v čem je štos- dragi vs. poceni čevlji za otroke
Res me zanima! Ali je res taka razlika v kakovosti, če kupim otroku namesto Cicibanovih čevljev ali pa Superfitovih kakšne druge, ki so pol cenejše, pa imajo ravno tako vse usnjeno in ortopedski vložek in je podplat zelo mehek? Saj ne da bi mi bilo težko dati denar, samo ne vem, ali je nujno… Kar tako za brezzveze oz. zaradi rekla kazala, da so kao Cicibanovi the best pa res ne bi dajala 10 jurjev…. Zanimajo me torej izkušnje mamic, ki so imele malčke s čisto normalno razvitimi nogami (razumem težave hipotoničnih), pa so jim obuvale povprečne čevlje in ali so pozneje opazile kakšno razliko.
ENako me zanima za copate.
Tajna30
Verjetno obstajajo mamice, ki drage čeveljce kupujejo zaradi kvalitete, obstajajo druge, ki jih zaradi zvenečih imen. Mi smo začeli s Superfit copatkami in so nam bile zelo všeč in zato smo z njimi nadaljevali. Pri čeveljčkih smo sprobali vse živo in rezultat je ta, da mu ful pašejo Ciciban. Pa superge ima Nike. Imamo pa tudi škornje zimske kupljene v Jello in so se obnesle super. Poletne odprte superge ima neke noname, ker mu Teve enostavno niso šle.
Lp, Mojca
Ne, neke bistvene razlike ni. Za tamalo kupujem obutev do 8.000 sit; uniči pa jih enako hitro kot, npr, tiste za 15.ooo ( ki jih je tudi že imela in jih več ne kupim ) Sploh pa, ker otročku tako hitro rastejo nogice, se mi zdi škoda denarja za neko drago obutev. Ok, kdor si to lahko privošči, kar.
Druga pesem je pri sinu; 17 let; njemu kupim obutev za 25.ooo, ker jih nosi 2 leti.
Mi smo ravno kupili ene megastične sandale v Turboschuju (ja, prav ste prebrali). Kupili smo jih za doma, ampak vam povem, da mi jih je škoda. So lepi, mehki in na pogled res udobni. Stali so štiri jurje. Za razliko od nekaterih Cicibanovih, ki so znali sina kar fino ožulit. In najboljše superge doslej smo dobili v Hervisu, ampak ni nobena znamka. Adidas so bili ful neudobni.
Imeli smo: superfit, elefanten, Richter, geox, pa enih par no-name oz. manj popularnih znamk. Neke hudo bistvene razlike ni oz. je jaz ne vidim. V vseh supergah, tudi geoxovih, je imel in ima noge potne (kupujem samo usnje), le da v geoxu recimo pol manj. Vlažne nogavice so še vedno. V superfitovih copatah je imel nogavice za ožet, kot tudi v vseh drugih. Sandal nikoli ne kupujem nekih znamk, ker so itak odprti, so pa obvezno usnjeni in dobro izdelani.
Najdražji čevlji, ki jih je imel, so stali 17.000 SIT (zimski) in niso prinesli čisto nič drugega, kot naslednje leto tisti za 5.500 SIT. Nikoli pa ne kupim “plastičnega” čevlja iz umetnega materiala, pa če piše gor Nike, Ciciban ali Žnj. Tudi letos ima teniske iz Alpine, znamke Melanie, ki se nam odlično obnese, do letos je pri nas ni bilo dobit, zato pa v Avstriji, cele usnjene, sandalce pa iz turbo schuch, happy hoppers, z izjemo podplata cele usnjene.
Meni je važno da so usnjeni, mehki in dovolj udobni. Za starejšo smo dobili tudi že kakšne x znamke, ki so bili pol cenejši od npr. Cicibanovih, pa so zdržali ravno toliko časa.
Mlajša ima žal tako široko in visoko nogico, da ji pridejo prav samo najširši modeli od Cicibana. Zaenkrat še nismo zasledili kakšnih podobnih.
No ja,
moji najdražji čevlji so bili Naturino gora tex, po nabavni ceni 16.000,00 je pa res, da sem jih kupila obema in so bili zelo dolgo v uporabi in nikoli, a res nikoli niso premočili, noter pa je bilo pravo krzno.
Drugače pa kupim teniske za tek, ki za kar nekaj treninga ne morejo biti brez gela in podobno.
No ja,jaz vidim razliko v opetnici v izdelavi in v vložku, ter v kvaliteti usnja.
Sem enkrat že napisala, da je ciciban v izložbi v enem tednu na senčnis trani popolnoma drugačne barve- izubi vso barvo. Medtem ko Naturino je lahko cel mesec na istem mestu, pa ko ga daš v par ni nobene razlike.
Je pa tudi res, da sem čevlje kupila in nato ob prehodu na drugega otroka zamenjala usnjen vložek- seveda če pčevelj ni bil drugače shojen.
Razlika je, a Ciciban ni tisti najboljši in najdražji, zame to ostaja Naturino, kljub hudo visoki ceni.
Moja dva sta pretežno hodial okoli v Nike supergah, ki nimajo ortopedskega vložka in ne vemkaj, ampak sta se dobro počutila. Cicibana niti videla nista, starejši je dobil prve Cicibanke za 3 RD. Malemu pa itak komaj kaj na nogo nategnem, ker ima široko+visiko in edino Cortez od Nike mi hre brez težav gor…smo šli 1x Ciciban probat pa so mu smao prsti đli v čevelj, prodajalka pa ker je seveda hotela prodat čevlje za 10 jurjev je le nagovarjala malo še porinite, verjetno ima debele zokne… KRAVA
Tudi mi nismo pristaši Cicibana. Od kar zdaj poznam superfitove copatke se mi zdijo neprmerno bolj prijazni nogici. Za mlajšega smo nabavili prehodne čeveljčke Nike play, ker so bile v akciji 5600 sit. Sicer pa smo imeli starejšega čez poletje zelo veliko bosega, ker je to najbolj koristilo njegovemu platfusu in zvrnjenimi stopali. Čevljev nad 10k pa si sploh ne ogledujemo, pa kvaliteta gor ali dol.
En teden nazaj smo šli v nakup superg. Zavili smo v cicibanovo trgovino, čisto iz firbca. Zapičila sem se v ene opankce, ki imajo zaprt sprednji del in 2 luknjici zgoraj. So cele usnjene, nosi jih bo zdaj, ko ima nogavičke namesto superg in poleti brez nogavičk, ker so izredno mehke. Cena 10.000.
Prepričana pa sem, da če bi imela več časa in bi pobrskala še po drugih trgovinah, bi mogoče našla identičen modelček za pol nižjo ceno. Lansko leto je imel sicer isto obliko čevlja, a no name, je pa res, da ni bil tako mehak.
Naš miško ima visok nart in široko nogo, tko da mu nobeni Cicibanovi čeveljčki letni ali zimski ne ustrezajo, še na nogo mu ne grejo, kaj šele, da bi mu pasale. In nimajo niti enga modela, da bi ga vsaj na nogo pasali.
Pa tudi prijaznost in ustrežljivost prodajalk vBTC-ju ni na višku.
Prvič moram za njimi letat, da sploh kaj vprašam. Drugič, ko jim povem svoj problem, mi v isti sapi rečejo, da imajo čevlje za visok nart in široko nogo in mi kažejo čevlje, za katere že na uč vidim, da so čist normalni. In ji pač moram tudi praktično pokazat, da niso čeveljčki niti približno prav. Pol pa le reče, take imajo, se obrne in gre starn :)))
Čisto drugače se pa obnašajo v massu, zelo ustrežljive, se posvetijo starnki, svetujejo…skratka tko kot treba. Dostikrat pa primerne čevljčke, najdemo tudi v takih trgovinah, ki sploh niso specializirane za otroške čevlje.
Kupimo pač tiste, katere so mu prav in hkrati, da si tudi usnjene, kvalitete udobne, ne glede na ceno. Do sedaj smo dali največ 7.000 za en par. Dostikrat pa naletimo tudi na kakšno akcijo.
Tko da se nikar ne obremenjuj z imeni kot so ciciban ali superfit. Tolko občutka pa ima menda vsak da loči na videz in otip kvaliteto, material in udobnost čevljev., da vidi da cicibanovi in superfitovi niso nič posebnega in da se dobijo čevlji enake kvalitete tudi druge znamke za pol cene.
Mi smo kupili prejšnji teden za malčka št 24.Najprej sem šla gledat v Cicibana- sicer so luštni ampak zelo okorni po ceni 10 000 , potem sem šla še v mass in kupila fisherprice polzaprte sandalčke usnjene znotraj za 4,5 jurjev.Zelo mehki in otrok jih je zdaj par dni ko je bilo lepo že nosil in bil zelo zadovoljen.Pa ima tudi visoko in široko nogico.
lp
visoka in široka nogica je zelo raztegljiv pojem
Jaz vem ko je prodajalka poleg nas stregla še eno stranko, ki je prav tako trdila, da ima njihov otrok široko in visoko nogico, ji rekla “vaš nima, tale fantek ima visoko in široko nogico” in pokazala na našega fanta.
Lani zgodaj poleti ko je shodil in smo iskali prvič spredaj zaprte sandalčke, mu niso bile nobene prav. Le v massu smo najdli ene, ki jih je lahko spravil na nogo, pa še te smo morali predelat (pašček na novo zašiti). No kasneje in sedaj veliko lažji kupovat, ker je več izbire pri cifrah 23-26 in že na uč vemo, katere bodo morebiti pasale.(v cicibanu še zmeraj nimajo nitti enih primernih čeveljčkov ali sandalčkov za našega malčka)