utripajoča lučka, kot spirala, na avtu
Avto je normalno delal, vse super, ko pa sem hotela pred semaforjem speljat, kot da nima nobene moči Ko sem lahko prestavila v drugo, spet isto, gas pritisnem do fulla, pa se komaj premika. Nato ustavim, ugasnem vto in čez neakj časa prižgem. Utripala je taka spiralna rumena lučka in prižgala se je lučka za motor. Kaj naj, poklicala sem avtovleko, zdaj čakam odgovor. Morda pa je tukaj kakšen izkušen, ki bi morda vedel kaj bi to bilo. Mene bo lahko vsak mehanik prepričal, kaj bi to bilo, zato me zanimajo vaše izkušnje, kaj vse je lahko razlog teh “prelepih” lučk. In hvala za odgovore.
v glavnem nič groznega, najbrž folci, pelji domov
https://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=66263
Verjetno gre za dizelaša in imate okvarjene grelne svečke? Čeprav mi je malo čudno vse skupaj, ker če so te svečke okvarjene, dizla zlepa ne vžgeš, pa mislim da na moč motorja nimajo prav velikega vpliva…glede na to, da vam gori še lučka za motor, bi lahko bilo kaj drugega, lahko gre tudi za težave z računalnikom motorja, kaj vem. Kater avto pa je sploh?
a ma flter trdih delcev? lah kje filter zabašan, tj če ga dost jajcaš po mestu, se saje nabijejo na filtru in potem rata kar pač rata. če maš filter in se dost po mestu furaš ga daj vsake toliko peljat na avtocesto pa mal ga v obrate nateraj da se filter prečisti
Pozdravljeni,
Svečke niso sigurno! Na našem VW servisu je največ primerov z AGR ventilom ki je po vsej verjetnosti zapacan. Potrebno bo čiščenje ( izpiranje ) omenjenega filtra. Je pa to vse posledica voženj oz načina vožnje. Koliko ima avto prevoženih? Kakšne vožnje imate največkrat? Lahko me pokličete 051 671 863 pa vam dam kakšno info če potrebujete.
Jaz ti lahko povem kaj je.
Turbina ti je sla v 3pm.
Avto se je v zasilni nacin zaklenu in zato nisi mogla vec s potiskanjem na gas iti hitreje kot 40-50km… se dlje casa s tako voznjo pa bi se masino razgnal.
To se je meni zgodilo decembra. Prvo spirala. Drug dan zasilni nacin. En teden kasneje crni dim skozi auspuh in zadnji 7 dan avto popolnlma nemocen, se speljat ni mogel. Zacelo se je pa pri spirali.
No, hvala za odgovore. Tomi2, na dan naredim okoli 40km. Polovica je mestne vožnje, v drugi, tretji prestavi, gužva na poti v službo, ostalo je avtocesta, pa zaradi gužve velikokrat ne več kot 100km/h. Avto sem kupila pred malo več kot letom, pred enim letom je bil menjan egr ventil, ker je takoj po nakupu začela svetit lučka za motor.
a ma flter trdih delcev? lah kje filter zabašan, tj če ga dost jajcaš po mestu, se saje nabijejo na filtru in potem rata kar pač rata. če maš filter in se dost po mestu furaš ga daj vsake toliko peljat na avtocesto pa mal ga v obrate nateraj da se filter prečisti
[/quote]
Iz tega nič, vsi zmotno nabijate. Ko se filter zabaše ga nobeno toriranje ne bo spucalo, samočiščenje se izvaja ravno pri nizkih obratih in ne visokih, meni to mehanik obrazložil. In nekaj časa se pač ob zagonu za nekaj sekund pokaže napis risk particulate filter blocked ( to zdaj meni dela in je tudi po regeneraciji s pomočjo testerja ostalo enako), potem ko pa zablokira, pa avto preklopi v rezervni način in ne potegne več. Takrat pa bormašinco v roke, pa dve luknjici zvrtat, lučka bo še vedno svetila, ampak zadeva bo najceneje rešena.
Avtorica pa, lučka za motor lahko sveti iz veliko razlogov in takrat se to zagotovo pelje na servis, po diagnozah na monu je brez veze spraševat, ker je lahko karkoli.