Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice V Barcelono z otrokom

V Barcelono z otrokom

Naju z možem že dolgo časa vleče v Barcelono. Letošnjo jesen, upam, da nama bo končno uspelo, z najinim štiriletnikom.

Kdaj se najhujši naval turistov v Barceloni umiri? Nekako računamo na sredino oktobra …

Poleg vseh znamenitosti, ki zanimajo naju, bi rada našla tudi kaj posebnega za sina. Poleg akvarija, živalskega vrta in Tibidaba, kaj bi še prišlo v poštev?

Morda nam lahko kdo iz lastnih izkušenj priporoči apartma v središču mesta?

Hvala!

pomorski muzej,španska vas

Je španska vas miniaturka na Montjuicu?
Kje pa je pomorski muzej?

Hvala.

julija smo bili 2 dni v Barceloni in ni bilo nobene extremne gužve, med turisti celo zelo veliko špansko govorečih turistov; nikjer ni bilo pretirano za čakat.

vožnja s turističnim avtobusom, ki ima odprto streho – če ne bo takrat preslabo vreme….

stadion FC BARCA, to bo za očija in sinka, pa še trgovina je zrave, čeprav je vse dražje kot po normalih trgovinah. za mamico pa veliki šoping centri….

Mi smo bolj ne-standard in mame ne zanima šoping, moških pa ne nogomet. Bomo pa vsega malo vseeno pofirbcali 🙂

Midva sva bila prvič sama in sva se zmenila, da gremo kmalu spet z otrokoma. Zato si nisvašla ogledat akvarija. Kolikor se spomnim, je v tisti Barcelona Card tudi vožnja z ladjico, ki bo za otroke zanimiva, pa vzpon na Kolumbov spomenik. Sicer pa bomo sigurno šli v Gaudijev park, pa na katedralo, pa po Rambli se po mojem z otroki komot zamotiš par ur, da podzemne ne omenjamo.

Sicer pa malo pobrskaj po tem forumu o Barceloni:

Sobo vedno najdeva na: , so tudi apartmaji.

Mi smo bili letos z otroki v barci. Super je bilo. Zelo svetujem ogled akvarija. Res je nekaj posebnega. Našim je bilo najbolj všeč na avtobusu z odprto streho, ki te vozi po celem mestu in hodiš gor in dol kakor ti paše, ker skoz vozijo.
Potem imaš še park citadela, kjer so razna otroška igrišča in pa kakšni žonglerji, lutkarji…
Samo ne vem, kako bo oktobra, novembra. Gneče najbrž ne bo, ker so španci mojstri za turizem, vse teče kot po žnorci.

Aja, pa na mestno plažo pejte. Mi smo se za 1. maja fajn izležavali, toplo je bilo, otroci so rili po pesku… Skratka uživancija. Nama je bilo všeč, ker ravno zaradi otrok nismo mogli preveč noret okoli (beri čimveč ogledov v čim krajšem času).Lepo na izi. Pa videli smo ene izletniške ladjice, po moje bi bilo to zanimivo.
Mi smo šli še z gondolo na Montjüic – videla so se prizorišča olimpijskih iger- zanimivo.
Lepo se imejte in lepo vreme vam želim.
LP
K.

Bili lani, apartma najeli pri agenciji Friendly Rentals – priporočam!!!

sicer nimam otrok….

menim pa, da akvarija tudi vidva ne smeta zamudit:))))

S čim pa greste? Z avtom ali letalom?

Če greste z letalom (kar je bolj verjetno glede na razdaljo), prosim sporoči, s katerim letalskim prevoznikom. Sem malo brskala po internetu in tisti cenejši vozijo samo še meseca septembra.

Oj,

mi gremo jutri. Z dveletnico. Smo bili tudi že augusta, pa sva midva zaljubljena v Barco in gremo zdaj še enkrat.

Glede tega kaj početi z otroki. Mah, otroci so zadovoljni če si zadovoljen ti. Mi gremo v akvarij, v živalski vrt (vzamemo avtomobilček, ker je res ogrooooooooooomen), pa v Citadello, …
Bili smo tudi na Montserattu, super lepo. Pelješ se z gondolo. Pa nek aqua show imajo, to se moram še pozanimat. Delfini in to.

Uglavnem, poročam, ko se vrnem.

Pa pa, s.

do figueresa, kjer je dalijev muzej, vozi vlak; če boste imeli slučajno preveč časa.

Glede nastanitve:

http://www.barcelona30.com/169/barcelona-hotel-601-barcelona-center-kitchen.html

mi smo izbrali tega in bili super zadovoljni…. imaš pa še druge možnosti.

Kahla ne vem če boš videla ta post – upam! Zanima me, kje ste spali?

Sinclair, pa tudi tvoje poročilo bi bilo dobrodošlo. Mi gremo letos konec maja – ali bo že vreme za se kopat? Kaj do tistega parka kjer imajo show z delfini se da priti s kakšno mestno prevozno povezavo?

Hoj,

uf, malokrat sem na tem forumu, tako da prav smešno, da sem ga ravno danes pogledala:)

Žal na delfine nismo šli. Ni bilo časa. Kaj vem. Za kopanje ti težko rečem, maja še nisem bila. Vreme je takrat več ali manj lepo, ne vem pa kako toplo je morje. Za mestne povezave ne skrbi. Imaš malo morje prevozov, vprašaj v hotelu, tam ti bodo znali svetovati najboljšo varianto.

O katerem šovu delfinov govoriš? ali MARINELAND? Ta je ene 60 km od Barcelone. Mi smo bili tam blizu na dopustu.

Meni se voda konec junija ni zdela ravno topla.

LUTA, poglej na zasebno sporočilo

Lani v Barceloni, full hvala. Sem si pogledala, pa tudi tvoje druge dopuste. Res ste pridni tisti, ki delate takšne zapiske, ker vedno komu koristi. In ne, nisi vsiljiva ampak je zelo dobrodošlo…

Super

ravnokar vrnil iz Barcelone, kar se prevoza tiče, priporočam poceni varianto iz Dunaja (SkyEurope), parkirišče vas bo stalo 10 eur/dan. Hotel v centru mesta (Aribao 201) “Condado”, dvoposteljna soba 80 eur/noč. Prevozi: taxiji so poceni, šoferji prijazni in ti rade volje posredujejo x informacij. Drugače pa par eur karta za 10 voženj, lahko jih uporabljaš za buse, metro… Na metrojih pozor: kradejo kot srake, torej dokumente, denar, kartice ločit, poskrit po notranjih žepih, dame, torbice pustit v hotelih, prav tako potne liste.

Kaj videt, doživet: definitivno gaudi, dalijev muzej, pomorski muzej (kombinacija s Kolumbovim “stolpom”)…, predvsem pa začutit utrip mesta
v centru v večernih, nočnih urah!!!

lp

New Report

Close