Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ura vožnje do službe

Ura vožnje do službe

Bi se vozili 1 uro daleč v službo za minimalca?

Jaz se.

Jaz se.

nova
Uredništvo priporoča

Ne.

Niti za konkretno več od minimalca.

1 uro se vozite???

Ok, kuk časa se vozite v službo za minimalca???

vsekakor bi, če ne bi imel boljše možnosti.

se je vozil iz Kranja do Ormoža za minimalca. Povrnjeno je dobil 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} stroškov, je pa po 3 mescih pustil in od takrat je na državnem bremenu. 10 let že bo.

Folk če ma zagotovljen šiht za minimalca pred nosom neče delat. Sploh kake živilske trgovine, samo samski južnjaki še delajo.

In v vseh teh desetih letih ga z zavoda niso nikamor napotili delat? Ne verjamem.

Folk če ma zagotovljen šiht za minimalca pred nosom neče delat.

vsekakor bi, če ne bi imel boljše možnosti.

Ne. Bi bil raje na socialni podpori.

Vozila sem se 10 let eno uro do službe. Minimalec, le z dodatnim delom se je pa dalo kar nekaj zaslužiti. Je pa kar kriza, čez hrib, pa, če je šel sneg, pa led, sem že ob treh zjutraj gledala kdaj moram od doma. Pa klicala koliko snega je na drugi strani, ponavadi ga je bilo več. Pa nevarnost na cesti, mnogokrat je šlo za las, (sreča) pa čeprav sem vozila zelo previdno.
Sem bila še dokaj mlada, sedaj pri 50 letih pa ne bi več zmogla. Prenaporno. Jaz sem imela lahko fizično delo, če ima pa kdo težje, pa je problem še večji.

In v vseh teh desetih letih ga z zavoda niso nikamor napotili delat? Ne verjamem.
[/quote]

So in se vedno zgovori na otroke, da jih noben ne more čuvati in leži doma. Zadnji 2 leti ni dobil z zavoda nič, hodi samo podaljšat zaposlitveni načrt vsake pol leta.

Če bi šlo za preživetje, bi. Bi pa veš čas iskala službo bliže. Je pa lažje tako službo sprejeti, če si mlad, samski, brez otrok.

So in se vedno zgovori na otroke, da jih noben ne more čuvati in leži doma. Zadnji 2 leti ni dobil z zavoda nič, hodi samo podaljšat zaposlitveni načrt vsake pol leta.
[/quote]

A je doma s CD? Tam velja takšna praksa, vsi na socialki, žene ležijo doma in zatrudnijo vsako leto zaradi višjih dokladov, možje delajo na črno v Nemčiji/Švici/Avstriji. Sva se pogovarjala s svetovalko na csd ravno prejšnji teden in je rekla, da poimensko vedo za kup takšnih ljudi, vedo da jih vlečejo za nos, so na dsp, se z delom na črno še pohvalijo in nič ne morejo.

Joj kako lepo, da vas nekatere skrbi za sosede! Tipični slovenceljni, na forumu glasni in pogumni, da bi pa sosedu povedali vse tisto, kar se ga sploh ne tiče (vaše mnenje o njegovem življenju namreč), to pa ne, ker potem ne bi mogli več jamrat čez njega.

Jaz bi se vozila.
Predvsem zato, ker bi si tako razširila poslovne stike in morda našla boljšo službo.

Sem se vozil 1,20h do službe za manj kot minimalca. (440€+200€ps) Po dveh letih sem pristal na zavodu in prvič, ko so me napotili na razgovor (preko zavoda seveda – hvala Slovenija) so me iskalci zaposlili na črno, pa nisem hotel zaradi zavarovanja in, so me napotili na center, da mi naj kot brezposelnemu krijejo zavarovanje, zraven sem dobil še dsp in izvedel še za idsp. Za njih sem delal skoraj 4 leta.
Po tem sem šel k konkurenci, delat na streho po celi EU in delam še danes, Sem se navadil, da je taka kombinacija najboljša, ker si zavarovan če ne drugo, denar od države pa dvignem enkrat na 3 mesece, da ne rečejo recimo, da imam prihranke in odkar delam tako, končno vozim avto, ne zarjavele kante kot prej in si večkrat kaj tudi privoščim. Zakaj bi država obirala poštene ljudi, če lahko mi njo. L.

Jaz delam. Oz moja plača je ca 680-700e neto + potni stroški (javni prevoz). Zjutraj grem od doma ob 6 uri, vračam se okrog 17.30 ure. Po 10 letih dela sem pred 1 letom rodila, če ne bi mi vlak odpeljal. Imam enega otroka. Sedaj koristim skrajšani delovni čas, če ne otroka ne morem niti v vrtcu pobrat – 6 ur in bi ga videla dobro uro na dan. Sedaj bo plača takšna, da bi bila na boljšem, če bi bila doma. Ampak če sama pustim sem pa še na slabšem.

Tudi še za večjo mizerijo od tega bi šla delat, če bi le dobila službo bližje doma.

New Report

Close