda se je za vprašati, kako skomplicirano je potem takšno upravljanje in koliko bi ti ga potem en upravnik zaračunal v takšnih pogojih.
Mimogrede: zemljišče okrog blokov v Mostecu ni v lasti stanovalcev, ker je še vedno v lasti Vegrada, ki ni nikoli dovolil prenosa lastniške pravice na kupce stanovanj, kar bi bil po pogodbi sicer dolžan storiti. Zato smo stanovalci malo trapasti, da plačujemo stroške urejanja zemljišča, ki sploh ni naše.
Seveda je upravnik SPL zelo drag in marsikaj tudi neupravičeno zaračuna. Ali pa ne deli stroškov tako kot bi moral, ker bi bilo preveč dela za njih kar pa sploh velja za sosesko Mostec, kjer je 7 ulic z bloki, vrtstnimi hišami, podzemnimi garažami.. skupno odjemno mesto za smeti.. in skupnimi zelenicami, ki pa so še vedno vpisana na vegrad, čeprav bi jih moral prenesti že zdavnaj na stanovalce. SPL-ove storitve so zelo nekakovostne, drage…zunajni izvajalci so vsa leta vedno eni in isti, ne glede kako delajo… hišniki ( podjetje vioro) delajo hkrati na več lokacijah, tukaj pa je dostikrat neopravljeno ali s precejšno zamudo. SPL je zelo slab in zelo drag gospodar.
Seveda ima lahko vsak vhod bloka svojega upravnika, ampak s tem se stanovalci tega vhoda SPL-a še ne bodo rešili, ker so vezani na ostale s skupnimi prostori, podzemnimi garažami, skupnimi zelenicami… :))) Noben blok ali ulica nima svoje zelenice ampak je vsa zelenica last vseh stanovalcev v soseskih po deležih (ampak še ni vpisana v ZK- poteka postopek oz. tožba).
Kvečjemu več upravnikov bo moral plačevati in stroški bodo verjetno še večji kot sedaj. Tko da ta odločitev ni glih najbolj smotrna.
Edina rešitev je…da bi vsi skupaj zbrali drugega upravnika, pa še to je zelo težko doseči… brez kakšnega denarnega vložka, ker se bo SPL na vse pretege branil, saj je bilo o tem že veliko govora kako težko se SPL odreče zaslužku sploh pa tako velikemu, kot ga dobi v Mostecu. SPL in ostali upravniki se zavedajo, da je zelo težko zamenjati upravnika ali pa doseči neko enotnost in odločnost med stanovalci da skupaj stopijo in vsi podpišejo soglasja za zamenjavo.
Pred leti je T2 zbiral soglasja za napeljavo optike do vsakega stanovanja.
Pa smo stanovalci dobili dopis od SPL-a, da mi ne rabimo nobene optike, ker je že kao imamo :)))
Kasneje je sicer ugotovil, da je še nimamo, je pa eno leto trajalo da je dovolil T2-ju da napelje optiko. T2 je moral narest vso tehnično dokumentacijo glede izvedbe. To je sicer prav ampak zakaj SPL ni od vegrada in imosa zahteval ob prevzemu vso potrebno dokumentacijo, in ostalo…ne pa da po nekja letih ugotovi, da obstaja, kar bi moral že ob prevzemu vedeti :)))
Drgač pa koji k… briga SPL koliko optičnih kablov imamo stanovalci. SPL o tem nima kaj odločat, ampak odločamo mi stanovalci.
vsako delo, čeprav je hišniško zaračunajo…in to kar povsem poprek. čeprav je sama vsota majhna, jih je pa velik in se tega velik nabere.
če g.kumše od spl prdne…še to nam zaračunajo
dol z spl-om
saj je že iz izjav na tedniku od tega propsa spl-ovega vse jasno, da skbijo sam za svojo rit, stranke pa tako pridobivajo, da jim da hilda in investitorji njej podobni v upravljanje cele novozgrajene soseske… in kje bo potem spl svojim”delodajalcem” težil za napake v vseh soseskah, ki jih tako dobi v upravljanje…
SPL, SCT, Vegead…. isto sranje drugo pakovanje ….
Tema je že stara ampak po mojem še vedno aktualna. Zamenjali bomo upravnika (SPL), ker se na naša vprašanja in želje preprosto ne odzivajo. Verjetno jim gre predobro, da bi se brigali za nas, od katerih dobijo 14€ na mesec, samo da tiste položnice razdelijo. Vse ostalo pa sami delamo.
Kakšni predlogi za upravnike, ki jim je mar za stranke? Izkušnje, zavzetost, neposrednost, odzivnost?
Veseli bomo vsakega dobronamernega predloga.
Hvala in LP, Tomaž
Spoštovani!
Če želite zamenjati upravnika smo vam na voljo. Smo konkurenčen in pošten upravnik, ki deluje v korist lastnikov. Ker je vaš upravnik SPL d.d. predvidevam, da boste imeli težave pri odpovedi. Tukaj vam lahko ponudimo naše izkušnje saj smo od SPL d.d. prevzeli objekte v naselju Savski breg v Črnučah. S svojo pritožbo ni uspel niti na drugi stopnji.
Za več informacijs smo vama na voljo na http://www.ferdom.si ali nam pišite na info@ferdom.si, odzvali se bomo, se pogovorili o vaših problemih in o morebitni zamenjavi upravnika.
Lep pozdrav,
direktor FerDom d.o.o.
Feliks Detela dipl. upr. org