Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka V čem je fora?

V čem je fora?

Berem spodaj, da boste na obred poroke (matični urad ali cerkev) povabili samo starše in brate in sestre, kasneje na žur pa vse.

Pa se mi postavlja vprašanje – v čem je sploh fora tega?
A ni bistvo poroke ravno v obredu?

Midva se pa bolj nagibava k temu, da bi na obred povabila več ljudi (zanje bi pripravila tudi malo pogostitev pred cerkvijo), z bližnjimi (starši, bratje in sestre) pa bi šli na malo boljšo večerjo. Brez žurke in tega.

Poročni piknik bi imela pa kdaj kasneje – takrat bi pa povabila vse prijatelje in daljne sorodnike.

In v čem je tu fora? Jaz ljudi ne ločujem na tiste ki so vredni večerje in one ki lahko pridejo samo gledat. Če že vabim so vabljeni vsi, na komplet zadevo.

se strinjam…. tud odzovem se na poroke, kjer sem povabljena na celoten komplet, ker polovicarstva ne maram

meni je bilo tudi malo čudno,ko mi je sestra kolegice, ki se poroči dejala, da je na predporočno zabavo povabljen folk, ki ga potem na poročni žurki ni. res mi je bilo čudno, ker pri nas je navada, da si povabljen ali na vse ali na nič. pri njih so pa samo starši, bratje, sestre na civilno, samo določeni na cerkveno, spet samo ožji sorodniki na žurko. sem jo morala vprašati kako to in mi reče, da je to prav tradicija v njihovi družini, in se jo morajo držati, če hočejo ali ne. na civilni in žurki ki sta kao najpomembnejša dela poroke ne sme biti svatov, ki niso družinski člani, kolegi, kolegice, družinski prijatelji,…na žurki zvečer recimo tudi moža od nevestine sestre, ki je drugače tudi priča, nebo, ker ni uradni družinski član. ker sem kao povabljena samo na predporočno zabavo lahko sicer pridem na cerkveno, za tisto urco, jih zunaj pričakam, čestitam, dam darilo in oddidem.

meni je vse to tako smešno.

men se tudi to grozno zdi, pa tud če iskreno pogledaš kako bi se ti počutil če bi bil povabljen samo na en del poroke mislim da bi ti kr mal dol padl vse skupi.
Ne moreš šparat na ljudeh. Povabi tiste ki ti nekaj pomenijo in s katerimi se zastopiš, ti stojijo ob strani pa maš narejeno.
Takšno je moje mnenje.

Mislim, imate pa nekateri probleme. Poroka je stvar para in tako, kot se onadva odlločita, tako je, se vam ne zdi? Če hočeta imeti vse na vsem, jih povabita, če jima pa ni, pa povabita tako, kot njima odgovarja (no, ali pa ta starim:) ). Zakaj se sedaj ve s tem obremenjujete? Če vam pa ni, da vas povabijo samo na en del, pa prijazno odklonite vabilo, pa je.

jaz sem tudi mnenja, da povabiš folk ali na vse ali na nič. razumem, da jih povabiš samo na pred/po poročno žurko, če imaš poroko v tujini ali pa je svatom predaleč, da bi se lahko peljali do tja. nevem zakaj bi nekoga povabila na predporočno žurko, če ga na poroki nočem videti?

Pa pustite ljudi pri miru, naj si poročni dan zorganizirajo tako kot sami hočejo. če mislite zaradi tega nos vihat,pa raje doma ostanite. Se boste vsi bolj fajn imeli.

New Report

Close