V BOJ PROTI STARANJU
……… Z NEŽNOSTJO IN DOTIKANJEM :
Dotik kože je za človekov razvoj nujen – če ta osnovna potreba ni zadovoljena, se posameznik ne počuti dobro in se hitreje stara. Odnosi med moškim in žensko, materjo in otrokom, prijatelji in znanci: vsi so zaznamovani z dotiki, ki izražajo ljubezen, strast, toplino ali nežnost. Že skoraj štiri desetletja potekajo različne raziskave o pomenu človeških dotikov. Zadnja spoznanja jih odkrivajo tudi kot sredstvo proti staranju.
Kakšen učinek imajo dotiki, sta znanstveno pokazala dva testa. Pri prvem se je izkazalo, da so se poškodovane miši hitreje pozdravile ob božanju. Pri drugem so strokovnjaki ugotovili, da se je ob pomoči božanja in nežnosti povečala količina hemoglobina pri ljudeh. Ta prenaša po krvi kisik in povečana količina kisika v celicah je spodbudila procese samozdravljenja v telesu.
To se je izkazalo koristno tudi za kožo: dobila je bolj svež in mladosten videz. Dotik torej ni le sproščanje ali izražanje ljubezni med spolnostjo, ampak daje telesu notranjo energijo, kar se navzven kaže s številnim pozitivnimi učinki.
Terapevtski učinek dotikov ali polaganja rok temelji na zasnovi energetskih teles in centrov, ki obdajo človekovo tel kot svetlobno polje. Indijski jogiji ga imenujejo prana, Kitajci či in Rusi bioplazmična energija. Tudi sodobna znanost je že ugotovila, da celice dejansko obdajajo svetlobo, torej energijo, in dlani so za prenos energije najpomembnejše in najučinkovitejše orodje.
Pomembno vlogo imajo čutila: dlani so ob pomoči tipa neposredno povezane z možgani, informacije potekajo v obe smeri. Po eni strani roke opravljajo gibe, ki jih narekujejo možgani, po drugi pa se možgani prilagajajo sporočilom rok. Na blazinicah prstov je okoli 3500 živčnih končičev na kvadratni centimeter kože, ki stalno prenašajo impulze možganom,da jih obdelajo. Niso le terapevti ali maserji tisti, ki imajo izostrene čute. Vsakdo jih lahko izkoristi v svoj prid, za dobro počutje in lepoto.
Ženske se že od nekdaj z užitkom mažejo s kremami in olji, ker pri tem občutijo ugodje, pa njihov pozitivni učinek še povečajo.
Tako, prijatelji, tole sem danes prebrala v ONI. In vzela na znanje !!! In zdaj kličem po dotiku rok, po …. 3500 živčnih končičih !!!
Sama sem človek, ki nikoli ne govori zgolj z usti. Ko govorim, me je težko prekiniti, ker sem vse prevečkrat jaz tista, ki prekinja, kar sicer skušam obvladovati in dovoljevati sogovorniku, da konča svoj govor, kar pa meni niti ni najlažje !!! Mi pa seveda kdaj pa kdaj celo uspe. In ko govorim, govorim tudi z rokami. Rada se narahlo dotakem sogovornika, zavedam pa se, da to ni vedno prijetno, da nekateri ljudje tega enostavno ne prenesejo. Tudi v tem se skušam kontrolirati, kolikor mi pač uspeva. Ampak, ljudje božji, kako pa naj jaz dopovem drugim, da meni prija objem, da meni prija pravi in čisto človeški stisk roke ??? Da je potrebno človeka pri govoru opazovati, ne le poslušati, kajti dostikrat telo in njegove reakcije na izrečene besede povedo veliko veliko več, kot beseda sama ???
Kaj menite o tej zadevi vi ?
PRAV Z VSEM SE STRINJAM, BI PA DODALA ŠE TOLE:
TISTI, KI SE RAD IN OD SRCA SMEJE, KI IZŽAREVA DOBRO VOLJO IN OPTIMIZEM, DEFINITIVNO USTAVLJA STARANJE !!!
velikokrat, ko se pogovarjamo o tej temi /saj veš, ženske “svašta” navlečejo nase, da bi bile videti mlajše/, zmeraj povem, da je ves njihov trud zaman, če se ne bodo pogosteje smejale.
Pa mi rečejo, da sem trčena, vendar je stvar zelo enostavna:
greš pred ogledalo in se držiš mrko in tečno ter turbno-evo, v momentu se zdi, da ti je sto let.
Potem pa se zasmeješ, obraz se ti razvedri in leta kar izginevajo……
pa lep večer