UTURJENE mamice, no pa tudi očki
vem da je bilo o tem in onem že veliko govora a vseeno….ne vem ali je z mano kaj narobe ali pa je to normalno!? imam skoraj 2 letnega angelčka ki mi pobere vso energijo.po službi lauf-non stop igra…zelo malo se igra sam,…no pa itak če vreme dopušča vsako minutko iskoristimo da gremo na zrak in potem pred večerjo pridemo domov, pojemo,…kaj pospravim in spančkat-seveda sem svoj zakladek razvadila da ne more zaspati sam in še to v moji postelji in kaj sledi-skupaj z njim zaspim in moje partnerstvo je na podnu. ma ni no, sej tut sejksamo in se ne kregava amak ova dobro veva da to ni dobro, a jaz enostavno nimam energije. ne bi rada da med nama z možem nastane prepad in da postaneva ena tistih ki seksajo 2 x na mesec….joj kako sem žalostna….ali ima kdo kako spodbudno besedo ali nasvet!?
hvala že v naprej
Podobno je pri nas, s tem da 10 mesečnik na srečo še zaspi sam, 3,5 letnica pa ne. Pa sem se navadila in gem z njo, pol pa precej hitro zaspi, jst pa včasih zaspim, pa me pol mož zbudi ko pride spat, drugač pa grem še mal tv gledat, kej pospravit, se stuširat, ipd. Ja, partnerstvo pri majhnih otrocih res trpi, ampak jaz sem mnenja, da če se dva razumeta in se o vsem pogovorita, se da vse prebrodit. Otroci so bolni, pa ne spijo, pa so zobki, drugi strahovi in noči so presneto kratke. Jst sem trenutno še na porodniški, ne vem pa kako bo pol, ko bo treba še v službo. Zdej vsaj dopoldne mal poštimam, ko je hčerka v vrtcu. Ja, pri nas se kakšen mesec tudi zgodi, da seksamo samo 2x, včasih je pa to tedensko, kar je že kar uspeh. Zdej me bojo ene po glavi…ja tko je. Sva se včer spravla seksat, pa so ble vmes tri prekinitve, ker je malega nekaj šraufalo……in pol se pejd romantiko!Ma bo že, sej bojo zrasli……
Lep dan.
Joj, mi mamo zelo podobno kar se sinčka tiče, maja bo dve, non-stop akcija, spi z nama in seveda mora en ob njem zaspat. Le da je najino skupno življenje trenutno še bolj na podnu. Saj sploh več ne vem kaj je to seks, taki ta pravi. Če nama uspe 1× na mesec, sma že vesela. Pa saj tudi seks ni vse na konu koncev. Meni je že ljubo, če se imama sploh čas pogovarjat. Jaz se tolažim s tem, da bo minilo.
Nisem ti kaj dosti pomagala, a vedi, da nista edina.
Tudi pri nas je slično, čeprav zaradi tega nisem slabe volje, naš mali ima 19 mesecev in se je zadnje čase tako razvadil, da se skoraj vsako noč zbudi, včasih že, ko se midva odpravljava v posteljo in, ko izreče čarobni besedici aja, aja, že vem, da sledi spanje v najini postelji:) z vsemi pripomočki seveda, s pajacem, dudo, dvema ali tremi avtomobilčki. Mož se že počasi pritožuje, da ne more spati tako. Ja, nekaj bo treba ukreniti v prihodnje:).
To je vse star prioritet.
Tista, ki ima doma vse spucano, pa vse zlikano, potem pa pravi, da ji je žal, da seksa samo 1x na mesec, ji že ni dovolj do tega.
Midva imava tudi dva otroka, mala, pa tudi, ko sta bila še čisto dojenčka, pod neko povprečje 3x na teden nisva padla. Zadeve za silo porihtaš, se cel can ukvarjaš z otroki, službo, ko pa končno zaspijo, pa mi na pamet ne pade, da bi nekaj pucala. Stvari provizorično v 10 min red, srajce lahko speglajo v labodu, pa si natočiva kozarec piva, se butneva na sedžno, pogledava kak dober DVD, malo pogovarjava in ja…seksava.
To, da bi si zaradi malih otrok rekel, da ne bova imela vsaj urce, dveh na dan zase in to par let, to pa že ne. Raje vidim (včasih moram ženo v to malo prepričati), da imamo par let stanovanje razsuto in da včasih tudi dva tedna ne posesamo. So what? Zastopiva pa se odlično.
Pri nas je tudi podobno ja. Zvečer sem tako ubita, da nisem sposobna se kdaj še stuširat ne, kaj šele seksat. Midva imava tudi povprečje 2x na mesec, včasih rata večkrat, a redko. Zdaj je najina dveletnica sploh začela štrajkat s spanjem, jo je treba zvečer uspavat in je kmalu ura 22h, ko zaspi, pol se okrog 1h zbudi in pride k nama, se do jutra premetuje in me brca, jaz pa kmalu po 6 uri vstajam (tako je zdaj ene tri tedne in se mi že rola), sem do 16 v službi, potem cel popoldne sama z njo, ati pride pa zvečer, da jo mal poboža pred spanjem… in pol naj zvečer še seksam? In kje naj energijo za to poberem?
Ja ampak pri nas atamatata bolj dedc štrajka. Ima zelo naporen delavnik, pa še faks po vrhu zraven tura, z sinčkom je tudi zelo rad in verjamem, da mu zvečer za seks dol visi. Se pa drugače vredu razumema. Pa še zdaleč nimamo vse kot iz škatlice.
Sem pa vama favš, tak malce za hec in malce za res. :))))
55555 ta odgovor je pa tako podoben odgovoru mojega moža in mi dvigne tlak….., s tem da še doda da bi ne vem kaj dal da bi z mano zamenjal en dan da bi vidla kako je njemu k more cel dan delat
imava dva otroka 2.5 in 5.5 z ogromno energije s tem, da moža ni praktično nič doma,dela od 8 pa do 23 (delovnik si kroji sam “DELOHOLIK” ali bolje rečeno bežanje od doma in odgovornosti doma) ali še dalj in ko pojamram mi postreže s takim odgovorom. V bližini nimam nikogar, ki bi mi lahko malo počuval otroke in da bi vsaj pospravla v miru pa…..pa saj nima smisla jamrat.
moje mnenje je da se služba zelo težko primerja z otroki ,sploh če sam hodiš v službo prideš domov , šibaš po otroke, jih do večera animiraš, ko grejo spat, še mal pospraviš, padeš dol in na koncu si sitna žena res veličasten naziv!
To, da vidiš, kako gre in da tako ne gre, je prvi korak. Ko se je pri nas začelo to, da sva zvečer prej midva pospala, kot pa tamau, smo ukinili dnevno spanje. Načrtno in sistematsko, kajti to, da mi 3-letni mulc od 23h ure pleše okoli, to ni nobeni svinji podobno. En dober teden je bila kriza, včasih se mi je zdelo, da bi okoli 16. ure tamau kar v stoje zaspal, naposlušala sem se pridig od starih staršev, ampak popustila nisem. Čez kakih 10 dni je ujel ritem in zvečer zaspi ob 20h ali kako minuto čez, dan pa tudi brez problema pregura. Skrajšali smo tudi večerne ceremonije, preberemo eno daljšo ali dve krajši pravljici, nato dobi ali kaseto ali DVD, vrata so priprta in zaspi. Trajalo je sicer več mesecev, da smo to uveljavili, ampak smo. Itak potem z možem rabiva ene pol ure, da sploh prideva k sebi in sva še za kaj sposobna. Kar ostane za podelat, si razdeliva, niti slučajno zaradi otroka ne bomo več let živeli v svinjaku, treba je le zložit posodo v ali iz stroja, cunje zmetat v košaro in eventuelno posesat. Za sprotno vzdrževanje 2 odrasla človeka ne rabita več kot 15-20 minut. Generalke se pa gremo v deževnem vremenu.
Tako nekako smo se pri nas pošlihtali in je dosti bolje, kot je bilo. Sicer bi tudi naš z veseljem spal na sredini, pa mu tega pred 4. ali 5. zjutraj ne dovolim, enostavno ga ali ustavim, ko se pripravlja na “selitev”, ga pobožam in potunkam nazaj ali pa ga “naženem” nazaj v svojo posteljo, če se je uspel pretihotapit, ne da bi čutila (kar se tudi zgodi????) Počaaaasi tudi to uveljavljamo nazaj, saj je že povsem lepo celo noč spal sam, pa so nam bolezni spet podrle red.
Sedaj pa vam bom povedala kaj si mislijo moški o tem…no vsaj eden…moj sodelavec.Non stop mi jamra,da žena nima časa zanj in da sexata enkrat dvakrat na mesec.Ona gre spat z otroci pa,da se ji ne da in tako naprej.Razmišlja o ljubici.Svetovala sem mu naj se pogovori z ženo preden se odloči za kako avanturo,da mu ne bo pol žal.Pravi,da brez sexa ne gre in ne vidi smisla v ničemer.Upam samo,da ne razmišljajo vsi moški tako…….
Draga samska, tuki gor si delimo stiske in se pač pogovarjamo. Na te naleitš tudi v samskem življenju. Otroci so tako kot vse ostalo življenju – so dobri in slabi dnevi, pa mine, tako kot v službi al pa s partnrjem al pa s prijatelji, vedno so vzponi in padci.
Meni osebno ni lepšega občutka kot je ta, ko se moj malček stisne k meni in mi da lupčka. To odtehta vse živčke ter slabo voljo, ki je sestavni del življenja – z otroci ali brez.
🙂 Vsak je kdaj utrujen, jasno, eni pogosteje, drugi bolj redko…
Jaz sem tudi hodila zvečer v posteljo s hčerjo in sem bila zaradi crkljanja z njo še bolj zadovoljna kot ona … dokler, no, dokler me to ni začelo motiti. Motiti pa me je začelo, ko sem pogosto zaspala z njo (ali še pred njo) in se potem nisem mogla več predramiti. Tako je šel večer po gobe (jaz pa zaradi tega nisem bila naslednji večer nič manj utrujena in zaspana). Lepega dne sva ji lepo razložila, da je dovolj stara (dve leti in pol ali nekaj takega), da zaspi sama, da imata oči in mami zvečer delo itd. In je šlo proti pričakovanjem kot po maslu.
Tako nisem več v skušnjavi, da bi že zgodaj zvečer kar zaspala, in imam čas zase (in za očija).
Mislim, da je to, da nehaš hoditi z otrokom spat, prvi korak pri izboljšanju razmer.
Veliko uspeha in še več prijetnih (ne)utrujenih večerov!