V barceloni koncert s 5000 ljudmi, v dli zaprtje
Hehe, a ni spanija najhuje prizadeta?v sli pa defektnezi strasijo z zaprtjem in nosenjem mask na odprtem kar je nemska studija v popolnosti ovrgla, da ni nobenega smisla v nosenju mask na odprtem, ni itak tud v zaprtih prostorih ga ni ampak zgolj o tem kako zabito stroko imate v slo, stoka ne stroka
Na valu 2-2 je pred nedavnim imela intervju Dr. Metoda Dodič.
Ki se bori za priznavanje poklicnih bolezni.
Intervju si lahko poslušate Na Valu 2o2 dne 21.2 2021.
Dr. Govori o škodljivosti dolgotrajnega nošenja mask.
Moram poudariti, da nekateri nimajo težav, nekateri pa imajo z masko velike težave in posledice, zato nikakor ne odobravam nošenja mask na prostem.
No, tulipanka, tale ne pije vose, če malo logično pomisliš. Marsikdo nosi masko 8 ur v službi ali nekteri nekaj ur in to tudi tridest let. Pri teh bi se lako ugotavljala morebitna škodljivost, ne pri tebi, če jo imaš nekaj minut nekajkrat na mesec.
Je pa seveda vprašljiva smiselnost nošenja mask na prostem. V večini je brezpredmetna, če pa recvimo ravno nekdo v vrsti pret trgovino, kihne in pljune vate, boš si pa tudi želela, da ima ta masko.
No, tulipanka, tale ne pije vose, če malo logično pomisliš. Marsikdo nosi masko 8 ur v službi ali nekteri nekaj ur in to tudi tridest let. Pri teh bi se lako ugotavljala morebitna škodljivost, ne pri tebi, če jo imaš nekaj minut nekajkrat na mesec.
Je pa seveda vprašljiva smiselnost nošenja mask na prostem. V večini je brezpredmetna, če pa recvimo ravno nekdo v vrsti pret trgovino, kihne in pljune vate, boš si pa tudi želela, da ima ta masko.
[/quote]
Pa to me zanima.
[/quote]Viharni prav o tem pišem, o nošenju mask na prostem, ki je nesmisel.
No nosenje mask na prostem je totalni nonsens in to pove vse o nasi stroki,pardon stoki
[/quote]
Pol pa pride zanemarjken neciviliziarn praščtipa julka, ki s kašljanjem, kihanjem in brezveznim gobcanjem vse popljuva v dosegu nekaj metrov okoli sebe, koder stopi. Ja, med govorjenjem pljuvaš drobne kapljice, med kašljanjem, kihanjem tudi vse leti iz tebe. Če imaš prostaški gobec zaprt je vseeno malo bolje.
Pa to me zanima.
[/quote]
Če te res zanima poišči oddajo in poslušaj.
Jaz sem jo in rekla je, da so maske premazane z nekim ferm*** ne vem kaj točno in zato dolgoročno nevarne. Kratek čas sigurno ne, na dolgi rok pa.
In ženska ve kaj govori, poslušaj si oddajo pa preceni če ji gre verjet.
No, sem jo poiskala zate.
https://val202.rtvslo.si/2021/02/nedeljski-gost-245/
Viharni prav o tem pišem, o nošenju mask na prostem, ki je nesmisel.
[/quote]
Bereš ne, ne? Če stojiš pred trgovino je an prostem,če čakaš v gručći avtobus je na prostem inod samega govorjenaj vse leti po tebi od drugih ljudi. Vsak človek brez izjeme namreč ob govorjenju pljuva drobe kapljice, niti ne rabi kašljat. Z izdihovanjem zraka je podobno.
Tako da ni vse črno belo. Lahko bi recimo rekli, da se morajo maske zunaj uporabljat po potrebi, situaciji primerno. Pa je to izvedljivo pri ljudeh, ki se vsi po vrsti obnašate slabše kot otroci in ničesar nočete razumet? Nikakor ni.
Jaz sem jo in rekla je, da so maske premazane z nekim ferm*** ne vem kaj točno in zato dolgoročno nevarne. Kratek čas sigurno ne, na dolgi rok pa.
[/quote]
Duša si.
[/quote]Izjemno odličen intervju.
[/quote]
Maske niso od covida, ampak mnogo prej. Nekatera delovna mesta brez mask ne morejo bit. Nekje zaradi zaščite samega sebe, ker bo maska še vedno manj škodljiva kot vdihovanje prahu in raznih kemičnih delcev, druga pa zaradi zaščite tako sebe kot drugih, recimo v medicini.
Pozabiš pa povedat, da gre za eksperiment in da so bili tamponirani pred in po koncertu. Ne samo v Španiji, tudi na Nizozemskem. Enake eksperimente delajo tudi v turističnih resortih, kamor grejo izbrani prostovoljci, ki jim vzamejo bris na začetku (pred letalom), med bivanjem in kasneje. Teh eksperimentov je že nekaj, seveda pa o njih ne pišejo v Koroških novicah ali kar že imate v vukojebini.
Ravno zato, ker vedo, da bo treba najti smiselne rešitve na dolgi rok. Kar pa totalna sprostitev ni.
Maske niso od covida, ampak mnogo prej. Nekatera delovna mesta brez mask ne morejo bit. Nekje zaradi zaščite samega sebe, ker bo maska še vedno manj škodljiva kot vdihovanje prahu in raznih kemičnih delcev, druga pa zaradi zaščite tako sebe kot drugih, recimo v medicini.
[/quote]ja Viharni povsem se strinjam, toda, ta , ki nosi masko cel delavnik, ni nosil maske še na prostem. Sedaj se dogaja prav to, zahtevajo jo na delovnem mestu in še na prostem, kjer naj bi se telo prečistilo z svežim nadihanim zrakom. popoln absurd.
Tudi jaz tako mislim, res strokovna ženska, bi jo bilo treba večkrat slišat in upoštevat.
[/quote]
Ampak spet sploh ni to, kar otročje hočete povedat. Ali anmerno nočete slišat kaj povedo ali prebrat ali ste pa res toliko zabiti, da niste ničesar v stanju razumet. Verjetno oboje, ampk zagotovo še vedno mnogo bolj zabiti, kot da se delate tumaste.
ja Viharni povsem se strinjam, toda, ta , ki nosi masko cel delavnik, ni nosil maske še na prostem. Sedaj se dogaja prav to, zahtevajo jo na delovnem mestu in še na prostem, kjer naj bi se telo prečistilo z svežim nadihanim zrakom. popoln absurd.
[/quote]
Še tretjič. Koliko čaas nosiš masko na prostem? Veš koliko? Toliko, da ni omembe vredno. Ko bo pa nekdo ravno vate kihnil brez maske boš pa ti najbolj znorela, ki si proti maski….mislim, eh.