Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Uršulinski samostan – od kje denar?

Uršulinski samostan – od kje denar?

Za BOOM:

Jaz nič ne zavajam tukaj, saj sem tudi sam član redovne skupnosti – živim v samostanu svojega reda. Res je, da nimam opravka s tem, kar pišete, ker ne službujem v domovini. V Sloveniji nisem imel svoje plače in tudi tukaj je nimam, ker smo tukaj v skrbi za izseljence v marsičem prepuščeni lastni iznajdljivosti, ne samo dobri volji in dobrim rojakom /dokler bodo tam/, pa razmere so veliko težje, razdalje ogromne, brez heca.

V samostanih imamo urejeno, da vsak dar ali nagrada, ki jo dobi član družine, pripada skupnosti. Kar sam potrebuješ – osebne stvari, pripomočke za svojo dejavnost ali hobi (če ga imaš), si seveda oskrbiš. Redovne družbe so različne in vsaka ima svoja pravila in način financiranja in urejanja pomoči, pri čemer si tudi pomagajo med seboj na ravni province (Slovenija) in med seboj (večinoma so mednarodne), kakor so določeni projekti doma in v svetu. Iz skupnosti – za skupnost.

Tako imajo tudi sestre uršulinke to urejeno na svoj način, s svojo upravo – domačo in mednarodno. Darovi res ne pokrijejo vsega, niso pa izključni, se razume.

Darko Ž.

Ne, jaz tega ne govorim. Imam pa močnejše in učinkovitejše vzdihljaje.

g.minister. Od kje denar? To je zate najpomembnejše, ali ne.

Ne verjameš, da je tudi od darov. dar je tudi opravljeno delo, za katerega ne želiš plačila. Zrno do zrna pogača, tolar na tolar palača (samostan). Če bo džamija finansirana iz arabskih držav, morda bo to obnovo plačala država Vatikan. Zadovoljen?

Priložnostni majhni darovi niso obdavčeni.

(vsaj osnove zakonov bi pa lahko poznali)

Morda deli, ne pa v celoti. Pri Jovanki pa so naredili izjemno, ker so najbrž menili, da ni nevarnosti, da bi zrajcala kakega celibatu zapriseženega meniha.

DarkoŽ

Kje pa službuješ?

V katerem samostanu si in koliko časa?

Rejli

Ah, Nemčija, ja. Všeč mi je, kako so Nemci rešili problem cerkvenega davka.

Ja, npr. nekaj milijonov €?

Ampak, še zdej ne vem, od kje denar…

Mister Kren, Plemeniti, minister… itd… kolk ga bo šlo, oziroma ga gre iz tvojga žepa?

Sanja se mi ne, pa zgleda da nobenemu tule… 🙁

Nikarte se tako nemarno ne kisaj. Morda se pa samo nisi obrnil na pravi naslov? Kakorkoli, sestre uršulinke so ti dobro zmešale glavo.

Ampak zadnjič sem videl pa eno res fajn!!! Njen pastir mora biti navdušen!

Pastirica tudi?

Ja… nekam vesela je bila… ampak mislim, da je ona ovčica…?!

…da se je ubogi sveti duh moral na silo odločit in postavit Nemca za papeža. :-))))).

Tema je zanimiva, zato jo nikar ne uničite z sarkastičnimi pripombami, raje se konstruktivno pogovarjajte.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Primož napisal:

> Tema je zanimiva, zato jo nikar ne uničite z sarkastičnimi
> pripombami, raje se konstruktivno pogovarjajte.
>
> primož
>

Hvala Primož. Tema je zanimiva toliko kot to, od kje mojemu sosedu denar da si je kupil novega Audija Q7… ŠMENT GA PLENTAJ in NAJ MU CRKNE MENJALNIK (ah, vem, garancija…)!!!

No, sedaj smo izvedeli tudi “uradno” razlago. Nekaj denarja je od nacionalizacije gimnazije in zemlje okrog maxija, nekaj ga bo dalo ministrstvo za kulturo (beri: Simoniti), nekaj pa Mol. Stvar je namreč pod spomeniškim varstvom.

Upam da si sedaj potolažen.

Samo malo, če je pod spomeniškim varstvom kako ga bodo porušili in na novo zgradili? Meni se zdi prav, da se ohranja kulturna dediščina ampak ne na ta način ali pač česa ne razumem?
lp

Enolla* napisal:

> Samo malo, če je pod spomeniškim varstvom kako ga bodo porušili
> in na novo zgradili? Meni se zdi prav, da se ohranja kulturna
> dediščina ampak ne na ta način ali pač česa ne razumem?
> lp

Hvala Bogu da včasih tudi kaj pod spomeniškim varstvom podrejo. Lep primer se mi zdi Cukrarna. Stavba pod spomeniškim varstvom, ki je potrebna edino ene stvari: buldožerjev, da jo previdno podrejo (da ne bi bilo kakšne nesreče).

Naredili ga bodo točno takega kot je bil.

Kasneje pa bodo verjetno zahtevili še povračilo denarja iz časa kmečkih uporov…

Zelo pametna, ni kaj !?

g.minister:se popolnoma strinjam z tabo.
Ampak si pa dregnil v osje gnezdo (strpnost tako imenovanih vernikov je brezmejna)

New Report

Close