Najdi forum

v čem je fora?

Zdravo,
imam eno vprašanje in sicer zakaj dobivam đe 2 dni ca. 50 mailov od neznanih ljudi, ki mi pišejo, da na njihovem racunalniku ni virusa? Teh ljudi ne poznam, niti jih nimam v adresarju. Ali je to tisti slavni klez virus al kaj podobnega? Vse maile vhodne + izhodne preglejuje Norton 2002.
Še bolj čudno je, da na njih piše neko ime in poleg Za:[email protected].
na tej strani sem podatke o zaposlitvah pregledovala tudi sama. V čem je catch, da dobivam maile od neznanih ljudi???

Sedaj sem pod blokiraj adreso ta naslov blokirala. Mogoče bi morala storiti še kaj drugega? Nimam pojma, prosim pomagajte, pod nujno!!

Hvala ze vnaprej in lep pozdrav od Nine

Tudi meni se je to zgodilo vceraj in danes. Kot kaze je streznik zaposlitve.net okuzen z virusom (glej forum na zaposlitve.net!) in posilja maile vsem na listi.
Administrator obljublja odpravo napake!

Lp.

Fora je v t. i. spam pošti, s katero razne kvazi firme in mrežne piramide zasipajo naivne uporabnike interneta. Problem je, da se jih je zelo težko znebiti, ko si enkrat na njihovi mail listi. Pri nekaterih se da odjaviti neželeno prejemanje obvestil, včasih pa niti to ne pomaga.

Blokado posameznih domen nekateri pošiljatelji zaobidejo s pošiljanjem z novih naslovov, ki kao da niti ne obstajajo. Če jim odgovorite, se namreč pošta vrača.

1. pravilo:
svojega normalnega mail naslova ne posredujte komerkoli

2. za vnos maila na podobnih straneh si odprite brezplačen mail naslov pri enem od številnih domačih ali tujih ponudnikov. Tja naj potem hodi ta solata, pa še brisat je ni potrebno, morda nekajkrat letno, da se ne zabaše predal.

3. večina strani in pošte, ki obljublja hiter zaslužek brez truda kar od doma, s pregledovanjem mail reklam, raznih verižnih poslov itd. – je milorečena traparija, ki jih nasedejo le naivni. Pa na srečo kaj hitro spoznajo, da so bili izigrani. Podobno je bilo s pred dnevi razkrinkano igro, kjer so Slovenci v tujino nakazovali po več kot 500.000 tolarjev. Pa naj še kdo reče, da nismo razvita država.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close