Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Utrogestan – ali bi si upale ??

Utrogestan – ali bi si upale ??

Prosim za vaše mnenje: pred časom sem imela tablete Utrogestan, mi jih je predpisala zdravnica z namenom spodbuditi menstruacijo. In je delovalo, sem vzela samo dvakrat.

Potem nisem več jemala, zdaj pa imam spet težave, oziroma že nekaj mesecev nimam menstruacije. Tablete pa so mi še ostale. Ali bi naredila zelo narobe, če bi zdaj spet ponovila vajo? Vzela tako, kot mi je ona takrat svetovala? Se počutim, kot da je tik pred zdajci, vse napeto, samo čaka neko spodbudo:)

Najboljše, da se posvetuješ s svojim ginekologom.

Si sigurna da si imela Utrogestan? Ker to se običajno uporablja pri postopkih umetne oploditve kot podpora nosečnosti in menstruacijo prej zadržuje kot spodbuja.

Ja, sigurna se, imam škatlico pred sabo. Je pa to progesteron, v primeru pomanjkanja očitno pride do motenj, ki jih progesteron uravnava.

Jaz sem to počela dolga leta. Vendar je bil pri meni zelo jasen razlog zakaj nimam m. in kontrole sem imela na 6 mesecev. Na tvojem mestu glede na to, da le ne moreš biti prepričana, da je razlog isti bi se posvetovala z ginekologom in se dogovorila tudi kako ravnati naslednjič, če se to ponovi. Jaz recimo sedaj pošljem samo mail toliko, da mi potrdi in da ne zasedam čakalnice po nepotrebnem vsak drugi mesec:)
Drugače pa velja, da izostanek m. do treh mesecev ni nič posebnega in obisk ginekologa ni potreben, če je več se pa naredi uz.

So pa utrogestan, dabroston, prometrium res tablete, ki služijo tudi temu.

s kakšnim namenom pa bi spodbujala menstruacijo?

Šavrinka, sklepam, da je razlog enak. Takrat sem mislila, da je mena (leta so že:) in sem šla na krvne teste. Ker je vse to plačljivo, sedaj pa nikakor nima sredstev za to, odpade.

Po krvnih testih je zdr. ugotovila, da ni mena. Ona je sumila stres. In kot rečeno, se je to potrdilo, saj sem takoj dobila m., ko sem vzela Utrogestan.

Potem sem imela še občasno, dva meseca ja, en ne, pa spet dva ja, …

Stres ni nič manjši, raje večji, tako da …

@zakaj
pa bi: rada bi sprožila, ker imam tak občutek, da mehurček samo čaka, da bi se razpočil. Ne znam razložiti:) Kot tiste rože, pri katerih se rahlo dotakneš semena, in se ta razleti:)

Ko ostaneš nekaj mesecev brez m.in imaš občutek, da te bo razneslo tega ne vprašaš več 🙂 Verjetno ni vedno tako ampak jaz sem se počutila res grozno. In čeprav bi bila odsotnost m.skoraj idealna sedaj si jo še vedno sprožim….druga rešitev bi bila mogoče edino ločitev (hec)

Ma stres je izredno močen dejavnik pri celotnem h. ravnovesju. Jaz ti ne upam napisat probaj, ker bi to bilo neodgovorno. Imaš pa na sosednjem forumu dr.Pušenjaka pa vprašaj. Če ne more škoditi ti bo on povedal, če probaj ali pojdi raje do g.

Lahko pa n. test narediš za vsak slučaj :))) Evo pa imaš dodaten razlog za stres sedaj:)

Vprasaj svojega zdravnika, a je res tako tezko? Kr neki se igrat s svojimi hormoni, ne vem jst se ne bi. Zakaj potem so zdravniki? No, pa srecno!

Šavrinka, hvala!:)

Tudi sama nisem verjela, da lahko psihični dejavniki tako vplivajo. Zdravnici pa je bilo takoj jasno, čim sem ji opisala moj način življenja. Ki ga na žalost še nimam možnosti spremeniti…

Nosečnost ni opcija:))

Imam že odrasle otroke, pa prestara sem:)

Pa tudi ni možnosti, da bi nenačrtovano zanosila.

Po moje da bom kar tvegala in vzela zvečer..

hvala za odgovore. tudi sama imam bolj redke m, ampak se čist fajn počutim, pa tudi z zanositvijo ni bilo težav.
če pa imate težave res zaradi psihičnih pritiskov, spremenite način življenja. Nič ni pomembnejšega od vas in vašega zdravja. Ampak to babe spoznamo šele ko res ornk zbolimo.
Mejte se fajn

zanimivo, plačljivi testi. ja najbrž da so če imaš idejo da veš več kot ginekolog, če do njega sploh prideš, ker ti ves čas pišeš o zdravnici. jaz to razumem kot splošna zdravnica.
lej preiskave ki se delajo zato, ker nekaj ni v skladu z zdravjem so z izjemo res redkih (katerih vzrok ne more bit posledica težka bolezen) na stroške ZZZS in drugih zavarovalnic ki krijejo iz dopol. zavarovanja.zatorej? jaz bi šla najprej do ginekologa pa naj on odloči kaj in katere preiskave naj nardim

Ja, imaš popolnoma prav. Skoz si govorim, da moram nekaj ukrenit, pa se vrtim v začaraneg krogu. Morda, nekega lepega dne..;)

zanimivo, plačljivi testi. ja najbrž da so če imaš idejo da veš več kot ginekolog, če do njega sploh prideš, ker ti ves čas pišeš o zdravnici. jaz to razumem kot splošna zdravnica.
lej preiskave ki se delajo zato, ker nekaj ni v skladu z zdravjem so z izjemo res redkih (katerih vzrok ne more bit posledica težka bolezen) na stroške ZZZS in drugih zavarovalnic ki krijejo iz dopol. zavarovanja.zatorej? jaz bi šla najprej do ginekologa pa naj on odloči kaj in katere preiskave naj nardim[/quote]

Ne, ne mislim, da vem več kot ginekolog:) Šla sem pač v Zagreb k strokovnjakinji za bioidentične hormone, treba je bilo prinesti teste. Takrat mi je zneslo finančno, zdaj več ne. Svoje ginekologinje nisem vprašala, res je. Menda mora biti že pošteno narobe, da te pošljejo na teste. Sedaj govorim samo, kar sem slišala. Vem pa ne. Ko bom šal naslednjič k svoji gin., jo bom vparašala, sem pa skoraj prepričana, da bo rekla, da sem v letih za meno, in da je pač tako…

New Report

Close