Usposabljanje na delovnem mestu in denarna socialna pomoč
Pozdravljeni.
To temo odpiram samo zato, da delim svojo izkušnjo. Letos sem bila udeležena v programu Usposabljanje na delovnem mestu (3 mesece), kjer sem dobivala 3 € dodatka za aktivnost na uro in povračilo potnih stroškov. Zaradi na ta način prisluženih približno 500 € mesečno (torej skupno okoli 1500 €), sem bila po usposabljanju (UDM), ko sem znova oddala vlogo za denarno socialno pomoč, upravičena do DSP v vrednosti 50 € mesečno, kar pomeni, da sem si z delom prislužila DSP. Seveda sem se pritožila in pritožbi poslala na MDDSZ in na CSD. Sedaj sem upravičena do polnega zneska DSP. Pred usposabljanjem sem na spletu iskala informacije o tem, kako je z upravičenostjo do DSP, če si udeleženec na UDM in nisem našla nobene informacije o tem. Upam, da bo moja izkušnja pomagala komu v podobni situaciji (so še drugi ukrepi t.i. Aktivne politike zaposlovanja, UDM je samo eden izmed njih). Tako da – ne imejte odločb CSD za samoumevne, vedno se lahko pritožite.
Lep pozdrav!
Pozdravljena. Najprej hvala za deljeno izkusnjo. Tudi sama bom v kratkem v podobni situaciji in me zanima s kaksimi razlogi/utemeljitvami si jih prepricala v pritozbi.Lp
Zdravo,
jaz bom tudi v taki situaciji kmalu pa me zanima kaj naj napišem..saj s tem 500e na mesec se enostavno ne da preživeti tudi naslednje mesece,ko program poteče..
Pozdravljeni. Jaz bom tudi v kratek v isti situaciji ko ve,prosim povejte mi na kak nacin ste se pritožla. Hvala v naprej.Lp
Prosim, če kdo, ki ima podobne izkušnje lahko odgovori. Tudi jaz sem v takšni situaciji.
no jaz sem se tudı znasla v taksni situaciji. Zanima me ce kdo ve, ko opravis ta preizkus ce ti res socialno znizajo/poberejo? mislim ker HALO, kaj je pa pol poanta da si sploh hodu na ta preizkus, da si hodo zastonj?
NOBEN NE VE?
Forum je zaprt za komentiranje.