Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek utripajoča lučka, kot spirala, na avtu

utripajoča lučka, kot spirala, na avtu

Isto se je meni zgodilo. Grelne svecke so sle. Vse 4, ceprav avto je ok vzigal. Nic takega, 130 eur. Laguna 2004, diesel.

Žarilne svečke ali kot so rekli drugi ti, grelne svečke (isti šmorn). Če ti je avto cukal in da je bila večja poraba nafte so lahko težave z lambda sondo. Slednjo ni nujno, da se jo zamenja, lahko jo samo dobro očistijo.

Avto je kar naenkrat izgubil moč, pri speljevanju, pri menjavi prestave v drugo, ko je bila dosežena hitrost, je peljal kot ponavadi. Samo jaz nisem upala več naprej in sem klicala vlečno službo. Hvala za vaše odgovore, saj vem, da pravi odgovor bo dal mehanik, samo zanimale so me vaše izkušnje in mnenja. Pa ste prijazno svetovali.

Iz tega nič, vsi zmotno nabijate. Ko se filter zabaše ga nobeno toriranje ne bo spucalo, samočiščenje se izvaja ravno pri nizkih obratih in ne visokih, meni to mehanik obrazložil. In nekaj časa se pač ob zagonu za nekaj sekund pokaže napis risk particulate filter blocked ( to zdaj meni dela in je tudi po regeneraciji s pomočjo testerja ostalo enako), potem ko pa zablokira, pa avto preklopi v rezervni način in ne potegne več. Takrat pa bormašinco v roke, pa dve luknjici zvrtat, lučka bo še vedno svetila, ampak zadeva bo najceneje rešena.😅

Avtorica pa, lučka za motor lahko sveti iz veliko razlogov in takrat se to zagotovo pelje na servis, po diagnozah na monu je brez veze spraševat, ker je lahko karkoli.
[/quote]

ja res je…ko je filter nabasan do amena ga reši edin čisščenje pri mehaniku. jaz sem avtorici svetoval tako za vmes, navsake toliko mestnih voženj do sosednjega mesta po AC. regeneracija kolikor mi je znano vsaj za vag grupo poteka pri nekih konsntnaih obratih (tam med 2 in 3 k), ter ko je motor ogret. je pa to pač vagova rešitev. toyota/lexus je recimo dodajal nafto v izpušni kanal, dvignil temp in tako skuril saje , ter istočasno zmanjševal NOx…ttakozvani D-CAT sistem čiščenja ( diesel clean advanced technology) .Pač vsak ima svojo tehnologijo. Predvidevam da kuriš HDIja? tam so spet neko svojo zadevšno zgruntali…..pač

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Ce je te spirala kot pri meni, se meni to vcasih pozimi pojavi, ko prizgem avto, ampak na hitro par sekund sveti, avto se potem normalno prizge in normalno dela. A imas dizel ali bencin?

New Report

Close