Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek urejanje okolie

urejanje okolie

Prosim za naslov kakšnega dobrega svetovalca za urejanje okolice. V marcu bi z možem rada uredila okolico pri hiši pa bi želela še kakšen nasvet strokovnjaka oz. nekoga, ki se s temi stvarmi ukvarja.
LP

Potrebovala bi arhitekta.

Vseeno sem mislila na podjetja, ki se ukvarjajo z urejanjem okolice, da bi mi pomagali z kakšnim pametnim nasvetom, ker imamo kar zakomplicirano zadevo. Rada bi imela lepo na oko in funcionalno.

Če je v vašem mestu podjetje RAST vam bo strokovno svetovalo in naredilo.

Od kod pa ste?

Kaj pa Arboretum? Oni se ukvarjajo s tem.

Meni je delal Arboretum in so kar ok. Sicer pa delajo tudi v Rotarju na Brezovici in pri Strgarju…

cena?

Kaj kdo ve za mb konec?

Iz okolice MB.

Florina Maribor, pa še eno podjetje je pa se ne morem spomniti imena, imajo pa sedež v Počehovi v bližini picerije ALI.

Lahko pa si moj odgovor prebereš va “Gradimo”. Postavljeno je bilo podobno vprašanje.

Živi in pusti živeti

Cena? V Arboretumu računajo sadike, material + delo. Torej ne plačaš načrta zasaditve. Cena sadik je pa relativna, odvisna od velikosti/starosti, stanja rastline/drevesa. Odvisno kaj imaš v mislih. Meni so naredili tudi namakalni sistem in lučke 🙂
Če pa daš delat načrt kakšnemu krajinarju, da ti naredi samo načrt. Računaj, da te bo stalo okoli 250 – 400 tisoč za nek srednje velik atrij. Krajinarji imajo več občutka za prostor in ostale elemente (tlakovce, klopce, igrala, ograje ipd), vrtnarji pa več občutka za rastline in kaj je na zalogi v vrtnariji. Pri meni se je bolje obneslo, da mi je delal Arboretum, ker dajo v načrt tisto kar tudi lahko takoj posadijo. Ne pa da nato z načrtom iščeš po vsej Sloveniji sadike…razmisli, kaj sploh rabiš.

New Report

Close