Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Uz dojk

Uz dojk

Mi lahko katera iz osebne izkušnje priporoči katero od ambulant, ki izvajajo uz dojk? Na internetu sem jih našla precej, vse so po opisu vrhunske, cene se gibljejo od 40€ do 90€ in tudi več. Kje so pa dejansko res dobri?
Naročena sem že na mamografijo, vendar kljub temu, da povsod poudarjajo, da le ta ni najboljša izbira pri mladih ženskah nisem uspela prepričat zdravnika, da me pošlje raje na uz. Iskreno pa tudi moči nimam trenutno za pregovarjanje in bi to preiskavo rada opravila čimprej samoplačniško.

Za vsako izkušnje že vnaprej ful hvala.

Sama sem šla najprej na mamografijo in ko je le ta pokazala sumljiv rezultat me je zdravnica poslala na UZ. Na UZ niso videli ničesar. Zato me je zdravnica poslala še na MR, kjer pa se je videla tvorba.
Žal se je izkazalo, da je maligna.
Jaz mamografiji bolj zaupam kot UZ.

Smem vprašati pri kateri starosti se je to zgodilo?
Berem, da je uz boljši do 40 leta in mamografija nad 50 let. MR pa seveda najboljša izbira vendar so čakalne vrste kar hude.
Upam, da si sedaj ok.

Jaz si bulico tipam 🙁 in Breastscan kaže previsoko temperaturo.

Van Midden Mojca, Stična…samoplačniško seveda.

Smem vprašati pri kateri starosti se je to zgodilo?
Berem, da je uz boljši do 40 leta in mamografija nad 50 let. MR pa seveda najboljša izbira vendar so čakalne vrste kar hude.
Upam, da si sedaj ok.

Jaz si bulico tipam 🙁 in Breastscan kaže previsoko temperaturo.[/quote]

Imela sem 51 let in bila je moja prva mamografija, kao preventivna, po 50-em. Nisem tipala nobene bulice. Torej je šlo bolj za srečo kot kaj drugega.
Sedaj sem ok, z novo dojko iz tkiva na trebuhu, lase imam že 1 cm dolge in uživam v življenju 🙂 Drži se, razmišljaj pozitivno in vse bo v redu!

UZ mi je opravila ginekologinja in me poslala naprej na mamografijo. Izvid je bil takoj. Zatem me je pregledal še tamkajšnji zdravnik. Težave oz. bolečine so bile k sreči hormonskega izvora.

Ker ne vem iz katerega konca si, ti težko priporočam določeno ambulanto, vendar bi ti toplo priporočala, da se naročiš na samoplačniški pregled čim prej, da boš vedela pri čem si. Če imaš napotnico za mamografijo se naroči, itak so čakalne vrste, medtem pa opravi še uz samoplačniško. Pogumno!

Hvala.
Lokacije nisem napisala saj je Slovenija tako majhna, da mi ni težava se peljati kamorkoli, če bi dobila referenco, da so nekje res ok.
Mamografija pod hitro je en teden za počakat je pa to definitivno najdaljši teden v življenju 🙁

zaskrbljenazlo, vem, meni je bil en dan, ki sem ga čakala, kot cela večnost. Zato tudi pravim, da naredi uz samoplačniško, greš navadno isti ali naslednji dan kot se naročiš.
Ko sem sama dobila napotnico hitro za uz in so mi povedali, da je čakalna doba 2 meseca, jaz pa z bulico na dojki, sploh ni bilo vprašanje, kaj narediti.

Ja, to pa je pri nas sistem. Hitro, pa čakaš 2 meseca… Vmes te od strahu pobere tako ali drugače!!

Ne, vmes greš samoplačniško, to je sistem. Ker zase vem, da je bilo tistih 5 dni življenja z nepojasnjeno bulico tako groznih, vsem priporočam, da prvi pregled opravijo na lastno pest in brez čakanja.

Kam it na samoplačniški ultrazvok dojk v Ljubljani?

Ce smem. Kako velika je bila tvorba, ko so jo videli na mamografiji? Ocitno je bilo dovolj zgodaj, hb. Ker cisto zacetnih, zelo majhnih tvorb menda niti mamografija ne vidi. Me zelo cudi, da jih ni ugotovil na uz.

Meni je zatipala ginekologija in je predlagala mamografijo. Nisem panicirala, kar je bilo prav, ker potem mamografija ni pokazala raka. Od takrat je več kot 10 let.

Ali pozna kdo kakšnega dobrega strokovnjaka za samoplačniški ultrazvok dojk v Ljubljani? Hvala.

Jaz sem bila v ambulanti dr. Jeričeviča na Peričevi, Bežigrajski dvor. Tam imajo enkrat tedensko UZ, opravi nek starejši zdravnik. Verjetno imajo tudi v Barsosu na Gregorčičevi koga za UZ dojk. Tam so fajn zdravniki.

Za samoplačniški UZ toplo priporočam dr. Majo Podjkrajšek, Hipokrat.

http://ultrazvok-pregled.si/

Res prijazna, topla, strokovna. Ena najboljših.

Pozdrav!
Kakšne so pa cene UZ dojk? Na hopokratu je cena UZ dojk koliko? Na njihovi splet.strani ne najdem cenika.
Koliko je čakalna doba za samoplačniški pregled?
Hvala.

Če je resno, si zagotovo dobila mamografijo pod zelo hitro, jaz sem imela vnete dojke in še menstruacijo in smo pregled prestavili za 1 teden,da so bili rezultati verodostojni.

Da se na ultrazvoku vidi dosti več kot na mamografiji. Čeprav mi še vedno ni jasno kako onkolog na UZ ve, da je bulica benigna ali ne.

Pri mlajših ženskah, ki imajo še bolj polne, čvrste dojke, je UZ boljši. Pri starejših pa mamografija. Če je sumljivo, delajo oboje. Verjetno se vidi struktura, da zdravnik ve, ali je benigno ali maligno. Saj so dolgo študirali 🙂

Pri mlajših ženskah, ki imajo še bolj polne, čvrste dojke, je UZ boljši. Pri starejših pa mamografija. Če je sumljivo, delajo oboje. Verjetno se vidi struktura, da zdravnik ve, ali je benigno ali maligno. Saj so dolgo študirali 🙂
[/quote]

Se strinjam s tabo, saj meni pri 50-tih najprej naredili mamografiji in ker so našli neke zgostitve, so nato naredili UZ.
Na UZ so dejali, da so benigne ciste(na mojo srečo). Verjetno, če ne bi bili sigurni, pa bi sledila še punkcija. Sedaj imam normalne kontrole na 2 leti.
Res pa je, da je vsak primer poglavje zase.

[/quote]
Ne vem kaj ima študij s tem. Morda izkušnje.
Če hočejo biti sigurni po mamografiji in UZ naredijo še punkcijo. Meni so jo delali 3x, da so potrdili diagnozo. Pač takšno tkivo, pa vnetje. Lahko pa seveda že pri prvi vidijo.

Jaz hodim vsako leto 1x na uz dojk v bolnico Celje na napotnico, ki mi jo da ginekologinja.
Zaenkrat je bilo vedno vse ok. Hodim pa od 35. leta naprej – zdaj sem 41.

Če smem vprašat, zakaj hodite, ste imeli težave? Tudi sama sem bila pred kratkim na UZ pa kljub temu, da ima benigne ciste, so me normalno naročili čez 2 leti na mamografijo.
Moram morda sama prosit ginekologa za UZ? 🙄

New Report

Close