Ura na računalniku – prenosniku
Pozdravljen Klemenxx!
Odgovori mi prosim na tole vprašanje: ko začnem delati s prenosnikom, potem
ko je kakšen dan ali dva “počival v torbi” kaže ura (saj veš, spodaj desno v
opravilni vrstici) npr. za deset minut manj kot je v resnici, čez nekaj časa
pa se ura sama korigira na pravilni čas.
Kaj se pravzaprav dogaja?
lp
Senka
hmm, če si za tako gosto meglo, da jo lahko režeš, potem se dogajajo čudne reči, kot bi rekel palček Smuk, če ne pa je tvoj prenosnik tolko pameten, da zna sam naštimat uro, kar danes v času radijsko vodenih ur in internetnih strani z atomskimi urami sploh ni tako težko. Ampak ker nobena stvar sama od sebe ne počne čisto nič, bi blo verjetno res pametno ugotovit, kaj se pravzaprav dogaja.
Živjo!
Ali se morda v roku tistih kritičnih 10 min povežeš na splet? V tem primeru imaš morda inštaliran programček, ki samodejno sinhronizira čas s katerim od mnogih časvnih strežnikov, ki ponujajo tovrstne storitve…
lp
Ne, ne povežem se na spllet, samo pišem in take stvari…
Tvoja računalniška ura je očitno taka kot so nekateri Seikovi modeli ročnih ur. Ko uro odložiš gre za dlje časa v sleeping mode in stoji, pol ko jo daš na roko in mal pomigaš se pa čudežno “zbudi” in cagarje naštima na pravo uro. Očitno je tvoj prenosnik tudi tak zato ti svetujem, da še predno ga prižgeš ga dobro potreseš in potem bo ura že iz preve kazala točno. Če pa ne bo pomagalo, potem pa še prestavi digitalno uro na analogno, ker s cagerji pa ziher postopek dela.
Živjo ..
Hja (imaš že zgoraj odgovor), možno je, da ti ura sicer teče nekje v ozadju pravilno,
pa je baterija že čisto v moškem spolnem organu (hehe), pa WIndows okolje
čez nekaj časa šele pravilno prikaže tiste cifre.
Skratka ne samo CDRW, tudi baterijo zamenjaj na prenosniku pa bo.
lp
Hello!
Kako si to mislil novo baterijo za prenosnik???
(maja letos sem kupila dva nova akumulatorja za prenosnik!!!)
Mislim, da ura začne zaostajati ob menjavi akumulatorja, pa saj to traja le dobre pol minute. Ampak zakaj potem Windows sam popravi čas?!?
Res pa je tudi, da pospravim prenosnik s praznim akumulatorjrm; le če vem, da ga bom naslednji dan potrebovala, napolnim oba, sicer ne; saj ni potrebe.
Vem, da ima računalnik vgrajeno lastno baterijo ravno zaradi ure. Si mislil da naj na servisu menjajo njo?!
Seveda Senka sem mislil baterijo, ki drži pokonci uro, in ostale podatke o
tvijem računalu (Bios).
Ampak če imaš samo težavico in se potem odpravi, še ne vidim razloga zakaj
bi metala denar proč, to narediš šele ko začne baterija (pa ne mislim tistih velikih
akumulatorjev, pač pa majceno baterijo, ki jo ti ne vidiš, ker je v računalu)
delati velike težave, npr. datum je 01.01.90, ali kaj podobnega – potem jo
šele zamenjaj..
In Traminec letošnji je že, ali ga je suša popila!!!
lp
Kaj pa misliš glede vztrajnega zaostajanja ure? (sicer le za nekaj minut, a vseeno)
Naj vsakič popravljam čas?
Naj menjam baterijico? (stara je “le” 6 let) Saj vendar redkokateri svoje vrste doživi to starost – razen muzejskih primerkov seveda
Pa še za info: koliko stane (približno vsaj) menjava?
lp
Senka
p.s.: glede Traminca počakajmo do Martina, pa dobiš en flaškon
(upam, da ne bo cenzure od Primoža)
Živjo..
Načeloma je baterija potempatakem zanič, če je pričela zadeva zaostajati.
Menjava hmm nekaj takega kot pri urarju, ne vem ker sem baterije
do sedaj tudi v urah kar sam zamenjal pa je mir (saj veš na Gorenjskem so rabljene baterije zelo poceni, nove pa izvažamo na Štajersko in uvažamo malo rabljene)..
Drugače mi pa lepo prosim NE pošiljat Traminca preko med.over.net,
namreč Primož vse preveri kako in kaj. In kolikor ga poznam bi mi
v steklenico vlil nekaj Barja, češ za Gorenjce je vse v redu.
Ampak mi se ne damo kar tako, bojda imajo v Šenčurju (na Gorenjskem op.av.) vsako leto trgatev.
Sem si že rekel, da bo potrebno enkrat ogledati trgatev kako izgleda.
lp
Veliki brat, torej !
(upam, Primož, da mi ne zameriš tega izraza)
lp
Senka
Forum je zaprt za komentiranje.