Uz dojk
Mi lahko katera iz osebne izkušnje priporoči katero od ambulant, ki izvajajo uz dojk? Na internetu sem jih našla precej, vse so po opisu vrhunske, cene se gibljejo od 40€ do 90€ in tudi več. Kje so pa dejansko res dobri?
Naročena sem že na mamografijo, vendar kljub temu, da povsod poudarjajo, da le ta ni najboljša izbira pri mladih ženskah nisem uspela prepričat zdravnika, da me pošlje raje na uz. Iskreno pa tudi moči nimam trenutno za pregovarjanje in bi to preiskavo rada opravila čimprej samoplačniško.
Za vsako izkušnje že vnaprej ful hvala.
Smem vprašati pri kateri starosti se je to zgodilo?
Berem, da je uz boljši do 40 leta in mamografija nad 50 let. MR pa seveda najboljša izbira vendar so čakalne vrste kar hude.
Upam, da si sedaj ok.
Jaz si bulico tipam in Breastscan kaže previsoko temperaturo.[/quote]
Imela sem 51 let in bila je moja prva mamografija, kao preventivna, po 50-em. Nisem tipala nobene bulice. Torej je šlo bolj za srečo kot kaj drugega.
Sedaj sem ok, z novo dojko iz tkiva na trebuhu, lase imam že 1 cm dolge in uživam v življenju Drži se, razmišljaj pozitivno in vse bo v redu!
zaskrbljenazlo, vem, meni je bil en dan, ki sem ga čakala, kot cela večnost. Zato tudi pravim, da naredi uz samoplačniško, greš navadno isti ali naslednji dan kot se naročiš.
Ko sem sama dobila napotnico hitro za uz in so mi povedali, da je čakalna doba 2 meseca, jaz pa z bulico na dojki, sploh ni bilo vprašanje, kaj narediti.
Za samoplačniški UZ toplo priporočam dr. Majo Podjkrajšek, Hipokrat.
Res prijazna, topla, strokovna. Ena najboljših.
Pri mlajših ženskah, ki imajo še bolj polne, čvrste dojke, je UZ boljši. Pri starejših pa mamografija. Če je sumljivo, delajo oboje. Verjetno se vidi struktura, da zdravnik ve, ali je benigno ali maligno. Saj so dolgo študirali
[/quote]
Se strinjam s tabo, saj meni pri 50-tih najprej naredili mamografiji in ker so našli neke zgostitve, so nato naredili UZ.
Na UZ so dejali, da so benigne ciste(na mojo srečo). Verjetno, če ne bi bili sigurni, pa bi sledila še punkcija. Sedaj imam normalne kontrole na 2 leti.
Res pa je, da je vsak primer poglavje zase.
Pri mlajših ženskah, ki imajo še bolj polne, čvrste dojke, je UZ boljši. Pri starejših pa mamografija. Če je sumljivo, delajo oboje. Verjetno se vidi struktura, da zdravnik ve, ali je benigno ali maligno. Saj so dolgo študirali
[/quote]
Ne vem kaj ima študij s tem. Morda izkušnje.
Če hočejo biti sigurni po mamografiji in UZ naredijo še punkcijo. Meni so jo delali 3x, da so potrdili diagnozo. Pač takšno tkivo, pa vnetje. Lahko pa seveda že pri prvi vidijo.