ustnice
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, če mi lahko svetujete pri ličenju ustnic. Imam namreč izrazite (polne) ustnice, spodnjo nekoliko bolj kot zgornjo. Glede na to, da se oblačim predvsem v temne barve, bi se morala tudi tako ličit a ne? Vendar se mi zdi, da temno ličilo deluje preveč vpadljivo na mojih ustnicah.
Hvala za odgovor
LP
Pozdravljena Ivana!
Tega problema se na tem forumu res še nismo dotaknili. Kako ustvariti simetrijo ustnic.
Glede nato, da so vaše ustnice polne vam svetujem, da se izogibate uporabi raznih sijajev za ustnice, pa tudi perlastim šminkam.
Uporabite mat šminke. Še posebno spodnjo ustnico pred nanosom šminke pobarvajte z obrobo, tako rob ustnice, kot tudi samo ustnico, vendar ne v celoti, recimi 3/4 ustnice. Čez nanesite šminko.
Odsvetujem vam uporabo svetlih šmink, kajti svetle barve ustnice še povečajo. Tudi zgornjo ustnico obrobite.
Glede nato, da imate ustnice izrazite, vam svetujem, da le te poudarite, senčenje vek pa naj bo manj intenzivno. Saj poznate pravilo- če poudarimo ustnice, manj poudarimo veke ali obratno.
Pravite, da je temno ličilo na ustnicah preveč vpadljivo-zakaj pa ne? Poudarite ustnice, recimo z lepo rdečo, ter namažite trepalnice.
Mislim, da bo kombinacija zelo dobra!
Lp Nada