Uspešno hujšam
Spoštovani vsi tisti, ki prebirate ta forum!
Tudi jaz sem spadala med preizkuševalce diet, kapsul in ne vem česa še vse. Še najbolj navdušeno sem iskala diete, ki so obljubljale po 2kg v tednu dni ali pa 19-25kg v 90 dneh. Pri meni ni nobena dieta trajala dlje kot nekaj dni, vse pa so se začele v nedeljo zvečer po kakšnem pikniku, tortici, obilni večerji,… Na srečo pa sem začela hoditi v šolo hujšanja in spremeniti svoje prehranjevalne navade in brez muke uspešno hujšam po 1kg na teden. Ne morem ravno trditi, da mi je “nekaj preskočilo” v možganih ampak sem z veliko potrpljenja sprejela drugačen način hranjenja in do sedaj edini uspešen! Če koga zanima kaj več mi lahko piše na zgornji naslov!
Vsem želim veliko uspeha in dobre volje pri raznih dietah!
Lea
Bravo Lea. Tudi jaz hodim v šolo hujšanja in se mi zdi daleč najboljši način hujšanja. Drug teden bo 2 meseca kar hodim tja in tehtnica kaže skoraj 8 kg manj. Smo krasna družba in se medsebojno spodbujamo. S potrpljenjem se daleč pride. Nobena hitra varianta ni tako dobra kot hujšanje na dolg rok in spremenjen režim prehrane in življenja. Kar tako naprej Lea, pa čeprav bo konec junija šole konec in se bomo morale same potruditi čez poletje. Ampak meni je prišlo že kar v kri in nimam več problemov z nažiranjem.
LP, Kaja
Šola hujšanja poteka po programu CINDI v Zdravstvenih domovih po Sloveniji. Jaz hodim v ZD Ljubljana-Bežigrad. Traja 3 mesece, okt,nov,dec in apr,maj,jun. Vmes je pavza, ko so dopusti in počitnice. Porgram poteka pa takole : najprej je pregled pri zdravnici, ki določi za koliko je treba omejiti vnos kalorij v telo. Potem je na vrsti testiranje na kolesu, katerega rezultat je izračun maksimalnega srčnega utripa in Fitnes indeks. Nato imamo 3 mesece enkrat na teden telovadbo pod vodstvom fizoterapevtke in 1x tedensko srečanja s predavanji na temo zdrave prehrane in pravilnega gibanja.Takrat si tudi izmenjamo izkušnje, se stehtamo in si pomagamo med sabo z nasveti. Naša skupina je prav posrečena, smo krasna klapa in to mi daje voljo za naprej.Moto skupine je Kile dol, nič gor. Okvirno naj bi hujšali cca. 1 kg na teden. Vendar se pri nas giblje zmanjšanje teže v obdobju od 1.aprila do 25.maja od 3 do 13 kg. Odvisno od tega kako se vsak potrudi.
LP, Kaja
Pozdravljen Matej!
Šolo hujšanja ali bolje šolo zdrave prehrane obiskujem v kozmetičnemu salonu v centru Ljubljane. Začela sem 11.aprila in vsako sredo obiskujem predavanja oz.nasvete o zdravi prehrani. V skupini smo od prijavljenih 10ih ostale 4. Zato pa hodimo redno in povemo, kaj smo jedle, kako smo se počutile,… Same doma delamo vaje oz. se gibljemo tako kot kateri odgovarja (plavanje, kolesarjenje, tek, fitnes, rolanje,…). Meni je ta šola všeč zaradi tega, ker mi ni potrebno šteti kalorij in biti lačna, ker lahko sama izbiram kaj bom jedla. Je pa res, da je za to potrebno veliko dobre volje, čeprav še enkrat poudarjam, da nisem začela s to šolo hujšanja, ker bi imela kakšno globoko spoznanje ampak sem šla iz radovednosti in nameravam tudi ostati na isti poti.
Ne vem, če sem Vam ravno odgovorila na vaše vprašanje, če nisem pa imate napisan tudi moj elektronski naslov!
Lep pozdrav vsem skupaj,
Lea