Najdi forum

usi

Pozdravljeni!

Na šoli mojih otrok so se pojavile uši. Navodila: redno pregledovanje, če opazimo uši ali gnide, naj otrok ostane doma, dokler jih ne odpravimo. Zanima me, ali obstaja kakšna preventiva, ne vem, šampon ali sprej, ki bi jih odganjal, ali kaj podobnega? Ali lahko samo čakamo in upamo, da jim naše glave ne bodo všeč?
In če jih fašemo, koliko časa v povprečju traja, da se jih znebiš?
Hvala in čimmanj uši.

Jaz sem mojima otrokoma preventivno na lase nanašala Aesculo gel L, ki se ga dobi v lekarni, in uši nista dobila. To je v bistvu šampon za odstranjevanje uši, ki pa se ga kot gel lahko uporablja kot preventivo. Vsak drugi ali tretji dan naneseš cca. 5 ml na mokre lase in posušiš. Vonj sicer ni prijeten, vendar se da potrpeti.

Nekateri pravijo, da pomaga lak za lase (kot preventiva). Nekateri pa spet pravijo, da je tudi to lari-fari…tako da najboljša preventiva je redno pregledovanje lasišča. Če res redno pregleduješ, se jih zelo hitro rešiš.
Jaz sem pred 14 dnevi sinu našla uši. Oprala s šamponom, razčesala in ga zvečer ene 3 ure matrala. Vsak pramen las sem posebej pogledala in odstranila nekje 15 gnid (ne vem točno). Drugi dan sem mu še napšla nekaj gnid (ki sem jih prejšnji dan najbrž spregledala) in potem ni bilo več nič.
Hudič je le, če v šoli ali vrtcu kakšni starši ne prav vestno odstranjujejo to nadlogo. Potem se pa posledično tudi ti ne rešiš:).
LP

Poglej v iskalnik je veliko napisano, pa čimprej v lekarno po šampon in vztrajno “obiranje”, druge ni :(.

uf ne že spet
prosim, lahko napišeš iz katerega kraja ste??

Da pocrkajo tudi gnide lahko uporabite preparat za trajno. Pri nas je bila to lani edina stvar, ki je pomagala in s katero smo lahko odstranili tudi gnide. Kajti prva hči ima predolge in pregoste lase, da bi vsako gnido posebej dala dol. Sem pa to naredila po nasvetu frizerke, kajti nič drugega gnide ne uniči.

Tudi pri naših otrocih v šoli in vrtcu so se pojavile uši; smo pa iz Ljubljane, Šiška.

Iz Ljubljane smo, center.

prverjeno pomaga naslednja mešanica:

malo vazelina (lahko zamenjamo z kakšno kompaktno kremo za lase)
malo več mandljevega olja
nekaj kaplic eteričnega olja

mešanico damo na glavo, zavijemo v alu folijo in pustimo učinkovati 1 uro

nato z gostim glavničkom (dobili smo ga pri šamponu za uši, ki ni popolnima nič pomagal) razčešemo vsak pramen posebej. Preizkušeno odstranimo gnide (se odlepijo od las, ker je prijemališče lipofilno) in uši (se zadušijo).

Nato glavo večkrat našamponirajte, da se spere maščoba dol.

Pravijo da preventivno lahko daš tudi olje 31 od Justa gor in da ne pridejo mi sedaj to prakticiramo ker so se tudi na naši šoli pojavile uši. Pa včeraj sem ji preventivno z nix šamponom oprala glavo.

So pa v Ajdovščini.

baje uškam smrdi tudi kis. vodi dodaš kis (kar tistega za solato) in s tem umiješ oz. preliješ po laseh.

ja, meni je v lekarni svetovala, da naj najprej umijem lase z Nixom, potem pa v liter vode dodaš 1 dcl kisa. S tem preliješ lase in jih zaviješ v brisačo. Po 1h lase posušiš, sicer so pa zaviti v brisačo že skoraj suhi.

Nix ubije uši, kis pa uniči ovoj od gnid in jih s tem ubije.

mi smo uši že imeli septembra in je to pomagalo, smo se jih takoj rešili. Seveda pa obvezno čiščenje stanovanja, prekuhavanje posteljnine, oblačil. Smo pa iz MB.
lp

New Report

Close