Uspešna ženska
Ahoj
Moje osebno mnenje je, da večina izhaja pri tem šmornu imenovanem zveze in partner(ka) iz napačnih razlogov.
V bistvu brez izjeme vsi ljudje izhajamo iz iste osnove… želimo si srečo, da smo srečni. (no če je kje kakšen vaški posebnež, ki si to ne želi globoko v sebi, potem pa naj kar pogumno pove)
Največji problem je v tem, da pričakujemo, da nas bo partner osrečil. Že bežen pogled na tiste dolge spiske željenih taktično-tehničnih karakteristik potencialnega prtnerja(ke) pove, kaj vse mislimo, da nas bo osrečevalo in naredilo srečne, ko in če ga najdemo. Pa nas bo res?
Itak vemo, da vsega tega, kar si želimo najverjetneje nikoli ne bomo našli. Tukaj pa nastane trenutek, da naredimo miselni preskok…
… in končno ugotovimo, da je naša sreča najprej odvisna od nas samih.
Če mi ne bomo srečni sami s seboj je ni osebe, ki bi nas naredila srečne in s katero bi se počutili srečno. Na to sem namignil v svojem prvem odgovoru v tej temi. Ženska mora biti najprej zadovoljna sama s seboj, s svojim poklicnim uspehom. Če tega ni… đaba nam trud svirači… takšne ženske ne bo noben moški mogel narediti srečne, vsaj dolgoročno gledano ne. Še več, slej kot prej bo to njeno notranje nezadovoljstvo prešlo na partnerja… na koncu se bo še on počutil ves nesrečen.
Sedaj pa vam bom (po mojih lastnih merilih) zapisal preprosto formulo uspeha v zvezi:
SREČA = REALNOST – PRETIRANA PRIČAKOVANJA.
PARTNER = NAJBOLJŠI(A) PRIJATELJ(ICA)
In ali si s svojim najboljšim prijateljem želite stalno visoko intelektualno debato o ne vem kakšnih svetovnih problemih, prebranih knjigah, ogledanih filmih… politiki? Se želite non stop pogovarjati o službi in službenih problemih enega in drugega?
Ali pa si morda le želite, da se z njim dobro razumete, kdaj poveselite in zabavate, da vam kdaj le prisluhne in vam ne pametuje, kadar vas kaj teži, zelo bistveno je sevada, da vas ne onesrečuje s svojimi takšnimi in drugačnimi travmami, včasih malce pokregate zaradi razlićnih pogledov, vendar na koncu skleneta kompromis… ter, da se redno dobro poseksate. Ah tko je dejansko zakomplicirano to življenje. :-))
Primer doktorice znanosti in mehanika poznam – tak primer je moja profesorica na fakulteti. Že nekaj let v zakonu. Kako se imata ne vem, takrat je govorila le pozitivno o svojih. Je tudi svetovalka v parlamentu tako da dokaj znana oseba.
Konkretno ti povem o svojem primeru (on mehanik, jaz 7. stopnja)… debata je pred kratkim tekla o zakonodaji. ..ima nov hobi in seveda je bilo treba preštudirati kompletno zadevo, ker ga je čakal izpit pred državno komisijo.
Še pred tem sva študirala vreme, morske tokove, izračun točk, ko se je odločil delati izpit za čoln.
Pa saj priznam ni vsakodnevno tako.. vsaj ne tako intenzivne debate. Je le vsakodnevna rutina, ki te hitro potegne vase. Je pa vedno kaj novega, zanimivega… Izobrazba ni nujno odraz človeške inteligence.
Mislim, da le obstajajo taki vaški posebneži. Predvsem med ženskami (čeprav tudi moški niso več redki) je veliko takih, ki želijo z lastnim trpljenjem in nesrečo (kar lahko marsikdaj mirno damo tudi v narekovaje) vzbujati v okolici pozornost in priznanje. No saj če dobro premislimo pa so morda prav ti ljudje dosegli svoj cilj, saj so pravzaprav srečni v svoji nesreči in največja nesreča zanje bi morda bila, če bi dobili partnerja, ki bi jih osrečeval.
Pa smo spet pri tem, kar Spider trobi že leta: če nisi srečen sam, tudi v vezi ne boš. Ampak večina vezanih dedcev se ni strinjala.
Ah ne, to je preveč naivno, da bi verjeli. :)) hec, hec.
Mislim, da se vsi vezani s tem popolnoma strinjamo (saj to živimo) in si ti nekaj ponovno zamešal ali pa želiš prikazati nekoga v slabi luči, kar tako, ker ti je malo dolgčas. 😉
Če mene vprašaš, je za raznolikost pogovorov ključna splošna razgledanost, ki izvira iz radovednosti in vedoželjnosti, ne pa formalna izobrazba.
Če pomislim, se težje pogovarjam s sestrično, ki je pred nekaj leti doktorirala, pa ne zato, ker ji ne bi mogla slediti ali razumeti povedanega, ampak ker kljub vsej načitanosti nima širine, globino ima pa samo na svojem poklicnem področju, kar privede do tega, da vsak pogovor skuša speljati na področje, ki ga obvlada, medtem ko so pogovori z njeno sestro (nedokončan faks) popolnoma druga pesem, saj je brihtna kot hudič, zanima jo ogromno različnih stvari, tako da nama tem za pogovor nikoli ne zmanjka. Tudi razlika v dojemanju humorja je zelo očitna.
Đabe načitanost, če ni v povezavi z inteligenco, razgledanostjo in empatijo.
Ja no kar je rekel.. Z doktorico znanosti se težko pogovarjaš, saj sama verjetno nisi kaj?:)
Super pa si se ujela z drop-outko… Le kater nivo izobrazbe imaš sama?
Interpretiraj kakor hočeš samo zaključek je enak, ne gre, če je prevelika razlika:) Verjetno se ta doktorica kumot pogovarja s sebi enakimi:)
no kar je napisala… doktorica znanosti enega področja se tudi z doktorjem znanosti drugega področja ne bi potem nič bolje razumela, če pozna zgolj in le svoje področje.
In ja.. za take nazive je značilno, da gredo v globino nekega področja.
Mislim, da se vsi vezani s tem popolnoma strinjamo (saj to živimo) in si ti nekaj ponovno zamešal ali pa želiš prikazati nekoga v slabi luči, kar tako, ker ti je malo dolgčas. ;)[/quote]
A se boš malo sprenevedal. Ko sem trdil, da moraš prvo biti srečen kot samski, si ostro nasprotoval, češ, da to ni mogoče in da če bi to bilo možno, ljudje sploh ne bi veze iskali. ne lagat zdaj.
Če mene vprašaš, je za raznolikost pogovorov ključna splošna razgledanost, ki izvira iz radovednosti in vedoželjnosti, ne pa formalna izobrazba.
Če pomislim, se težje pogovarjam s sestrično, ki je pred nekaj leti doktorirala, pa ne zato, ker ji ne bi mogla slediti ali razumeti povedanega, ampak ker kljub vsej načitanosti nima širine, globino ima pa samo na svojem poklicnem področju, kar privede do tega, da vsak pogovor skuša speljati na področje, ki ga obvlada, medtem ko so pogovori z njeno sestro (nedokončan faks) popolnoma druga pesem, saj je brihtna kot hudič, zanima jo ogromno različnih stvari, tako da nama tem za pogovor nikoli ne zmanjka. Tudi razlika v dojemanju humorja je zelo očitna.
Đabe načitanost, če ni v povezavi z inteligenco, razgledanostjo in empatijo.[/quote]
Ja prav no. Zgleda, da ste tu sami taki nezbirčni ljudje, ki vam je čist sveeno, s kom ste v vezi..
Formalna izobrazba je eno, načitanost, vedoželjnost, razgledanost pa nekaj drugega. Potem je tukaj še želja po komunikaciji. Nič ne pomaga, če sta oba na enakem nivoju, pa eden ni komunikativen, se mu enostavno ne da, pri čemer drugega razganja od želje po skupnih debatah.
Kar se pa tiče doktorjev znanosti pa obstajajo takšni in drugačni :)). Mnogi gredo v širino, seveda pa obstajajo tudi t.i. Fachidioti, s katerimi se res ne da pogovarjati o drugem kot o njihovi stroki.
Zdaj pa že počasi klamfate, relativizirate. Ponavadi hodi nivo izobrazbe z roko v roki z marsičim. Pri ljudeh, ki imajo izobrazbo samo na papirju, v glavi pa ne, mogoče res ne. Ampak to še vedno ne pomeni, da to tako običajno je. Pa prosim, ne mi spet o nekih ljudeh s triletno šolo, ki so blazno razgledani in ogromno berejo klasike…:)))))
hehehe… sedaj bom deležen frontalnega napada iz dveh strani… ampak daj naredi experiment. :-))
Poskusi ti recimo z Goldfish. Tudi njej je zelo pomembna izobrazba, intelektualni nivo, pa te fore.
Pridita povedat, kako sta se ujela. :-))
Ej sem moral… brez zamere obema. :-)))
Vidiš, ko delaš tipične napake v sklepanju. Nič hudega, amrsikdo tudi ne loči turkizne od modre.
Res je! 🙂
Mislim, da se vsi vezani s tem popolnoma strinjamo (saj to živimo) in si ti nekaj ponovno zamešal ali pa želiš prikazati nekoga v slabi luči, kar tako, ker ti je malo dolgčas. ;)[/quote]
A se boš malo sprenevedal. Ko sem trdil, da moraš prvo biti srečen kot samski, si ostro nasprotoval, češ, da to ni mogoče in da če bi to bilo možno, ljudje sploh ne bi veze iskali. ne lagat zdaj.[/quote]
Daj ne bluzi, hahaha.
hehehe… sedaj bom deležen frontalnega napada iz dveh strani… ampak daj naredi experiment. :-))
Poskusi ti recimo z Goldfish. Tudi njej je zelo pomembna izobrazba, intelektualni nivo, pa te fore.
Ej sem moral… brez zamere obema. :-)))[/quote]
Meni je marsikaj pomembno, drži. Pozabil si pa omeniti bistveno stvar in sicer zaporedje vseh mogočih ter nemogočih lastnosti, karakteristik, situacij…ZAPOREDJE človek!
Ej sem moral… brez zamere obema. :-)))[/quote]
Meni je marsikaj pomembno, drži. Pozabil si pa omeniti bistveno stvar in sicer zaporedje vseh mogočih ter nemogočih lastnosti, karakteristik, situacij…ZAPOREDJE človek![/quote]
Se popolnoma strinjam s teboj, kaj je pomembno.
Zahvaljujem se ti, ker mi nisi zamerila, ker sem se te malce sposodil.
Zahvaljuješ se mi?:))) Dej no, saj nisem zmaj, da bi vate bruhnila ogenj, ki bi te spremenil v pepel:)))). Nisem zamerljiva, ampak pozabim pa NIKOLI. Joke:)))).
A se boš malo sprenevedal. Ko sem trdil, da moraš prvo biti srečen kot samski, si ostro nasprotoval, češ, da to ni mogoče in da če bi to bilo možno, ljudje sploh ne bi veze iskali. ne lagat zdaj.[/quote]
Daj ne bluzi, hahaha.[/quote]
Glej Markec, malo še laži, pa ti bom poiskal tiste poste in ti jih zmetal v glavo.
Hehe. Se spomnim, kaj sem napisal. Da ce bi clovek kot samski res bil tako zadovoljen, ne bi imel potrebe iskati si partnerja. Kar drzi se vedno. Le da to ne pomeni, da je vsak, ki gre v zvezi nesrecen. Med popolnim zadovoljstvom in zelo nesrecnim clovekom je se veliko odtenkov zadovoljstva, manjsega ali vecjega. Boljse pogoje za uspesno zvezo imajo tisti z vecjim osebnim zadovoljstvom.
Morata biti na isti valovni. Recimo direktor velike firme in univerzitetna profesorica, to super paše skupaj. Ker imata oba odgovorno delo in malo prostega časa in razumeta, kako je to, če si zjeban od službe. Zdravnik in med. sestra, to tudi paše skupaj, ker oba vesta, kaj so dežurstva, nočno delo, delo za praznike. Varnostnik in administratorka, to pa ne paše skupaj, ker ima on zajebano delo in nočno delo, ona pa lagano sportski 8 ur dnevno, ostali čas pa bi po šopingih hodila.Izobražen dec s solidno službo tudi ne more biti skupaj s prodajalko v Mullerju, ker mu bo slej ko prej začelo najedati, da je babi v službi dolgčas in bi potem norela v prostem času. On pa zjeban od sestankov, strank, šefa, partnerjev. Lahko si malo lažete, ampak tako to je.
Forum je zaprt za komentiranje.