užitnost, že pripravljene hrane
Živ,
zanima me, ali kdo ve, koliko časa je naprimer še zdrav oz. neškodljiv pripravljen goveji zrezek v naravni omaki? Nikoli nimam občutka, koliko časa je kakšna hrana še “užitna”, razen seveda svežega mesa.
Mogoče je neumno vprašanje ampak z možem sva še sama (brez otok), in ne pojeva prav veliko, ker pa sva oba iz velikih družin, žal še vedno včasih skuhava preveliko količino hrane.
Ali obstaja kakšno pravilo za shranjevanje že pripravljene hrane?
Hvala, Teja
V redno čiščenem hladilniku 100% počaka 24 ur, vendar ne jej samo na hitro pogretega na sobno temperaturo. Velja samo za zrezke v naravni omaki, nikakor ne za zrezek z gobami.
Kljub temu poizkusi z manjšimi porcijami, saj je hrana veliko bolj okusna, če je malo zmanjka, kot da ostane. Ali pa si priskrbi kužka.
LP, Mik
Jaz ti priporočam,da si kupiš večji hladilnik z zamrzovalno skrinjo,ko ti kaj ostane enostavno zamrzneš in imaš gotovo jed za naslednje kosilo,ker je tako zamrznjena hrana užitna tudi po več mesecev.
Jaz naprimer,ko kuham golaž in podobne stvari skuham namensko večjo količino nato pa razdelim v posodice (plastične za skrinjo) in zamrznem in imam tako skuhano še za par kosil.
Upam da sem ti vsaj malce pomagala.
LP ):