Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ustanove, dso..??

Ustanove, dso..??

Pozdrav, imam brata 50 je star.Na videz bi rekli, baraba, nakladač…itd.V mladosti je imel poškodbo glave, je nervozen, avtoritativen, hitro se razburi, mnoge težave.Mama, ki živi z njim je že kar v letih, zanima me, ali se take ljudi lahko kam namesti..v kakšne ustanove, koga naj povprašam.Ima 3.kat.inv., brezposeln, na socialni pomoči. Samostojnega življenja ne bo sposoben. Prosim za jakšen namig,pa brez zafrkavanja, jer je to velik problem.Imami družinsko hišo, s katere bi se lahko morda nadomestilo bivanje.

seveda obstajajo bivalne skupine za take, pozanimaj se pri kakšnem društvu za duševno zdravje.

Hvala,morda pa res. Diagnoze nima glede psihe,ker noče nikamor. Cel dan se vleče pi bajti in pametnikuje,on naj…da prat hlače z denarjem, drugič z olfa nožem v žepu, izgubi osebno non stop…tk je groza.Ta teden sem v hiši z njim,ker moram bit v karanteni, med grmenjem mu je skurlo tv, sedaj meni naenkrat žarnica v sibi ne sveti, ne vem, drigače pa sta skupaj z mamo v hiši, vem oa, da dolgoročno sam bo šlo.

nova
Uredništvo priporoča

če nima nobene diagnoze, kam bi ga ti sterala? Kot bi on tebe hotel v stanov. skupnost dati.:)) Kolikor razumem, živi z mamo. Kaj pa ona pravi? Izredno težko je takega človeka vreči iz stanovanja, če noče nikamor. Tudi če bi mama- lastnica stanovanja- to rada naredila, bi ga morala zabrisat ven prek sodnega postopka. Če pa tudi on delno lastnik, pa itak nič ne moreš.

Itak, da ga nihče nikamor na silo ne bi dal.Samo pravim v bodoče, čez leta,ko bo sam spoznal, da ima težave.Ne takoj negativno….Brata imam rada, mu veliko pomagam,lp

če ga imaš rada, boš pa poskrbela za njega, ko bo mati omagala.
Ponavadi je pri takih razvajenih bratcih tako, do smrti ga rihta mati, če jo preživi, pa kakšna kratka sestra vskoči.
Bolj bo problem zate, tako da šparaj si za dso.

New Report

Close