Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Uspešna ženska

Uspešna ženska

Ne bo ravno držalo. Se vidi, da se ne spoznaš na ženske.
Daleč od tega, da bi bila uspešna kar se kariere tiče, ampak vseeno lahko financiram sama sebe. Ne samo cunje in kozmetiko, ampak tudi potovanja, hobije, športe in seveda stanovanje.

Zanimiva tema na katero moram odgovorit. Moški ego ne udari vn če v vsakem trenutku življenja ne posluša od ženske kako je ona bolj uspešna, kako ima več denarja itd. Ampak tega pa se nobena ne zaveda. KO si ona želi potovanja za 3000 evrov, pa si moški tega ne more privoščiti in dobi pod nos “ja kako a vse zagoniš”, potem to močno zaskeli. Pogosto pride kakšen par na obisk pa imata glih to težavo. In ko se pogovarjam samo z ženo se potem le ta tolče po glavi k ugotovi da je podzavestno govorila neumnosti. Po navadi se potem odločita za skupne račune in ni problema. Z lahkoto oba furata kariero, veliko je tega, problem je samo tisto kar sem zgoraj naštel.

Midva imava oba karieri in tudi otroke. Zaslužim kar konkretno več od njega pa nimava problemov. Je pa res, da v družbi ne govorim o tem, se ne hvalim in ga ne ponižujem, počnem diametralno nasprotne stvari. Pohvalim ga kako zna vse postoriti pri hiši in sploh ne rabim najemat mojstrov ( je čista resnica) pohvalim ga kako dober oče je (kar je tudi čista resnica). Ne boste verjeli, njemu ni problem rečt moja zasluži več od mnene na kar sem neizmerno ponosen. Če bi pa jaz to rekla bi bil pa užaljen. Nikoli me ni omejeval, vedno sva se pogovorila in dogovorila. Imava lep odnos in upam da bo še trajal. Menim da večina moških nima problemov s tem da žena zasluži več od njega.

Avtorica, zanimivo vprašanje, ampak ne na pravem mestu. Tu gor se zbirajo zagrenjeni samci, ki so sveto prepričani, da vsaka ženska hlepi po temu, da bi se čim prej poročila, imela kup otrok in bila vse dni gospodinja.
Ker jih pa ženske zavračajo, so zagrenjeni.
V službi pa jim itak ne gre in ne gre in zato jim gredo tisti, ki imajo uspešno kariero, blazno na živce. Če je pa to ženska pa še toliko huje.

Boom, Marko – ta dva se mi zdi, da nista samska, sta zadovoljna sama s sabo, nimata težav v službi. Zato ju je prijetno brati.

V kolikor bi žena zaslužila več kakor jaz, bi se imel za neuspešnega in nikoli se ne bi šel takšne veze!

To, da ima ženska višjo izobrazbo me ne moti, ampak, če ima pa višjo plačo pa NO GO.
Ne bi mogel biti z žensko, ki bolje zasluži kot jaz.

“Evo ti ruka” -;)))

ma s čim se vidva obremenjujeta, no!! sta taprava dedca, ali nista? Tudi, če baba zasluži več, to ni pomembno Glavno je da ve kje ji je doma mesto. Če tega ne ve, ji bo taprav dedec to že znal pokazat :-))

No jaz imam družino, moža in sem nekje na sredini “vzpenjanja” po karierni poti. Kar pomeni, da sem polno zasedena, a imam večjo plačo kot mož.
Glede na to, da nemalokrat zgodi, da imam službo od jutra do noči (tudi 14 ur in več), popoldan nazaj, čez vikend je potrebno kar nekaj prilagajanja. K sreči je mož sposoben prevzeti otroke, nujna gospodinjska dela in imava pomoč babic, ki z veseljem vzameta otroke za kako uro.
Ko vidim, da družina preveč trpi, vzamem kak dan dopusta (če je glede na roke seveda to možno).
Sem pa kot pravim nekje na sredi.. imam še veliko pred sabo samo verjetno ne v tem sektorju na tem področju. Tu sem prišla skoraj na vrh.
Glede višje plače pa nima noben od naju problemov… mož si lahko privošči več, ker skoraj celo plačo porabi zase, jaz si vse zase plačujem sama in večji del stroškov gospodinjstva… je pa res da oba približno isto razmišljava, tako da ni potrebe po kakih bahavih avtih, daljših potovanjih itd…

Sorry, na kratko.
Bla bla, nakladaš.

Čestitke. Imaš poštimano podstrešje.

Begunci prihajajo. Še več jih bo in oni nam bodo pokazali kaj je družina. Počak še en en mal…

No tako je tudi pri naju ja.. mož je vsestranski, odličen oče, najboljši partner in zelo sposoben, zato tudi lahko tako…

Ja če ženska zna ceniti še kaj drugega, kot denar potem ni nobenega problema z moškim. Večina ženska moža primerja skozi denar kar je čista kozlarija in posledično podzavestno projecirajo nanj kako malo zasluži. In tak odnos slej kot prej poči. Vem k sem sestri pomagala da je rešila zakon, nikakor si ni dala dopovedat. da je njen mož izjemen fotr, da bi vse naredu zanjo, da ji je hišo zgradil. Vse kar je videla je to, koliko zasluži. In ko sem ji jaz povedala da zaslužim več od mojega je bila popolnoma šokirana, ampak me je začela jemati resno. Se je precej spremenila in pravi da sta zelo srečna. Je pa res da današnji moški vedo da če imaš denar potem si absolutno več vreden pri ženskah. Sploh ni pomembno če kaj znaš, važn da imaš denar. In potem vidim par kjer moški še žarnice ne zna zamenat. Takega brcnem skozi zaprta vrata. Tista ki misli da je njen manj vreden zato kar zasluži manj od nje bo dobila točno takega prasca kot si ga zasluži

Denar danes je, jutri ga lahko ni. Moj je pred 10 leti zaslužil precej precej več. Potem pa kriza, pa trg se je zafilal…
Bolj pomembno je, da je deloven, sposoben itd.. ne koliko zasluži.

čizs kakšna bikova drekanja ☺
a, da bi kdo drugemu (on njej, ona njemu) pomagal, ga podpiral … pa ne gre MON.prazne glave ☺
Ob normalnem grajenju familije, standarda, položaja v družbi (with all exstra) je pa ja normalno, da se podpirata tudi v profesijah.
če eden drugemu razlaga osnove ali posebnosti svoje profesije je najmanj, da sebe sliši – da obnovi svoje retorične sposobnosti … in, da zna normalno oblikovati stavke in se držati niti debate ☺
In dodatek: svojo “prezentacijo” naredi za neko tretje občinstvo.
Z dohodki / plačami je pa itak kakor pač je — nekaj časa enako, pa nekaj časa eden več kot drugi …

pred fukom si oba pomagata, da en drugega slečeta, po fuku se moraš pa sam oblečt.
poanta: ko si pofukan, ti noben več noče pomagat. 🙂

od bolnikov, ki jim je edina poznana oblika familije “mati mi bo prinesla kosilo k PCju, da mi ne bo treba dvignit riti” in so sicer večino časa zaprti na oddelkih ali forumih, ne moreš pričakovat drugačne vrste supporta, ker so navajeni, da se ljubeče matere in doktorji za glavo vedno samo z njimi in njihovimi travmami ukvarjajo.

k si glih ti .. te rešim frustracij, pa ti dovolim, da naju oba sama slečeš ☺
še to, da se sama zgoniš nasaje na mojem otepaču in se zlivaš, drgneš, goniš … po mojem truplu ti pustim ☺

Ni to to. Bivsi je bla pomembna samo kariera. Po 4letih sm odsel. Zdejsna je zaposlena v Tusu. Slabo zasluzi je pa dobra partnerka in samo to je vazn. Smo razlicni. Je povedala da ni nikol mela moskega z boljso sluzbo, se taki nikol niso zanimal za trgovke.

k si glih ti .. te rešim frustracij, pa ti dovolim, da naju oba sama slečeš ☺
še to, da se sama zgoniš nasaje na mojem otepaču in se zlivaš, drgneš, goniš … po mojem truplu ti pustim ☺[/quote]

joj ne vem… Mel karieristko pravi, da je dober partner samo tisti, ki kartone zlaga, torej nekaj, za kar je preveč kvalificirana navadna opica. 🙁 očitno si po tej teoriji 77x preveč pameten in 5x preveč dobro zaslužiš, da bi znal dobro pofukat :(((

…in potem si se zbudil, se spomnil, da te je bivša pustila, ker si bil preveč nesposoben, in si srečno zakorakal v nov dan, ker si vedel, da te zdejšnja iz tuša ne bo pustila, ker ne more sama položnic plačat.

Ti srečna duša, ti.

Iz tvojih ust v božja ušesa!!
A take (uspešne, ambiciozne, zadovoljne, pa vseeno ženske, ne brezkompromisne, hladne karieristke)) še obstajajo?

No, mene osebno ne moti, če je ženska uspešna, ambiciozna, … Premalo je takih. In, roko na srce, tu in tam se kakšno da videti in je prav seksy za pogledati.

In vendar utegne biti razlika v izobrazbi dolgoročno usodnejša od razlike v plači. Manj izobražen moški in bolj izobražena ženska je skoraj no go. Kaj pa naj se recimo doktorica znanosti pogovarja z enim električarjem, sej nimata skupnih tem, pa če je on privatnik z ogromnim zaslužkom. Parjjenje med kastami ni uspešno, sploh pa ne, če je ženska intelektualno višja kasta. Pazite, napisal sem intelektualno, ne denarno. To utegne biti velik problem, nekompatibilnost na vseh področjih.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Izpostavil si velik ekstrem, ampak vseeno… Zakaj pa se ne bi mogla pogovarjat o kaki tretji temi,ki jima je skupna? Ali pa še četrti in peti? A ti misliš, da se pari doma pogovarjajo in na veliko debatirajo o temi, v katerih so sami izobraženi? To delaš v službi s sodelavci, doma pa pridejo na vrsto druge skupne stvari, ki jih dva počneta. Saj pa skupno življenje ni samo služba in kariera. So tudi skupni hobiji, cilji, zabava, sproščanje in podobne aktivnosti.
Kateri poklici pa te po tvoje pašejo skupaj, ko si že tako začel klasificirati, kaj NE gre skupaj? Meni je to vsekakor smešno, če ne naivno.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Nič ni naivno. Nehajte si domišljati, da je vsak lahko vsakomur vse, ker smo pač v dobi interneta. Manj izobražene dedce zanima fuzbal, računalniške igrice, filmi, zabave, pa je že počasi konec. Če sta izobrazbeno in intelektualno preveč različna, bo to kar problem, sploh če je dec nižje. ne bežati od očitnega, češ “ljubezen vse pogliha”. ker ni res.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close