Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice V Bolgarijo preko Srbije

V Bolgarijo preko Srbije

Pozdravljeni!

V nedeljo se odpravljamo smučat u Borovec v Bolgarijo. Z osebnim avtomobilom bomo potovali preko Hrvaške in Srbije.

Kolikor vem so cestnine v Srbiji drage kot žafran. Zanima me, če kdo ve koliko znaša cestnina od hrvaške meje preko Beograda do Niša in če obstaja kakšna druga možnost z neuporabo avtoceste.

Vnaprej hvala za odgovore!

lp

oz

Od hrvaške meje do Beograda sem plačal cestnino nekje med 430 in 470 jugo din , žal se točne cifre ne spomnim to je med 1450 in 1600 SIT . Precej natančne informacije o cestah in cestninah dobiš na straneh AMZS

To traso sem naredil nekajkrat.

Najprej opozorilo. Pazi se radarjev. Policaji streljajo tudi po avtocesti.

Če se hočeš izognit cestninam, je med potjo dovolj privat izhodov na kake kolovoze (prebita ograja, …) ampak mislim da nima smisla. Cesta posebej okrog Niša je obupna, drugače je kar OK.

Cestnine pride okrog 5 jurjev celo pot.

lp

bv

Ceno cestnin za vecino evropskih drzav( tudi Srbija,Bolgarija) lahko pogledas na strani http://www.amzs.si/?podrocje=260

Matej

Pred novim letom sem šel v to smer, cestnina v Srbiji je okrog 1300 dinarjev, menjati se ti splača na meji ( 1 EUR – konec decembra 78 din), izogibanje cestnini se ti ne splača razen če imaš časa na pretek, kar se policije tiče vozi po pravilih pa ne bo problemov. Od Niša naprej do Pirota je malo bolj ovinkasta cesta. Plačilo neke cestne takse na bolgarski meji, kar se ti bo zdelo glede na stanje cest total brez veze, pravzaprav bi oni tebi morali plačat, da sploh greš z avtom na te ceste. V Bolgariji pa res pazina policaje, tam si res izmislijo hitrost, ker zaradi stanja cest skoraj ne moreš tako hitro voziti. Plačal sem kazen z motorjem s prikolico, povprečna hirtost 50 km /h, toda vedo, da se se ne bošzafrkaval z njimi in preganjal, daš jim za malico in greš naprej.
lp
dani

Povem ti lahko le za kombi. Reci in piši od hrvaške meje do Niša 70 evrov. Ne vem natančno, toda mislim, da pade karr v kategorijo avtobusov in tovornjakov.Kar se tiče policajev v Bolgariji opozorila res niso odveč. Cesta od Niša do meje je v precej žalostnem stanju, tako kot večinoma vse na Balkanu, razen avtocest.

Hvala vsem za odgovore, za kombi je zelo draga cestnina in najbrž me je ta podatek zmotil.

LP

Oz

Ali lahko opišeš, kako je bilo mer res zanima, ker smo se tudi mi nkeaj menili, pa imamo še vedno pred očmi katastrofo, ki so je bili deležni kolegi v Slovaških tatrah,

Do niša od lj pride cestnina 7.841,75 (slo-hrv-srbija)
s policaji v srbiji ni frke, tudi če pelješ prehitro, kaj več kot 10 € ne plačaš. pa niso baš zateženi. v bulgariji pa so bolj bedni.. malo pazi, pojdi z nevpadljivim avtom in vozi čim bolj za kakšnim avtom, da se ne vidi tablica.

Smučanje v Borovcu je svoje vrsten fenomen. prog je za 42 km. naprave so od zgodovinskih do relativno modernih. Drugo leto napovedujejo dve novi štirisedežnici. Borovec je za to kar ponuja predrag. Razlog je v temu, ker angleški tour operaterji vozijo iz anglije ljudi, ki se kao pridejo učiti smučat in dobesedno nimajo pojma kaj je dobro smučišče, koliko se plača za dobro smučišče itd. Vse vedo je to da je very nice. Dnevna karta stane 30 evrov, kar je odločno preveč. Če si iznajdljiv ti jo kupi bolgar in boš zanjo plačal le 10 evrov, kar je primerna cena. Proge so slabo označene, mestoma preozke in prepojene z angleškimi učenci smučanja. So pa freeriderske možnosti zelo dobre, sploh na vrhu. Kar se te strani tiče vsekakor eno boljših področij evrope.Dobrih smučarjev je 1 do 5 %, vse ostalo se ubija po smučišču. Ceste po Bolgariji so katastrofalne. Brez znanja cirilice je navigacija tezka, oziroma več je treba spraševati.

Nastanitev je tudi draga. Se je treba kar potruditi, da dobiš spanje za 10 evrov na noč po osebi. Zaradi lupljenja turistov so cene v lokalih v Borovcu krat deset od navadnih. Spali smo v hotelu Iber 2 Je pa Borovec vsekakor prestolnica night klubovskih zimskošportnih središč. V vasici je preko 20 night klubov z orto ponudbo iz Rusije, kar privlači predvsem Izraelce.

Če te še kaj zanima vprašaj.

lp

Ozbej

New Report

Close