Ura na roki, ki izstopa
Te ure so res za dinozavre, ki jim je dolgcajt v življenju, sploh tadrage. Bolj se izobraziš o njih, bolj vidiš, kakšna neumnost je to. Saj ne rečem, če bi vsaj v čem bile boljše, pa niti to niso. najdražje ure so večinoma mehanske, mehanske pa manj točno kažejo čas od poceni kvarčnih (in mobitelov, seveda). Eno faking nalogo imajo, pa še tega ne zmorejo dobro opravit.
Pa še navijat jih moraš oz. premikat te mehanske, da se ne ustavijo. Potem si pa kupijo še neke sukače, da jim vrti te ure v omari ali na polici, ko jih dol dajo, da se ne ustavijo. Cesar gol in glup. Kako na najbolj fuknjen, zastarel in neroden način slabše opraviti neko osnovno nalogo. Haha.
Sem ženska, ne nosim nakita, nosim uro.
Ura mora imet (poleg časa, datuma seveda) še nadmorsko višino, temperaturo, mogoče tudi GPS, skupno nadmorsko višino opravljeno na turi in podobne zadeve.
Aja pa še pulz mora merit. suunto, garmin, to mi je super.
[/quote]
pozabila si na števec korakov ☺ … tistih od genija do bedaka ☺
Jbg… ne gre vedno zlahka. Včasih se mora le malo počakat, odpočit in pride drugi dan s sončnim vremenom.
[/quote]
hm, recimo zabluziš nekje sredi notranjskih gozdov, polno vrtač, sonca itak ne vidiš, ker so drevesa, hladno je, postaja mrzlo, sučeš se v krogu… ne vem, če te mika čakat na drug dan.
Ali pa recimo v gorah, na kaki gorski kraški planoti, hitro ne veš več kje si, vse enako, pride megla, zvčer še mraz, tudi ne želiš čakat še drugega dne.
hm, recimo zabluziš nekje sredi notranjskih gozdov, polno vrtač, sonca itak ne vidiš, ker so drevesa, hladno je, postaja mrzlo, sučeš se v krogu… ne vem, če te mika čakat na drug dan.
Ali pa recimo v gorah, na kaki gorski kraški planoti, hitro ne veš več kje si, vse enako, pride megla, zvčer še mraz, tudi ne želiš čakat še drugega dne.
[/quote]
…mah na drevesih, osnovno poznavanje terena, zasuk vej na smrekah… vse to je uporabno za grobo orientacijo. V notranjskih in dolenjskih gozdovih sicer nabiram gobe. 😉
…mah na drevesih, osnovno poznavanje terena, zasuk vej na smrekah… vse to je uporabno za grobo orientacijo. V notranjskih in dolenjskih gozdovih sicer nabiram gobe. 😉
[/quote]
He, he, to pa ja, rolex pa takoj počepne :).
Čeprav tole, kar naštevaš, v megli na visokogorskih terenih odpove. tam ti res ne preostane drugega, da čakaš, da se megla dvigne (seveda pa je najbolj pametno, da preden greš, preverjaš vreme in ne rineš v situacije, ko bi lahko prišlo do megle in seveda ustrezna oprema, mobilci pogosto tudi ne delujejo na takih terenih).
He, he, to pa ja, rolex pa takoj počepne :).
Čeprav tole, kar naštevaš, v megli na visokogorskih terenih odpove. tam ti res ne preostane drugega, da čakaš, da se megla dvigne (seveda pa je najbolj pametno, da preden greš, preverjaš vreme in ne rineš v situacije, ko bi lahko prišlo do megle in seveda ustrezna oprema, mobilci pogosto tudi ne delujejo na takih terenih).
[/quote]
kompas reši vse vajino prepucavanje ☺
dobra, konkretna ura na moški roki je za mene to, kar je za kakega moškega globok in konkreten dekolte na 20-letnici. opazim v prvih treh sekundah!
na cene in vrednosti moških in/ali ženskih ur se ne spoznam najbolj, vem samo: všeč/ni všeč
sama že ohoho let prisegam na
https://www.switzerwatch.com/images/irony/CHRONO_MEDIUM/Details/B_YMS401.jpg
neuničljiva ura (razen pasu, ki pa je že nekaj let kovinski)!
Se ne spoznam in tudi ne nosim ur.
Za večno prestižne veljajo te: https://www.patek.com/en/company/news/only-watch-2019, kot so me poučili. Kot pri ostalih luksuznih predmetih, ti potem pošiljajo tiskane kataloge, lično zapakirane.
Ena Patkovih ur, ki sem jo videla, se mi je zdela enaka, kot Darwillova ura iz Trsta, kakršno je imel moj oče (za seveda bistveno nižjo ceno). Moraš biti poznavalec, da opaziš. Sem izpadla tepka. Všeč mi je sicer bila, a bolj zato, ker mi je bil takrat všeč tisti moški ;).