Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Usnjena sedežna garnitura

Usnjena sedežna garnitura

Ali ima kdo usnjeno sedežno? Kako ste zadovoljni? Je res hladna? Je trpežna?

Pred 25 leti sem tulila, mi pa ne bomo imeli usnjene sedežne nikoli.

Pa smo potem čez 2 leti šli kupovat novo pohištvo za dnevno sobo, ki je zelo velik prostor.

Sva z možem šla v Levc v Lesnino.

Ne boste verjeli, meni je padla v oko usnjena sedežna z lesenim podnožjem in ne moremo še danes verjeti v temno zeleni barvi.

Jaz stopim do prodajalca in kupim ravno to sedežno.

Moža je skoraj kap, ampak se je on prvi navduševal nad usnjem. Res je bilo pravo usnje in sedežna je bila v l (dvosed+trosed+ kotni del). Bila je draga, ampak smo jo zamenjali šele lansko leto , ker se je po kakšnem robu malo podrgnila( otroci so imeli copate , ki so se zapenjali in s kovinskim delom so malo poravsali).

To sedežno sem po kakih 15 letih prvič namazala s soleo kremo, ker sem prebrala, da je dobra za vzdrževanje. Ja usnje zna biti hladno. Mi smo imeli na sedežnem delu res dormeo dekco, ki je to omilila in sedežna se je zelo dobro ohranila.

Ko smo jo odnesli do ekološkega otoka, so 1.del odnesli ljudje še preden so jo odložili in prišli iskat še vse ostale dele, ker je bilo za večino še to sedežna za občudovat.

Ni mi žal. da smo jo takrat kupili, tudi usnje je napram drugim materialom super. Potrebno pa je paziti, da otroci ne naredijo nepotrebnih risov( kovinski predmeti, igrače, zaponke copatov).

Usnje pa mora biti pravo, pa redno(1- 2x letno) mazati s kremo. tako se dobro vzdržuje tudi druge predmete, oblačila iz pravega usnja.

Ja mi jo imamo. Že več kot 13 let. Je še vedno zelo lepa, pa sta ob njej zrastla dva otroka, pes in maček. Je brez napake. Malo sem jo že naveličana a sedi se super.

Imam pa na njej sicer umetne kože ravno toliko, da se poleti v kratkih hlačah ne zalepim nanjo.

Tašča ima belo in je obup. Hladno, gladko, da kar zdkrneš dol in se sploh ne da udobno sedeti. Je tudi že zmatrana, ima gube in rahlo je porumenela. Zdaj ima obloženo z dekicami in je bolje, ampak to bi lahko imela tudi na najcenejši. Je natuzzi, bila ful draga.

Bela je itak najlepša, se pa tudi hitro umaže.  Potrebno je kar dost vzdrževanja.

mi jo imamo minimalno 20 let … nič obžalovanja, super se obnese 🙂
Noben se ni preveč ukvarjal z vzdrževanjem (kreme ipd.), samo vlažna cunja. Pa lepo se spuca, če se npr. kaj polije gor.

Že druga generacija (4 otroc + 2 sedaj) gor raste na njej, že par let jo uporabljata za trampolin in plezalno steno 😛

šele sedaj se začenja poznat, da je dala nekaj pa že dala skoz. + še vedno odlična 🙂

Poleti super paše, ko se uležeš na hladno površino, pozimi se pa zaviješ v dekco in je super.

tolk, moja izkušnja 🙂

Imamo tri kavče, minimalističen videz, pravo usnje črne barve. Jaz ne maram nič drugega kot usnje, ker ostali materiali se obrabijo, umažejo, dlake se nabirajo gor (vedno imamo mačke pri hiši). Res je malo hladno, a samo prve sekunde, ko se usedeš gor (za razliko od skaja, ki je stalno neprijetno hladen). In usnje se vedno malo pomečka, ni povsod popolnoma enako, a to je meni naraven videz in me ne moti. Prebrišem občasno z vlažno cunjo, mažem ne z ničimer, so pa kavči stari že kakih 10 let in po videzu sodeč bodo zdržali še enkrat toliko.

Kakšne znamke pa imate te Kavče, s katerimi ste zadovoljni?

Mi imamo Tomovega 12let. Res, da sta  na njem zrastla dva otroka, z nečem je eden naredil luknjico v sedalo, drugi pa tlacil prstek noter, tako da bi mogli počasi menjati. Malo je tudi naguban. Mi je pa drugače usnje super. Koliko bruhcev in ostalih umazanij je bilo gor, pa sem vedno lahko lepo pobrisala.

Odgovor na objavo uporabnika
Jahno, 22.12.2021 ob 16:36

Tašča ima belo in je obup. Hladno, gladko, da kar zdkrneš dol in se sploh ne da udobno sedeti. Je tudi že zmatrana, ima gube in rahlo je porumenela. Zdaj ima obloženo z dekicami in je bolje, ampak to bi lahko imela tudi na najcenejši. Je natuzzi, bila ful draga.

Smo jo imeli, pa nikdar več.Mrzla pozimi, pa nalepila se je kar na rit poleti, da ne govorim o gubah in obšlesanosti.Zdaj imamo sedežno iz blaga.In smo zelo zadovoljni.

usnje,pokrijess z deko

Imamo jo 12 let. Zdržljiva je.

Očistiš tudi.

Ampak, ker je bela, se vseeno umaže in je treba čistiti z vlažno krpico.

Ker smo se je naveličali, kupujemo novo.

A nobena nam ni rako všeč. Ni tajo udobna.

Verjetno jo bomo zamenjali z novobusnjeno. Samo temno.

imamo že vsaj 12 let, skoraj kot nova. Tudi pes je stalno na njej, je pa usnje obdelano, da je tudi za hišne ljubljence. Je Natuzzi.

….od tom.  8 let , taka kot nova.  Velikost  po zmisljevanju  , U  oblika  z moznostjo  ,odvajanja pocivalnika .   Usnje  , cokoladno rjavo. Dobra nalozba, ne bi nikol  nic drugega kot to. Obrises enkrat tedensko/ Enkrat na leto( predno gremo na dopust ) namazem.

Prejsnja je bila njihova,  ko smo se selili , smo dali prijateljem trosed , ga imajo na vikendu  . Se sedaj ne zgleda slabo kljub zastarelemu designu.  Dvosed pa sameva v sobi za goste.

Ce kupujes  kupi  poorenk. Ne sranja 😉.  Potem pa folk pise usnje je klinsc,.drsi mrzlo,umazano…. ker kupujejo sranje iz poljske po raznih lesninah in kitajskih spletnih mesetarijah.

Nasa nic ne drsi, temperaturo ima tako kot je temperatura v dnevni, ni zasvinjana  obrise se  s krpo ,nic pozvekana, nic posedena nic zdrsana.

Topla, hladna, to me ne moti.

Mi smo imeli eno iz Rutarja, fajn drago, ampak to se je ofucalo v manj kot desetih letih. Prijateljica jo je po 12ih letih preoblekla, ker je bila tudi cisto zdrajsana. Nisva pa ne jaz, ne ona, imeli nobenih dekic ali pregrinjal cez.

Mi smo ob menjavi sedezne dobili macko, tako da se za usnje nismo vec odlocili, ce bi ponovno kupovali usnjeno sedezno, bi iskala usnje super prve klase in tako, da se da lepo preoblect del po del, ce se znuca recimo samo tam, kjer je nabolj obrrmenjena.

Imamo 7 let, kupili takrat rabljeno 8 let staro, ker nismo vedeli, kaksna postavitev tocno bi nam ustrezala.

se danes je top, so se pa ze zacele poznajo leta na usnju (na vrnnnemu slojj so se pojavile pikce, ki so pricele odstopat), ker verjetno ni bilo prvoklasno usnje. Malo, ampak res malo se je tudi na najbolj obremenjenem delu “omehcala/se ugrezne”. Ampak res malo. Proizvajalec: Tom.
Verjetno je hladna, ko se vsedes gor z nago ritjo, ampak mi sedimo ubleceni in hladu ni zaznati.
mama ima pa usnjeno ze 30 let in je se danes kot tisti dan, ko jo je pripeljala iz trgovine.

Ko bom kupila novo, se bim spet odlocila za usnje, saj ne enostavno za vzdrzevanje.

Usnjene nikoli več. Kot pravijo zgoraj, ali je hladna, ali se pa lepiš nanjo.

Pod ritjo imam usnjeno sedežno garnituro črne barve. Na njej je deset centimeterska umetna pena oblečena v tekstil. Moja rit je neskončno bolj trpežna od usnja. Koža na riti se sama od sebe obnavlja. Če ogorek cigarete ugasnem na sebi ni prijetno. Če pa ogorek pade na hlače je pa lahko katastrofa.

New Report

Close