Uvožen avto!

Danes sem gledal rabljeno Toyoto yaris pri modelu, ki jih uvaža iz Nemčije in ima na razpolago trenutno ene 5 toyot.
Avto, ki sem ga izbral sicer izgleda super in tudi cena je super. Povedal sem, da bi ga prej peljal na servis in je reklel, da ni problema.
Že na začetku pa je povedal, da za ta omenjeni avto še nima papirjev, ker mu jih še niso poslali, za ostale pa ima kao zrihtane vse papirje. Zmenila sva se, da počakam papirje za ta avto in potem uredimo vse ostalo.
Avto mi je všeč in dopoldne se mi ni zdelo še nič čudno, zdaj doma pa razmišljam kako hudiča je avto sploh prišel v Slo iz Nemčije, če nima papirjev. Saj vendar rabi papirje že na meji. Saj ne more uvozit avtomobila brez papirjev. Ali lahko?
No, zdaj mi je začelo vse skupaj malo smrdet in vem kaj naj. Avto mi je všeč sam tele mučke so mi pa čudne. A kdo ve kako točno poteka uvoz in Nemčije in kaj mislite, zakaj še nima papirjev?
A ob registraciji in na tehničnem lahko ugotovijo, če je s papirji in avtom karkoli čudnega?

Ma kje živiš a neveš da smo v Evropi in ni nobenega uvoza.
V tujini kupiš kar hočeš in pripelješ v SLO kar hočeš papirje pa rihtaš lahko pozneje če hočeš registrirat.
Brez strahu in lepo umiru počakaj vse papirje predvsem pa potrdilo o pristnosti vozila oziroma homologacijo.
Pa nobenga denarja ne dajat dokler ni vse pošlihtano.
Po možnosti pelji avto sam registrirat ker če je slučajno ukrajen ga sigurno neboš registriral, ker meni so gledali v tri računalnike če slučejno ni bil ukrajen pri nas ali v tujini.
lp:tony

TUDI SAM SEM SPREMLJAL TE AVTE IN SICER A NI ČUDNO DA PRI ŠERBINEKU V MB DOBIŠ OZ IZBIRAŠ MED 6 FORD MONDEO KARAVAN IN VSI IMAJO PREVOŽENIH 70.000,00 (NEK G. IZ PREKMURJA MI JE POVEDAL, DA MI LAHKO ZRIHTA KAKŠEN AVTO HOČEM IN S KAKIMI KM HOČEM (AL JIH NABIJE AL PA JIH ZBIJE-NI PROBLEMA)-IDI GLEDAT NOV AVTO POČAKAJ NA KAKŠEN POPUST -POL PA VIDIŠ DA JE RAZLIKA V CENI LE ŠE KAKŠNIH 500.000 KAR PA SE RECIMO NA KREDIT NE POZNA (IMAŠ PA NOV AVTO Z NAJMANJ 2LETNO GARANCIJO-KAR PA MENI OSEBNO ZELO VELIKO POVE)
DA PA AVTO NIMA PAPIRJA, DA JIH SLUČAJNO ZDAJ ŠE NE IŠČEJO
OZ DA NE BOŠ UGOTOVIL, DA JE TA AVTO ŽE KDO KUPIL
PA VELIKO SREČE

Ni potrebno biti tako skeptičen. Tip se pač ukvarja z uvozom vozil, verjetno ima tudi registrirano dejavnost in tudi uvoz avta pač malo traja.
Vsi pač ne morejo kupiti novega avta, ali pa enostavno nočejo. Tudi pri novem avtu se lahko tako nasankaš, da dobiš sive lase. Je popolnoma vseeno.
Garancija?? 1000 in 1 način kako se je prodajalci izognejo…

Ne skrbi. Dva dni nazaj sem tudi jaz kupila avto iz uvoza. Avto je bil v SLO ze od petka, manjkala mu je samo se homologacija, na katero sem cakala do srede. Potem sem z racunom, kopijo prometne in s homologacijo sla na davkarijo, tam placala davek in takse in potem sla avto registrirat in zavarovat. Zdaj se ze veselo vozim, ceprav vreme se ni tapravo, kupila sem namrec kabrioleta. So pa cene iz uvoza res ugodne, pri nas so rabljeni avtomobili se vedno precenjeni.