Uvajanje v vrtec- Trzin
Mi smo dali malega v vrtec septembra, čeprav sem jaz začela delati junija. Načeloma naj bi uvajanje potekalo septembra – vsi naenkrat.
Sta pa dva vidika uvajanja v septembru. Eno je, da so v jaslični skupini vsi novi torej je joka za “znoret”. Je kar hudo, torej potrebuje tisti k bo uvajal železno voljo. No pri nas je bilo zelo hudo ampak po kakih dveh tednih – kot da bi odrezal. Gre zelo rad, vzgojiteljico in pomočnico ima zelo rad. Nisem niti za sekundo obžalovala, da je v vrtcu.
Mi smo se za septembra odločili zato, ker so skupine formirane in sta vzgojiteljica in pomočnica svoje skupine načeloma prisotne. Problem, ki je bil zame razlog za vpis septembra je, da je poletje čas dopustov in združevanja skupin. Torej lahko v najslabšem primeru pričakuješ, da bo tvoj otrok imel vsakih 14 dni drugo vzgojiteljico in ob sebi tudi starejše otroke ne samo vrstnike. Je pa res, da se lahko tvojemu otročku, ki se edini uvaja bolj posvetijo. Če te zanima še kaj konkretnejšega o trzinskem vrtcu pa vprašaj.
Petka