urea v kozmetiki
Zanima me nekaj v zvezi z ureo. Imam namreč zelooo suho kožo po telesu. Probala že vse-ni da ni, od olj, mleka…, potem pa mi je kolegica povedala za eno zadevo, ki je njej rešila kožo (imela je enak problem). Kupila je losion Balea iz DM in pravi, da ne menja več. Samo, jaz sem malo skeptična, ker je noter urea-sečnina. Ali je ta zadeva v redu, saj sečnina vemo, kaj je, ne? Ne diši mi preveč, da bi se mazala z nekim “lulanjem”. Ali je to naravnega ali sintetičnega izvora? Če katera ve kaj več o tem, vas prosim za pojasnilo. Hvala
Ce imam probleme z zelo zuho kozo pusti te obicajne gele za tusiranje, kot recimo Fa,Palmolive, Nivea, … in vzemi enega s PH neutral. Meni to res pomaga, sem imela res suho kozo, v lekarni se je enkrat zgrozila, ko sem ji pokazala trebuh po uporabi Vichy za zelo duho kozo, mi ne verjela, da ne pomaga dokler ni videla. Pa piti. In opusti vsa mogoca olja za telo, ce imas res suho kozo to itak samo poslabsa stanje. Krema z urea pa bo tudi vetjetn pomagala ja.
Imam zelo suho kožo. Dobesedno so se mi kar luske delale. Sem marsikaj sprobala, pa ni nič pomagalo. Dvomim, da bo taka poceni varianta kot je Balea ponudila čudež. Ti pa lahko povem iz prve roke, kaj pomaga-umivanje samo z vodo. Že vsaj 10 let ne uporabljam več mila. Pa me kdaj premami (da bom lepo dišala)- takoj težave s kožo. Če imaš občutljivo kožo, je najbolje pustiti kožo na miru. Preverjeno.