Usposabljanje za imenovanje v naziv

Ali mogoče veste, če se kot opravljeno usposabljanje za imenovanje v naziv (za delo v JU) šteje tudi opravljen državni izpit iz javne uprave? Želim iskati drugo delovno mesto v JU, pa piše, da je pogoj za zasedbo delovnega mesta, da imam opravljeno (oz. v enem letu od imenovanja v naziv opravim) usposabljanje za imenovanje v naziv. Jaz sem začel delati v JU, ko je bil še obvezen državni izpit iz javne uprave in ga tudi opravil. Ali državni izpit iz javne uprave velja ali ne?
Ja, državni izpit iz javne uprave menda še vedno velja kot usposabljanje za imenovanje v naziv, usposabljanje za naziv je takšno kot je šele od septembra letos, sicer je pa to po novem le tridnevni seminar na katerem se od tebe zahteva zgolj prisotnost in smo po večini še vedno bolj cenjeni tisti, ki smo morali dat čez državni izpit iz JU.

GRAHEC!
Prosim za pojasnilo, ker ravno grem na razgovor za delo v javni upravi:
Zahtevajo:
– Izpit iz javne uprave v treh mesecih
– državni izpit iz JU v enem letu
– usposabljanje v naziv
Kaj moram od tega narediti in kako to izgleda???

Obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv zajema vsebine, določene v prvem odstavku 89. člena Zakona o javnih uslužbencih (ZJU-UPB3, Uradni list RS, št. 63/07 in 65/08), ki se prekrivajo z vsebinami, ki so bile določene v 166. členu ZJU kot vsebina strokovnega izpita za imenovanje v naziv. Zaradi navedenega Ministrstvo za javno upravo meni, da se za tiste javne uslužbence, ki so opravili strokovni izpit za imenovanje v naziv skladno z določbami ZJU, in/ali so se udeležili priprav na strokovni izpit za imenovanje v naziv, lahko šteje, da izpolnjujejo pogoj obveznega usposabljanja po 89. členu ZJU.Ostalim je usposabljanje potrebno opraviti v roku enega leta od sklenitve pogodbe o zaposlitvi.

Pozdravljeni!
Zanima me, kje narediš ta strokovni izpit?
Hvala

Jaz sem ga opravila v sklopu pripravništva v državni upravi.
Forum je zaprt za komentiranje.