Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Utrujenost po kovidu

Utrujenost po kovidu

Koliko časa po prebolelem kovidu ste čutili utrujenost? Ste imeli potem še kakšne druge težave? Kako ste si pomagali, da ste prišli k sebi?
Sama sem imela lažjo obliko, simptomi in vročina so izginili že pred 10 dnevi, tudi vonj in okus sta se mi vrnila, sem pa popolnoma brez energije, samo poležavala bi. Že sprehod 5 minut okoli hiše in kakšno delo doma me utrudi. Čeprav nimam vročine, se zelo potim. Jem še vedno C vitamin, D vitamin, multivitaminske tablete.

je še kratek čas po bolezni, ti si kar vzemi čas zase in se ravnaj po tem, kar ti telo sporoča.

Mene je matralo še vsaj 1 mesec, ampak sem se prisilil v rekreacijo – najprej zmerno (sprehodi do 5 km), potem stopnjevanje s hojo v hrib, po ca. 3 tednih pa v hribe. Ko sem zmogel na bližnji vrh po enem mesecu, je bilo ok.

Long Covid. Srečo imaš, da si samo utrujena. Nekateri imajo tudi po zelo blagi obliki same bolezni kasneje hude posledice.

Vsaj tri tedne po koncu. Pomagalo mi je, da sem vsak dan zjutraj in zvečer sprehajala psa, tako da sem se bila prisiljena gibati.

Po pozitivnih testih, ki so lažni, jih je veliko ostalo v bolnici in jim določilo korono. Doma so vsi s polsedicami. Veliko jih je umrlo na respiratorjih. So videli da je to neotrebno veliki in kaj to je, da se za to plačuje zdravnike. So pa navadne gripe pač, ki so jih ukinili trajale po dva meseca stalno pri nekaterih, zdaj jih pa ni več.

Po pozitivnih testih, ki so lažni, jih je veliko ostalo v bolnici in jim določilo korono. Doma so vsi s polsedicami. Veliko jih je umrlo na respiratorjih. So videli da je to neotrebno veliki in kaj to je, da se za to plačuje zdravnike. So pa navadne gripe pač, ki so jih ukinili trajale po dva meseca stalno pri nekaterih, zdaj jih pa ni več.
[/quote]

Eno vprašanje oz. prošnja za razlago za nekoliko manj inteligentne: Kako lahko ukiniš gripo?

Zgoraj je en post – kako priti k sebi:
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=594&t=11258017

Ravno sedaj ga jemljem, eno čajno žličko v kozarcu vode, ki ga spijem čez dan, kot je opisano.
Splošno počutje gre na bolje, izloča se neverjetna količina mukusa, čisti se glava, sinusi, pljuča, lažje se diha, ne več plitvo, spanec globok, čez dan že več energije, ni več tiste nemoči in prileganja vsakih nekaj ur.

New Report

Close