Ursula von der Bluzen odobrila zrikavce (hrošče) kot dodatek k kruhu,…
Ursula von der Bluzen odobrila zrikavce (hrošče) kot dodatek k kruhu, testenini, čokoladi, pivu in drugi hrani v EU
Prof. D., 16.01.2023 ob 23:19
a elita jede fino i pije vino
Bo prišel čas in to zelo očitno kmalu, ko bodo podgane nekaj boljšega, kar boš dal na krožnik. Prepovedali bodo živinorejo, kokoši, nobenega mesa, ampak podgan pa ne bodo mogli iztrebit. Samo stran od hroščev, čričkov, to so strupi za uničenje človeštva.
Ja, stara je lidersko zasvojeno ubrisana. V glavo ji je stopil položaj in denar.
Jaz pa raje sem in bom lačna, če bo treba , kot da jem podgane. Se bom pa vode ali čaja napila 🙂
Ker mi kadaver podgane tako smrdi, da ni šans, da to spravim v usta kdaj. Kdor je kdaj vohal poginulo podgano kje, ko se je razkrajala, bo vedela o čem pišem. Nimam sicer predsodkov pred ličinkami, ampak jih nimam namena jesti – niti zmletih ali predelanih v izdelkih ne. Ker je moja hrana zelo selekcionirana zadnje tri leta.
Mah, meni je vseeno tudi za to, mi pa ne bi bilo, če bi imela še otroke v fazi intenzivne rasti, torej mladoletne, ko res paziš, s čim jih hraniš in kaj , kakšne surovine jim kuhaš – jaz ne jem kruha in pekovskih izdelkov več že nekaj časa, ne jem moke, cukra, rehidriranih izdelkov z Eji in aditivi, ne predelanih stvari ala paštete, namazi vseh sort, ne jem sadnih jogurtov, sadnih skut, niti predelanih mesnin, ipd., prehranjujem se zadnje čase kot Japonci, – sveža riba, kuhana riba, mehkužci riž, zelenjava, pa določena mediteranska prehrana še Osnovne sestavine. Berem etiketem, to mi je pomembno.
Alkohola ne pijem redno, vsake kvatre morda za nazdravit kak kozarec penečega vina kje ob kakšni priložnosti; namesto cukrastih stvari pojem občasno malo grenke čokolade, pa datlje, suhe slive. Nič mi ne manjka glede prehrane trenutno. samo da imam kvalitetene modre morske ribe, kakšne lignje in hobotnico, italijanski riž, alge nori, sezam, oljčno olje, miso pasto, hren , kislo zelje in kislo repo, ipd… Pa kakšna konzerva več vrst fižola je vedno na lagerju, od konzerv pa samo sardine in skuše – ne tune.
Raje pojem čedalje manj, pa tisto raje zdravo in čimbolj osnovno. Si raje kaj drugega privoščim na ta račun.
Ne gre se sploh za prehrano, ne gre se za zdravje ljudi in dostopnost vsega vsakemu ali pač skupno dobro.
Gre se za poniževanje človeka in v tem je vse bistvo.
Sadisti so na oblasteh v katere ljudje verjamejo. Ljudje so se odločili verjeti v iluzije, jim slediti in jim biti zvesti ter pokorni. Kar pomeni, da se odpovedujejo resnici in slediti tej.
Odmik od resnice pa prinaša gorje, kajti bolj se odmikaš bliže si svoji pogubi, če pa sam izhajaš iz resnice in iz tega kar si, saj nekaj kar nisi ne zmoreš biti.
Zato,kot kaže hočejo na zverinski in zelo srdit način ljudem pokazati kaj so le ti postali, smo postali.
atikin, 16.01.2023 ob 23:26
Ja, stara je lidersko zasvojeno ubrisana. V glavo ji je stopil položaj in denar.
Jaz pa raje sem in bom lačna, če bo treba , kot da jem podgane. Se bom pa vode ali čaja napila 🙂
Ker mi kadaver podgane tako smrdi, da ni šans, da to spravim v usta kdaj. Kdor je kdaj vohal poginulo podgano kje, ko se je razkrajala, bo vedela o čem pišem. Nimam sicer predsodkov pred ličinkami, ampak jih nimam namena jesti – niti zmletih ali predelanih v izdelkih ne. Ker je moja hrana zelo selekcionirana zadnje tri leta.
Mah, meni je vseeno tudi za to, mi pa ne bi bilo, če bi imela še otroke v fazi intenzivne rasti, torej mladoletne, ko res paziš, s čim jih hraniš in kaj , kakšne surovine jim kuhaš – jaz ne jem kruha in pekovskih izdelkov več že nekaj časa, ne jem moke, cukra, rehidriranih izdelkov z Eji in aditivi, ne predelanih stvari ala paštete, namazi vseh sort, ne jem sadnih jogurtov, sadnih skut, niti predelanih mesnin, ipd., prehranjujem se zadnje čase kot Japonci, – sveža riba, kuhana riba, mehkužci riž, zelenjava, pa določena mediteranska prehrana še Osnovne sestavine. Berem etiketem, to mi je pomembno.
Alkohola ne pijem redno, vsake kvatre morda za nazdravit kak kozarec penečega vina kje ob kakšni priložnosti; namesto cukrastih stvari pojem občasno malo grenke čokolade, pa datlje, suhe slive. Nič mi ne manjka glede prehrane trenutno. samo da imam kvalitetene modre morske ribe, kakšne lignje in hobotnico, italijanski riž, alge nori, sezam, oljčno olje, miso pasto, hren , kislo zelje in kislo repo, ipd… Pa kakšna konzerva več vrst fižola je vedno na lagerju, od konzerv pa samo sardine in skuše – ne tune.
Raje pojem čedalje manj, pa tisto raje zdravo in čimbolj osnovno. Si raje kaj drugega privoščim na ta račun.
Hudič je, da niti ofriganih lignjev ne bom mogel v miru prežvečiti brez, da bi se sekiral kaj je v resnici zmleto v moki. Na žaru so mi pa bedni.
Prof. D., 16.01.2023 ob 23:05
Ursula von der Bluzen odobrila zrikavce (hrošče) kot dodatek k kruhu, testenini, čokoladi, pivu in drugi hrani v EU
Malo pozen si s tem.
Družba Cricket One Co. Ltd (v nadaljnjem besedilu: vložnik) je 24. julija 2019 pri Komisiji v skladu s členom 10(1) Uredbe (EU) 2015/2283 vložila vlogo za odobritev dajanja delno razmaščenega prahu iz Acheta domesticus (hišnih murnov) na trg Unije kot novega živila. V vlogi je bilo zahtevano, da se delno razmaščen prah, pridobljen iz celih Acheta domesticus (hišnih murnov), uporablja v kruhu in štručkah iz več vrst žit, krekerjih in krušnih palčkah, žitnih ploščicah, suhih premiksih za pekovske izdelke, piškotih, suhih polnjenih in nepolnjenih proizvodih na osnovi testenin, omakah, predelanih proizvodih iz krompirja, jedeh na osnovi metuljnic in zelenjadnic, picah, proizvodih na osnovi testenin, sirotki v prahu, mesnim izdelkom podobnih izdelkih, juhah in koncentratih juhe ali praških, prigrizkih na osnovi koruzne moke, pivu podobnih pijačah, čokoladnih konditorskih izdelkih, oreških in oljnicah, prigrizkih, razen čipsa, in mesnih pripravkih, namenjenih splošni populaciji.
murni, 17.01.2023 ob 00:07
Malo pozen si s tem.
Družba Cricket One Co. Ltd (v nadaljnjem besedilu: vložnik) je 24. julija 2019 pri Komisiji v skladu s členom 10(1) Uredbe (EU) 2015/2283 vložila vlogo za odobritev dajanja delno razmaščenega prahu iz Acheta domesticus (hišnih murnov) na trg Unije kot novega živila. V vlogi je bilo zahtevano, da se delno razmaščen prah, pridobljen iz celih Acheta domesticus (hišnih murnov), uporablja v kruhu in štručkah iz več vrst žit, krekerjih in krušnih palčkah, žitnih ploščicah, suhih premiksih za pekovske izdelke, piškotih, suhih polnjenih in nepolnjenih proizvodih na osnovi testenin, omakah, predelanih proizvodih iz krompirja, jedeh na osnovi metuljnic in zelenjadnic, picah, proizvodih na osnovi testenin, sirotki v prahu, mesnim izdelkom podobnih izdelkih, juhah in koncentratih juhe ali praških, prigrizkih na osnovi koruzne moke, pivu podobnih pijačah, čokoladnih konditorskih izdelkih, oreških in oljnicah, prigrizkih, razen čipsa, in mesnih pripravkih, namenjenih splošni populaciji.
Pozno je tvoje trolanje govno
( Uradni list Evropske unije 4.1.2023)
Agencija je 23. marca 2022 v skladu s členom 11. Uredbe (EU) 2015/2283 podala znanstveno mnenje o varnosti delno odmaščenega prahu celega Acheta domesticus (kućni šturak) kot nove hrane v skladu z Uredbo (EU) 2015/2283 (9). ).(6) Agencija je 23. marca 2022 v skladu s členom 11. Uredbe (EU) 2015/2283 podala znanstveno mnenje o varnosti učinkovito odmaščenega prahu celega Acheta domesticus (kučni šturak) kot nove hrane v skladu z Uredbo (EU) 2015/2283
Ne hvala, 16.01.2023 ob 23:40
Hudič je, da niti ofriganih lignjev ne bom mogel v miru prežvečiti brez, da bi se sekiral kaj je v resnici zmleto v moki. Na žaru so mi pa bedni.
🙂
Seveda boš lahko – sam narediš svojo panado – riževa moka in beljak, ledena voda/ali padomača moka/jajc. Doma. V gostilni bo pa že malo bolj problem ja.
jaz takoj kupim zrezke iz ličink, če bi bili 3 € na kilo in imeli tolk beljakovin kot meso sesalcev ali pa šnita sira. Moko iz žuželk kupim namest pšenične moke tdi za dvojno ceno, če ima 2x toliko beljakovin.
Tud rae jem toplotno obdelane žuželke kot tatarca za katerikoli denar, ob misli na surovo meso mi gre na kozlanje
Hroščki, 17.01.2023 ob 07:29
Ja in? Kaj je zdaj problem? Jeste kremplje, vampe, jezike, mladičke živali, crkovino. A žužkov pa ne bi? To je pa problem?
Da, to nam je nekaterim problem. Tudi, če bi šla na poovanje v kraje, kjer se prehranjujejo z žužki in črvi, takšne hrane ne bi jedla. Sprejemam, da drugi to jedo (kot, upam, drugi sprejemajo, da jaz jem vampe, možgane in prašnike velikih živali), zame pa žužki in črvi v prehrani niso sprejemljivi.
No, to so nam res takole lepo potiho poturili. Večina itak sploh ne ve, kaj nese v usta. Določen odstotek insektov, ki pač padejo noter med proizvodnjo, je bil že sedaj dovoljen, npr. v čokoladah. Koliko jih to sploh ve?
Sicer pa upam, da bo tale golazen vsaj bio. Pa bo lažje za vse tiste, ki požrejo kar koli, samo da je eko, bio.
Za sladokusce: vsak navaden puding vsebuje zraven kemije še zmleto kostno moko nekaterih domačih živali, kot so govedo in svinje.
Insekti niso primerna hrana za ljudi, saj vsebujejo hitin, ki je zelo škodljiv. Nekateri ga uzijejo kot občasno poslastico, vendar masovna produkcija zmletih insektov v živilih bi bila smrtonosna za nekatere in zagotovo zelo škodljiva za večino.
Brez vseh raziskav vpliva prehranjevanja ljudi z jnsekti, na vrat na nos von Zlajnana odobri kaj takega?
No, tudi cepiva je tako sprejela, kdo bi ji zdaj še žuželke očital.