Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Uspešen moški

Uspešen moški

Saj pa sem obrazložil, da je bistvo v tvojih pričakovanjih do moškega, da mora čimbolj ustrezati zrcalni sliki tvoje lastne osebnosti in prepričanj.
Ljubezen je v sposobnosti sprejemanja drugačnosti in ne v sprejemanju tistega, kar sami počnemo.
Na primer, če moški ne mara peglanja, bo to ženska storila za njega, če ga ima rada. Po drugi strani pa potem moški nekaj stori za njo, česa ne mara in se tako dopolnjujeta ter preko odnosa postaneta bolj izpopolnjena, ker jima odnos nudi več, kot lahko sama s sabo doživita, ker v nasprotnem primeru le iz nekega egoizma dokazujeta, kako sta samostojna in lahko brez težav živita eden brez drugega.
Da ženska moškemu reče, da je nesamostojen in nezrel, če ne mara peglanja, je izraz njene arogance, ker sebe smatra za izredno samostojno, moške pa na tak način ponižuje.
Da je v ozadju poniževanje, kaže tudi tista izjava, kako si moški sploh upamo imeti do žensk neka pričakovanja, po drugi strani pa ponujamo le tisto revščino med nogami.
To zame ni izraz spoštovanja, pa kakorkoli obrneš.[/quote]

Spet dvojna merila, če ne trojna, pa sej smo navajeni.
Torej jest ne smem moškemu REČI, da je razvajen in nezrel. če ne zna zase poskrbet, on
pa mene komot vrže iz hiše, če ne opravljam “svojih dolžnosti”?
Ja. Moški JE nesamostojen i n nezrel, če ne zna poskrbeti sam zase in to kot samoumevno
pričakuje od drugih. In enako je ŽENSKA nesamostojna in nezrela, če zanjo velja isto.
Mi lahko kdo pojasni, zakaj naj to ne bi držalo?
In kot vedno do zdaj – spoštujem vse moške, ki so spoštovanja vredni. Ne več, ne manj.

Vse to lahko rečeš, samo vedet moraš, da so alineje po katerih je (za tebe) moški nesamostojen in nezrel itd. predvsem subjektivne….. torej ti misliš tako, že tvoja ”soseda” misli drugače.
Saj pravim jaz vedno dam tipični primer, jaz imam v sobi ene 5-7 komadov različnih oblačil (od majc do hlač) razpostrtih čez stol, eno čez drugo….. ko pride mati not, reče da imam razmetano in neurejeno sobo, za mene pa je to pospravljeno….. in tako je praktično z vsako stvarjo…. višje imaš standarde, več ljudi (moških) bo za tebe ”nezrelih” ne bo znalo poskrbet za sebe itd…..
Potem pa je še razlika med ”poskrbeti za sebe” in med poskrbeti za sebe in hkrati primerno živeti….. nenazadnje, če moški vsak dan je sendviče, bo samostojen, ampak bo živel po tvoje pravilno na dolgi rok, vnašal potrebne vitamine itd? Ne, tu pa je spet pol vprašanje, ker poskrbi za sebe, samo je verjetno ”nezrelo” kajne? Samo to se potem kleše, čemu daš prednost? 😛

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Vse to lahko rečeš, samo vedet moraš, da so alineje po katerih je (za tebe) moški nesamostojen in nezrel itd. predvsem subjektivne….. torej ti misliš tako, že tvoja ”soseda” misli drugače.
Saj pravim jaz vedno dam tipični primer, jaz imam v sobi ene 5-7 komadov različnih oblačil (od majc do hlač) razpostrtih čez stol, eno čez drugo….. ko pride mati not, reče da imam razmetano in neurejeno sobo, za mene pa je to pospravljeno….. in tako je praktično z vsako stvarjo…. višje imaš standarde, več ljudi (moških) bo za tebe ”nezrelih” ne bo znalo poskrbet za sebe itd…..
Potem pa je še razlika med ”poskrbeti za sebe” in med poskrbeti za sebe in hkrati primerno živeti….. nenazadnje, če moški vsak dan je sendviče, bo samostojen, ampak bo živel po tvoje pravilno na dolgi rok, vnašal potrebne vitamine itd? Ne, tu pa je spet pol vprašanje, ker poskrbi za sebe, samo je verjetno ”nezrelo” kajne? Samo to se potem kleše, čemu daš prednost? :P[/quote]

Me ne briga….”pravilno” skrbi za sebe takrat, ko ne pričakuje od drugih, da bodo skrbeli
za njegovo obleko, hrano, denar, potrebe…kako to naredi, je pa njegova stvar.
Ne meni je samo, če se strinjam z njegovimi stadradi za higieno , na primer.
Če on smatra, da je tuširanje enkrat tedensko čisto ok, ima sicer do tega vso pravico,
ampak z mano pač ne bo….

Spet si se postavila v obrambni položaj, kot da ti nekdo nekaj zapoveduje. Ne pravim jaz tebi, da česa smeš ali ne smeš, ampak le poskušam razložiti neko situacijo.
Zato seveda ti prav tako lahko vržeš iz hiše moškega, če meniš, da ne ustreza tvojim merilom zrelosti.

Se strinjam in isto velja za žensko.
Bistvena razlika pa nastane na podlagi tega, iz kakšnega razloga greš v nek odnos. Da odnos ne temelji na dokazovanju samostojnosti, ampak na tem, da nam partner predstavlja razširitev naše samostojnosti. Preko njegovih dejanj se na takšen način doživlja ljubezen in spoštovanje.

Verjamem. Tako, kot mi vsi. Vsak spoštuje tistega, ki si to po njegovih merilih zasluži.

Potem pa je še razlika med ”poskrbeti za sebe” in med poskrbeti za sebe in hkrati primerno živeti….. nenazadnje, če moški vsak dan je sendviče, bo samostojen, ampak bo živel po tvoje pravilno na dolgi rok, vnašal potrebne vitamine itd? Ne, tu pa je spet pol vprašanje, ker poskrbi za sebe, samo je verjetno ”nezrelo” kajne? Samo to se potem kleše, čemu daš prednost? :P[/quote]

No ja, pa misliš, da zrelim moškim hodijo mame po sobi in jim govorijo, da naj pospravijo :-)?

Saj, to je to. Podoben primer, kot sem ga podal sam, le da si ti tisto označila za izsiljevanje.
Zato lahko ta tvoj primer prav tako nek moški doživlja kot izsiljevanje.

Saj, to je to. Podoben primer, kot sem ga podal sam, le da si ti tisto označila za izsiljevanje.
Zato lahko ta tvoj primer prav tako nek moški doživlja kot izsiljevanje.[/quote]

Ja, samo da je ta “primer” po merilih normalnih, zrelih ljudi z normalnimi higijenskimi
standardi…..njegov problem, ne moj.
To PAČ ni moje izmišljevanje, se mi zdi? Ali pač?
Dej no.

Zato lahko ta tvoj primer prav tako nek moški doživlja kot izsiljevanje.[/quote]

Ja, samo da je ta “primer” po merilih normalnih, zrelih ljudi z normalnimi higijenskimi
Dej no.[/quote]

To kar se tebi zdi normalno, se nekomu ne zdi, meni se tudi zdi normalno, da bi vsi politiki na naslednjih volitvah odleteli ven, ker jih ne bi smel noben normalen človek volit, pa poglej kaj se zgodi vsako leto na volitvah? Volitve mi kažejo kako malo je dejansko ”normalnih” ljudi v Sloveniji, oz. kako neboičajna (normalna) je moja zavest in mišljenje….

Enako je pri tebi.

Meni se tudi zdi normalno, da ko mi nekod prinese na servis PCja, da ga doma sčisti, pa sem v tiskalnikih našel mišje dreke, smrdeli so PCji po čikih, polni prahu zabasani itd..

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Spet si se postavila v obrambni položaj, kot da ti nekdo nekaj zapoveduje. Ne pravim jaz tebi, da česa smeš ali ne smeš, ampak le poskušam razložiti neko situacijo.
Zato seveda ti prav tako lahko vržeš iz hiše moškega, če meniš, da ne ustreza tvojim merilom zrelosti.

Se strinjam in isto velja za žensko.
Bistvena razlika pa nastane na podlagi tega, iz kakšnega razloga greš v nek odnos. Da odnos ne temelji na dokazovanju samostojnosti, ampak na tem, da nam partner predstavlja razširitev naše samostojnosti. Preko njegovih dejanj se na takšen način doživlja ljubezen in spoštovanje.

Verjamem. Tako, kot mi vsi. Vsak spoštuje tistega, ki si to po njegovih merilih zasluži.[/quote]

Tole je pa tako iz trte izvito, da že sploh ne veš, kako bi še obrnil, da bi bilo po tvoje.
Iz kakšnih razlogov greš v zvezo?
Da dobiš peglarco? Al kako?
Ne greš v zvezo zato, da dokazuješ samostojnost….samostojnost je predpogoj za zvezo.

Tebi sem tudi že napisal, da ne mislim več odgovarjati na tvoje provokacije, ki jih podajaš pod stoterimi nicki.
Takšni ljudje ste zame nevredni resne debate.[/quote]

Hm, pa se zdiš ti sam sebi vreden debate?
Sorry, ampak si največji dvoličnež, kar jih jaz poznam.
Želiš dokaze zato, jih javno objavim, tvoje zapise? Potem pa se tule gor delaš lepega in udrihaš po ženskah. V reali pa čisto druga podoba.[/quote]

Opaaa, se poznata ali to kar tako na pamet?

Dej no.[/quote]

To kar se tebi zdi normalno, se nekomu ne zdi, meni se tudi zdi normalno, da bi vsi politiki na naslednjih volitvah odleteli ven, ker jih ne bi smel noben normalen človek volit, pa poglej kaj se zgodi vsako leto na volitvah? Volitve mi kažejo kako malo je dejansko ”normalnih” ljudi v Sloveniji, oz. kako neboičajna (normalna) je moja zavest in mišljenje….

Enako je pri tebi.

Meni se tudi zdi normalno, da ko mi nekod prinese na servis PCja, da ga doma sčisti, pa sem v tiskalnikih našel mišje dreke, smrdeli so PCji po čikih, polni prahu zabasani itd..[/quote]

Joj no, če ne bi tio vedno tko navdušeno mim tolkel s svojimi odgovori….
Kaj majo politiki s tem, da se nekdo ne tušira?
Če tip smrdi, pol ne smrdi samo meni, pol se ne zdi samo meni nenormalno, da hodi tak
okrog, pa nima to veze s tem, koga boš ti volil….

Enako je pri tebi.

Meni se tudi zdi normalno, da ko mi nekod prinese na servis PCja, da ga doma sčisti, pa sem v tiskalnikih našel mišje dreke, smrdeli so PCji po čikih, polni prahu zabasani itd..[/quote]

Joj no, če ne bi tio vedno tko navdušeno mim tolkel s svojimi odgovori….
Kaj majo politiki s tem, da se nekdo ne tušira?
Če tip smrdi, pol ne smrdi samo meni, pol se ne zdi samo meni nenormalno, da hodi tak
okrog, pa nima to veze s tem, koga boš ti volil….[/quote]

Veze ma s tem kar se tebi zdi normalno se nekomu pač ne, to nič drugega, primer sem dal pač volitev…. a se tebi ne zdi normalno da bi sterali vse te ven s parlamenta ker so že X let tam pa nič koristnega ne nardijo? Meni se to zdi popolnoma NORMALNO….. Torej da se to ne zgodi je lahko samo dvoje krivo, ali je 90% ljudi nenormalnih ali pa je moja verzija normalnosti samo moje subjektivno mišljenje in razumevanje?

Katera bo?

Btw, poznam tipa ki puca greznice, meni smrdi onemu ko dela z njim pa ne? A sta nenormalna? 🙂

Ne ni na pamet. Pred leti je bil zelo ok. Določene stvari je povedal. Zdaj sem pa šokirana nad tem udrihanjem po ženskah, stvari gredo namreč v čisto nasprotje s tem kaj je on v resnici. (Res pa je, da par let nisem brala njegovih zapisov). V glavnem zelo se je spremenil, žal na slabše.

To so pa večne dileme kaj je normalno inkaj ni, ker imamo različna merila.
Nekomu je čisto ok, če se stuširaš 1x na teden. Večini ni.
Enim je ok, da se stuširajo vsak drug dan.
Eni vsak dan.
Eni pa celo večkrat na dan.
Kaj je tisto pravo?
Sploh, če upoštevamo dejstvo, da se eni zelo malo potijo ali skkoraj nič, drugi pa zelo močno. Da eni delajo v svinjariji, prahu, drugi pa v pisarni.
Kako določiti kaj je noramlno tuširanje?

Glede pospravljanja pa je sploh več možnosti.
Ponavadi ona tečnari, ker on ni dovolj bleščeče zdrgnil kuhinje. Njemu se zdi čista, ona pa komplicira in mu najeda, ker ni izpolnil njenih meril.

Tle lahko debatirajo samo ljudje, ki so omejeni s takimi debatami. Kot na SČ…kolkrat
se pere brisače in kako si brisati rit.
Za mene….človek se zame umiva dovolj, če je čist. Jaka znanost.
Enako s kuhinjo. Standard je čistoča, če pa kdo hoče, da se šajna, pol pa nej izvoli, pa
jo glanca ….

Ampak tebi je čisto čisto nekaj drugega kot nekomu tretjemu.
Enim je čisto normalno, da ne preoblečejo gat vsak dan.
Poznam kar nekaj takih.
Tudi obratno smer poznam, da recimo vsak dan vse cote, ki jih imajo oblečen dajo prati. Tudi recmo kavbojke.

Ne bom šla v debato o higijenskih standardih.
Maš skrajnosti take in take, zame je recimo standard, da se za higijeno nekdo toliko
potrudi, da ni moteč za okolico. To v najširšem smislu – znotraj partnerstva je pa to mogoče
malo bolj dorečeno…vsak po svoje, enim je pomembno, enim pa ne.

Tle lahko debatirajo samo ljudje, ki so omejeni s takimi debatami. Kot na SČ…kolkrat
Enako s kuhinjo. Standard je čistoča, če pa kdo hoče, da se šajna, pol pa nej izvoli, pa
jo glanca ….[/quote]

Čistoča in biti čist je spet relativen pojem, a imaš kje definicijo ki jo je sprejel parlament ali EU na področju tega kar je čisto…. za človeka mislim….

Nekod misli da je čist, tebi pač ni, in kdo si ti da to določaš?

jo glanca ….[/quote]

Čistoča in biti čist je spet relativen pojem, a imaš kje definicijo ki jo je sprejel parlament ali EU na področju tega kar je čisto…. za človeka mislim….

Nekod misli da je čist, tebi pač ni, in kdo si ti da to določaš?[/quote]

Če tebe mama pri treh letih ni naučila, a naj te zdaj jest?
Prepozno.

Prepričanost, da imaš samo ti prav je res smešna…. jaz se zavedam razlike v moji subjektivni oceni in objektivnosti…..

Poznam eno ki se tušira 2x dnevno pa nič fizičnega ne dela, ona bi rekla da ti in jaz zagotovo nisva čista? Kdo določa da ima ona narobe jaz(in ti) pa prav?

Nekod misli da je čist, tebi pač ni, in kdo si ti da to določaš?[/quote]

Če tebe mama pri treh letih ni naučila, a naj te zdaj jest?
Prepozno.[/quote]
Mama sinko mama sinko,…

A znate vi sploh še kej pametnega povedat ?

In kje sem izrazila prepičanost, da imam samo jaz prav? Dej no .
Večkrat sem izrecno napisala, da vsak po svoje.
Ampak ne, ti moraš pesnit… …vedno mi je žal, da se pustim potegnit v “debato” s tabo…
Kr neki…

Glej, mi doma sploh nismo imeli ne kopalnice, ne vode na pipi. Meni se recimo sploh ne zdi slabo, da so forumi, kjer lahko vprašaš kako drugi ravnajo glede teh navad.
Sedaj seveda imam kopalnico. Samo od nekje se moram naučiti. Če to koga takole vprašaš, se ti bo posmehoval. Če pa na netu vprašaš kako pogosto se tuširajo pa itak nihče nima pojma kdo si, četudi se ti posmehujejo.

Dej no.[/quote]
Vsak zase lahko reče, da je zrel in svoja merila definira kot normalna. To bi potem pomenilo, da so za nesporazume krivi tisti, ki odstopajo od teh norm ?
In ker je takšnih in drugačnih konfliktov zaradi razhajanja “normalnega” tako veliko, potem lahko sklepam, da je “normalnost” in zrelost precej raztegljiv pojem.
V tem tvojem primeru je potem avtomatsko kriv moški, če imata različna merila za “normalnost” in zrelost.

Kdor je samostojen, sploh ne rabi in ne išče zveze. Kar pa seveda ne pomeni, da so vsi samski, že tako absolutno samostojni.
Zato vsi od partnerja nekaj pričakujemo. Če ne bi bilo pričakovanj, ne bi bilo razočaranj, ampak le brezpogojna ljubezen.
Biti samostojen ni samo to, da smo sposobni finančno in higiensko poskrbeti zase, ampak imamo še druge sociološke in čustvene potrebe in želje.
Zato predvidevsm, da imaš od partnerja še veliko drugi pričakovanj, kot pa le ta osnovna.

Dej no.[/quote]
Vsak zase lahko reče, da je zrel in svoja merila definira kot normalna. To bi potem pomenilo, da so za nesporazume krivi tisti, ki odstopajo od teh norm ?
In ker je takšnih in drugačnih konfliktov zaradi razhajanja “normalnega” tako veliko, potem lahko sklepam, da je “normalnost” in zrelost precej raztegljiv pojem.
V tem tvojem primeru je potem avtomatsko kriv moški, če imata različna merila za “normalnost” in zrelost.

Kdor je samostojen, sploh ne rabi in ne išče zveze. Kar pa seveda ne pomeni, da so vsi samski, že tako absolutno samostojni.
Zato vsi od partnerja nekaj pričakujemo. Če ne bi bilo pričakovanj, ne bi bilo razočaranj, ampak le brezpogojna ljubezen.
Biti samostojen ni samo to, da smo sposobni finančno in higiensko poskrbeti zase, ampak imamo še druge sociološke in čustvene potrebe in želje.
Zato predvidevsm, da imaš od partnerja še veliko drugi pričakovanj, kot pa le ta osnovna.[/quote]

Zdej pa res boljš, da počas nehaš :-)))))
“Kdor je samostojen, ne išče in ne rabi zveze?????”
Zakaj pa za boga milega ne?
A zdej, če sem pa sposobna sama zase skrbet, se počesat, zobke umit, si narest sendvič
in vreči štumfke v pralni stroj, sem pa obsojena, da bom sama ?
Pa res ….lej, dejva se zment….dej vsakič, preden pritisneš “ODDAJ”, še enkrat preberi,
kaj si napisal….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close