Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Usposabljanje na delovnem mestu in denarna socialna pomoč

Usposabljanje na delovnem mestu in denarna socialna pomoč

Pozdravljeni.

To temo odpiram samo zato, da delim svojo izkušnjo. Letos sem bila udeležena v programu Usposabljanje na delovnem mestu (3 mesece), kjer sem dobivala 3 € dodatka za aktivnost na uro in povračilo potnih stroškov. Zaradi na ta način prisluženih približno 500 € mesečno (torej skupno okoli 1500 €), sem bila po usposabljanju (UDM), ko sem znova oddala vlogo za denarno socialno pomoč, upravičena do DSP v vrednosti 50 € mesečno, kar pomeni, da sem si z delom prislužila DSP. Seveda sem se pritožila in pritožbi poslala na MDDSZ in na CSD. Sedaj sem upravičena do polnega zneska DSP. Pred usposabljanjem sem na spletu iskala informacije o tem, kako je z upravičenostjo do DSP, če si udeleženec na UDM in nisem našla nobene informacije o tem. Upam, da bo moja izkušnja pomagala komu v podobni situaciji (so še drugi ukrepi t.i. Aktivne politike zaposlovanja, UDM je samo eden izmed njih). Tako da – ne imejte odločb CSD za samoumevne, vedno se lahko pritožite.

Lep pozdrav!

Pozdravljena. Najprej hvala za deljeno izkusnjo. Tudi sama bom v kratkem v podobni situaciji in me zanima s kaksimi razlogi/utemeljitvami si jih prepricala v pritozbi.Lp

Zdravo,
jaz bom tudi v taki situaciji kmalu pa me zanima kaj naj napišem..saj s tem 500e na mesec se enostavno ne da preživeti tudi naslednje mesece,ko program poteče..

Pozdravljeni. Jaz bom tudi v kratek v isti situaciji ko ve,prosim povejte mi na kak nacin ste se pritožla. Hvala v naprej.Lp

Prosim, če kdo, ki ima podobne izkušnje lahko odgovori. Tudi jaz sem v takšni situaciji.

no jaz sem se tudı znasla v taksni situaciji. Zanima me ce kdo ve, ko opravis ta preizkus ce ti res socialno znizajo/poberejo? mislim ker HALO, kaj je pa pol poanta da si sploh hodu na ta preizkus, da si hodo zastonj?

NOBEN NE VE?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close