Uspešna ženska
Ja, moški se lahko sprehajate grozni in se nihče ne bo kaj preveč spotaknil ob to. Potem vidiš starejše, tam 40+ z vampom, grdo kožo, neenakomerno poraslim telesom, čudno oliko, nerazumljivimi kombinacijami oblačil…ko se sprehajajo po svetu. In ti moški imajo največ za povedat čez urejene ženske.
Če je uspešna še ne pomeni, da je/bo dobra ljubica, če se pa dobro ljubi je pa sigurno uspela….. 🙂
Drugače pa, zakaj mešate strokovno usposobljenost, ki je pogoj za materialno uspešnost in tisto drugo “uspešnost”, ki ti je položeno v zibko in izpiljeno z vzgojo za zadovoljstvo v medsebojnih odnosih?
V današnjem svetu rabiš za uspeh na kariernem področju veliko mero egoizma, ki se nikakor ne vklaplja v medsebojne odnose, vsaj po mojih kriterijih ne.
Fiši, urejenost je relativen pojem 😉
[sup][/sup]
Kakšne superlative imaš to v mislih?
Ker nekatere stvari se pač ne kupijo z denarjem, zato je lahko neka ženska uspešna tako, druga pa drugače. Obema lahko pripišeš superlative.
Ker nekatere stvari se pač ne kupijo z denarjem, zato je lahko neka ženska uspešna tako, druga pa drugače. Obema lahko pripišeš superlative.[/quote]
Sem kje omenjala denar? Ni vse v denarju.
Ker nekatere stvari se pač ne kupijo z denarjem, zato je lahko neka ženska uspešna tako, druga pa drugače. Obema lahko pripišeš superlative.[/quote]
Sem kje omenjala denar? Ni vse v denarju.[/quote]
Glede na to da se debata vrti o karieri, ki so jo vsi povezali z materialno uspešnostjo, sem tudi tebe postavil na tisto stran od denarne kariere.
…po moje ,ni problem če je ženska uspešnejša ,zasluži več…
problemi lahko nasatanejo ko pridejo otroci in večina moških ne želi,niti ni sposobna
prevzeti vseh družinskih,skrbi, gospodinjskih del….
…danes poslovno uspešen pomeni biti 24-7 z mislimi pri biznisu,in nwm kako so potem
lahko sproščeni v postelji,najbrž bolj poredko….:)
bilo je splošno mišljeno,da uspešni ljudje ne delajo samo osem ur na dan in pet dni v tednu,pošteni najbrž več in na pošten način….:)
Sploh si ne znam predstavljati dobre zveze, kjer bi bil eden (ali celo oba) ljubosumen na dosežke svojega partnerja ?? To bi bilo res malce hecno. Sem ravno zadnjič brala eno raziskavo kako pomembno vlogo ima v odnosu interes za partnerjevo delo/hobije/dosežke in pa, zanimivo, ključ za dober odnos se ni pokazal v podpori “v slabem”, ampak kolikšna je bila podpora “v dobrem”.
V tem je verjetno bistvo. Redki moški so, ki v takem primeru podpirajo partnerko tako, da prevzamejo tudi del družinskih obveznosti.
Joj česa vse ne prebereš na tem monu …Ženska lahko uspe samo če ponudi spolne usluge. Pa veliko mero egoizma mora imeti. Potem pa se seveda to ne more vklopiti v družinsko življenje. A je še kej, no?
Se strinjam. Podpora partnerja je bistvena. Na žalost pa v slovenskem prostoru še v mnogo primerih velja želja moških, naj bo ženska “v kuhinji”. Tukaj se najde vzrok razpada mnogih zvez, saj se posledično pojavi nezadovoljstvo na obeh straneh, kar privede do razpotja.
Ne nujno grozni, spet površno bereš. Bistvo je, da ne zakrivamo svojega resničnega videza za bojnimi barvami.
To je na žalost splošna miselnost, ki temelji na osnovi nekaterih resničnih dejstev. Zelo prikladno, da nastane nek splošni pogled.
Ne nujno grozni, spet površno bereš. Bistvo je, da ne zakrivamo svojega resničnega videza za bojnimi barvami.[/quote]
Pretiravaš, ko omenjaš bojne barve. Če si urejen, to ne pomeni, da se skrivaš za svojo urejenostjo.
Ne nujno grozni, spet površno bereš. Bistvo je, da ne zakrivamo svojega resničnega videza za bojnimi barvami.[/quote]
Ampak padete pa na žensko, ki uporablja bojne barve :).
Spadam med urejene ženske. Uporabljam bojne barve :). Ne preveč, ravno prav.
Jaz ne padam na bojne barve. Nič več. Napisal sem že, največja bedarija je babe spoznavati zvečer, v temi je vsaka mačka črna in v disku ko si malo pijan 30-letnica zgleda stara 20. Žensko treba pri dnevni svetlobi videti, čimmanj namazano.
Se strinjam. Podpora partnerja je bistvena. Na žalost pa v slovenskem prostoru še v mnogo primerih velja želja moških, naj bo ženska “v kuhinji”. Tukaj se najde vzrok razpada mnogih zvez, saj se posledično pojavi nezadovoljstvo na obeh straneh, kar privede do razpotja.[/quote]
Pa dobro, to mogoče pri starejših generacijah in še to samo pri kakšnih lolekih.
Pri mlajših pa tega ni več.
Ob klasičnem naboru udeleženih se meni tak zaključek pravzaprav ne zdi prav nič nenavaden, just a question of time… Nisem bila preveč pozorna, a do feministk so že prišli? 🙂
Dolgonoga, mislil sem, glede družinskega statusa, imaš kariero, družine pa ne?
Ne vem, če boš lahko namamil katero, ki je urejena, da se ti bo ob spoznavanju pokazala pri dnevni svetlobi nenamazana :). Razen kakšno, ki ji je vseeno, kako zgleda.
Forum je zaprt za komentiranje.