Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute ustanovitev privat vrtca

ustanovitev privat vrtca

Pozdravljeni, zanima me kako ustanoviti-odpreti privat vrtec. Kaj vse potrebujem…

OTROKE !TI JIH LAHKO PRESKRBIM

Vprašajte na Ministrstvo za šolstvo in šport. Lahko vam pa namignem, da so pogoji tako strogi, da je še za občine v finančnem smislu zelo velik zalogaj. Standardi, ki jim mora vrtec zadostiti so nenormalno zahtevni. Predlog je bil, da bi bili zasaebniki neke vrste koncesionarji z manj zahtevanimi pogoji. Če je bil zakon že sprejet pa ne vem.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Od kje si?

Stutgart

Blagor ubogim v duši….

Jz imam že nekaj časa v mislih da bi ustanovila privat vrtec. Zakaj bi bil tak problem to odpret, če dobiš dobre investitorje in dobro idejo, vse zrihtaš na nivjou, ne vem zakaj mi nebi potem odobrili. Bi želel kdo sodelovat?

piši na: [email protected]
Lp

Barbi2008 mene zanima ideja – si še vedno za akcijo?

Živjo

Hvala Tanji za tako izčrpen odgovor! Kaj pa glede prostora? So posebi pogoji? Ali imaš v svojem prostoru prilagojene kopalice in jedilnico?

Hvala za odgovor,

Perla

Pogoji za ustanovitev vrtca so izredno strogi – napisani tako da večina ki misli odpret privat vrtec prej obupa.
Država bo že poskrbela da ne bo konkurence.
Izračun:
2 vzgojiteljici – 19 otrok
ekonomska cena 380 eur (Kranjski vrtci)
380 * 19 = 7220 eur
To je zanimiv biznis.

Zdaj se odpirajo privat vrtci, ker občine enostavno ne morejo zagotoviti prostora za otroke. Najbolje, da vprašaš na svojo občino, kako in kaj.
Drugače so pa pogoji res čisto prestrogi – od višine stropov do prilagojenih kopalnic in nevemčesa še vse. Kot da otroci sicer ne bivajo v normalnih stanovanjih.

imeti privatni vrtec je najdražji business kar si ga lahko zamisliš..je tudi najtežji business, ker imaš opravka z starši, otroci….z živimi bitji…

Pogoji :
ogromno razpoložljivega kapitala za nakup zemlje, postavitev hiše oz. najemnine+stroški prostora
časa, energije, znanja, sposobnosti, ustrezne izobrazbe
veze, poznanstva
potrpežljivosti

Če najamete, ne morete prenavljat, ker niste lastnik….lahko pa se z delom pričnete v krajšem času, kot če se gradi ( logično )…

Trenutno je naš vele župan ponudil koncesijo za privatne vrtce, zato da ne bo noben mogel reči, da ni ničesar naredil. Če pa državljani in državljanke nimajo toliko denarja in ne izpolnjujejo vseh zahtevanih pogojev glede prostora, izobrazbe..itd je pa to njihov problem…

Niste prve, ki sanjate…niste zadnje…zelo malo se nas je odločilo stopiti na to pot…zelo malim jim uspe dejansko obstati…

In če denar ni vprašanje, potem je vprašanje izobrazba, izkušnje…in če recimo, da imamo sedaj prostor, po satndardih, primerno, moderno opremljen, kot je vrtec zvezdica ali nov vrtec v domžalah….potem imamo nov problem….

zaposlovanje…kakšna bo plača naši delavcev ? ali jih bomo zaposlili ? seveda je cenejše, če najdemo študentke, kajneda ? jim plačamo 4 eur na uro in je stvar rešena ?

pa ni rešena….

če smo obljubljali pedagoško delo…potem bi morali to tudi ponuditi in dejansko izvajati…ampak kot večina novih ali starih vrtcev, prepušča program za na konec…in dejansko potem ni programa, je skoraj da golo varstvo…sicer se staršem prikaže to in ono, ampak to je na vzunaj…ampak pri enih starših je to dovolj…kaj več jih ne zanima…mogoče tako močno zaupajo ali pa jim ni mar.

jaz vam priporočam, da se naučite masaže, pedikerstva in podobnih znanj…boste tam več zaslužile, kot pa z to panogo…

da si vzgojitelj rabiš resnično imet ogromno potrpljenja, živcev…..itd…šele v praksi človek spozna razsežnosti tega dela…na vzunaj pa izgleda to simpatično…ampak večina staršev reče : mi še našega komaj ukrotimo, kako jih vi 14 ?

Zivio,

kod ve, kje bi lahko nasel vse pogoje, ki se jih dejansko zahteva za vrtec? Daje dovoljenje ministrstvo ali občina?

lp,r

Kogar zanima vse v zvezi z odprtjem s.p. na tem področju, ustanovitvijo vrtca, privat varstva otrok, tržnih niš na tem področju – nudim svetovanje, razvoj poslovne ideje, izdelava poslovnega načrta.

Ustanovitev privat vrtca ni nemogoča stvar, res pa za to potrebuješ ogromno kapitala. Obstajajo druge alternativne možnosti, ki so v kombinacijami z drugimi inovativnimi idejami bolj dobičkonosne, kvaliteta varstva pa je boljša.

…in kakšne so alternativne možnosti?

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Vsako poslovno idejo se da uresničit. Potrebno je malo inovativnosti, znanja strateškega managementa, podjetniške žilice… in se da. Oblikovanje dobrega poslovnega modela, ki funkcionira in prinaša dobiček, pa je.

Žal v Sloveniji manjka znanja na tem področju. Zato bi vse delali stvari po enem in istem kopitu, na kocu je konkurenca prehuda in posel ne teče, kot si kdo zamisli.

Ponavadi se tega lotijo ljudje s pedagoško smerjo, kar je tudi prav, ampak primanjkuje jim managerskega znanja, da bi se lotili na pravi način.

S&R lahko dobim kakšen vaš mail oz. kontakt?

Zgoraj sem prebrala izračun…nekaj čez 7000 namesec To je premalo.

2 zaposlena sta premalo, prehrana,plenice, strog nadzor, čiščenje, igrače, najemnina, dopusti,BOLNIŠKE, otroci manjkajo, izpisi, permanentno izobraževanje………

SE NE IZIDE, VERJEMI……!

Pogoji za ustanovitev vrtca so izredno strogi – napisani tako da večina ki misli odpret privat vrtec prej obupa.
Država bo že poskrbela da ne bo konkurence.
Izračun:
2 vzgojiteljici – 19 otrok
ekonomska cena 380 eur (Kranjski vrtci)
380 * 19 = 7220 eur
To je zanimiv biznis.

ja ja – 20 % davka takoj
– dve vzgoitelici
-kuhinja
-drobni material
-tekoči stroški
-investicije
– 2x letno kazen inšpekcije (pač tako je)
……….

Pozdravljeni!

…da je zadeva komplicirana za jo izpeljati se popolnoma strinjam, kajti v Sloveniji je pač tako. Je pa še ena stvar v tej državi, ki mi sploh ni všeč in sicer ta, da se vsako idejo že na začetku izpodbije. Ljudem, ki so si začrtali idejo odpreti vrtec želim veliko uspeha in jim predlagam naj ne obupajo. Kajti pri nas je praksa demoralizirati človeka že pri sami ideji o eni stvari. Težko! Ni res, pač pa je potreben trud in veliko dobre volje. Poznam ljudi, ki jim je to uspelo. Zakaj ne bi še komu drugemu! Tako, da v akcijo! 🙂

škoda je ta, da vzgojiteljicam ki imajo staus varuha ne odobrijo koncesij…tukaj bi rešili ogromno otrok….

koncesija je možna, je pa ne dobiš, kot zasebni vzgojitelj, pomeni višja izobrazba…

drugače pa vsaka ki je pomočnica ali vzg, dobi takoj službo v vrtcu…malo se potrudiš pa je..se rabi sedaj kot noro…plačano pa je bolj slabo, samo ej boljše nekaj kot nič

Me zanima kakšne so plače če kdo ve ( Bruto me zanima)?

Vprašat moraš na občini, ker vrtce odpirajo občine in zato ti da, si mislim, dovoljenje občine, ne pa ministrstvo.

Kje si doma?
jaz sem v Kopru oz. okolici in intenzivno razmišljam in kalkuliram pogoje za privat vrtec s koncesijo.
Se mi vseeno ne zdi tako nemogoče. Pogoji se lahko malo prilagodijo. V zakonu pa piše da se za vrtec lahko preuredi stanovanjski objekt. Takod a z dovolj prostora vseeno lahko prideš skozi. Jaz zaupam in verjamem, da slej ko prej bo. Bomo videli.

Kaj, na primer? Koliko stanojo tvoje storitve?
Jaz idejo že imam in zasnovo, ki jo moram samo še prilagodit zakonu in dobit na občini odgovor, DA.

New Report

Close