V Avstraliji bodo mulariji do 16 let prepovedali družabna omrežja…
Avstralija je sprejela rigorozno zakonodajo, ki bo mlajšim od šestnajst let prepovedovala uporabo družbenih omrežij, tehnološkim velikanom pa nalaga obsežne finančne sankcije, če uporabe teh platform za to starostno skupino ne bodo omejile.
————————
Bravo Avstralci! Začelo se je. Upajmo, da se bo tudi nadaljevalo, v Evropi, v EU.
Kajti, da nekaj tako pritegne opozornost ljudi, da so na spletu celih 6 ur dnevno (raziskava velja za EU), je v teh časih največja možna katastrofa.
6 ur je namreč skoraj en šiht. Šiht v šoli, ter (skoraj) še eden na mobilnem telefonu, je namreč za mladostnika, ki se ne uspe kontrolirati – odločno preveč.
Smo ljudje zaradi spleta kaj bolj pametni? NISMO. Ljudje so danes bolj neumni, kot 40, 60 let nazaj.
Mnogi, posebej mlajši, ne znajo skoraj nič uporabnega.
Danes recimo 20-letnice v veliki večini ne znajo/ne zmorejo/nimajo časa kuhati. Tudi zaradi časa, porabljenega na spletu, čeprav bi glede na 100.000 različnih receptov na spletu, morale biti vse Ana Roš…
Ena največjih negativnosti spleta je namreč nekritično prevzemanje TUJIH mnenj. Ljudje preberejo dobro ubesedeno tuje mnenje, ga nevede ponotranijo in mislijo, da imajo glede nečesa svoje, unikatno in domišljeno mnenje. Niti slučajno!
Nekdo je tudi ocenil, da niti vsak tisoči, ki ima internet, ne uspe na spletu najti zaslužek, dohodek. Bi se kar strinjal…
———————–
Skratka, zavozili smo. Najbolj kritično pa je, da smo zavozili mlade ljudi… In jih bomo še bolj, če ne bomo kaj spremenili. Bistveno spremenili…
NWO-ji pa bodo seveda že nocoj začeli vpiti o otrokovih pravicah…
Se pa strinjam, da je…
… v sedanjih časih osnovna človekova pravica, da postane – neumen…
https://www.rtvslo.si/kolumne/marko-radmilovic/zapisi-iz-mocvirja-prepovedi/729403
Ne vem kako jim bo to ratalo kontrolirat in kaznovat al kaj imajo v planu, ampak mularija je velik bolj pametna od starcev, tako da bodo našli načine za uporabo. Prepovedano je najslajše. In najlažje je prepovedat, velik težje se je z mularijo ukvarjat in jim razložit dobre in sabe strani nečesa.
Mi je pa všeč da pišeš v prvi osebi – zvozili smo. Za vse to so krivi starci, mladi samo uporabljajo, kot vejo in znajo.
594, 04.12.2024 ob 14:24
Ne vem kako jim bo to ratalo kontrolirat in kaznovat al kaj imajo v planu, ampak mularija je velik bolj pametna od starcev, tako da bodo našli načine za uporabo. Prepovedano je najslajše. In najlažje je prepovedat, velik težje se je z mularijo ukvarjat in jim razložit dobre in sabe strani nečesa.
Mi je pa všeč da pišeš v prvi osebi – zvozili smo. Za vse to so krivi starci, mladi samo uporabljajo, kot vejo in znajo.
Jaz se pri 77 letih ne čutim kriv za katastrofo, o kateri sem odprl temo.
Več kot dve tretjini življenja sem Z LAHKOTO preživel BREZ INTERNETA.
Prepričan sem, da bi šlo (meni in mnogim odraslim) brez interneta še naslednjih 30 let, ki pa jih seveda ne bom dočakal.
Zato si včasih vsaj za trenutek zaželim pravo TRETJO SVETOVNO vojno, kajti človeštvo ne zna, mislim pa, da NOČE korigirati niti ene stvari, ki nas davi in duši.
Novo, novo, novo, je imperativ ameriških, pa tudi kitajskih ter drugih kapitalistov, ker se brez “novega” ne bi večale njihove miljarde dolarjev, ki so jih nakupčkali na račin naše zvedavosti. Da ne rečem na račun naše odvisnosti od novotarij, od nakupovanja, od NEPOTREBNEGA kopičenja…
Na “zahodu” že vsaj 50 let zdravijo osebe, ki imajo težavo s kompulzivnimi nakupi.
Nekateri sicer pravijo, da z neracionalnimi nakupi nimajo težav, da niso odvisni od nakupov, ampak zakaj potem bodo ljudje v prednovoletni mrzlici potrošili miljarde dolarjev in evrov…
Se mi močno zdi, da če ne bi bilo interneta, da bi bilo bistveno manj zapravljanja, tako pa nam, predvsem na mobilnih telefonih, “reklame” dobesedno skačejo iz vsakega teksta, iz vsake novičke…
Človek bi se z lahkoto odrekel pol kave dnevno (1 evro), če bi le nekdo ponudil uporabnikom mobilne telefonije za mesečno naročnino 30 evrov tisto šesturno komunikacijo dnevno BREZ TEŽENJA in utrujanja, to je BREZ REKLAM…
Kaj mislite, zakaj nam česa takega ne ponudijo?
Kaj mislite, zakaj ZASTRUPLJAJO Z REKLAMAMI tudi le nekaj let stare otroke?