Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V enem letu sem se zelo postarala

V enem letu sem se zelo postarala

Tam do 48., 49. leta sem zgledala mladostno v obraz, zdaj leto kasneje v ogledalu in na slikah vidim starikavo žensko. Gube okoli oči, gube  okoli ust, povešena koža in tudi energija v očeh oz. pogled je utrujen/ star.

Pa kako je to mogoče, da se tako postararaš v enem letu? Res pa je, da sem letos imela hudo gripo, ki se je dolgo vlekla.

Gledam slike žensk pri 50. Khm, roko na srce, večina jih zgleda veliko bolj mladostno kot jaz.

Če bo šlo tako naprej, bom naslednje leto zgledala 70.

Drugače pa – ne pijem, ne kadim, veliko športam, edino stres je pa moj stalni spremljevalec.

Je možno, da imam samo obdobje ko zgledam starikavo in bo to minilo?

kje pa vsako leto bo bolje in pri 80tih boš kot mladenka skakala okoli. Pri ženskah se zgodi nekje v meni, da se fizično postarajo kar naenkrat, vendar to potem nekaj časa drži, potem pa postopno navzdol. Tako je življenje in brez veze se je tolažit, da je kako drugače. Poskusi prečekirat zaradi česa vse se sekiraš in na kar nimaš vpliva, daj lepo na stran. Zahteve življenja pa imamo vsi. Pa najdi si kaj, kar te bo veselilo.

Zdravo. Po gripi telo potrebuje da se regenerira,leta so tu in zima ima tudi svoj vpliv. Drugače pa ljubimec dela čudeže ! Ko ti požene kri po žilah je to to. 😉 uživaj

Odgovor na objavo uporabnika
postarana, 01.04.2025 ob 13:16

Tam do 48., 49. leta sem zgledala mladostno v obraz, zdaj leto kasneje v ogledalu in na slikah vidim starikavo žensko. Gube okoli oči, gube  okoli ust, povešena koža in tudi energija v očeh oz. pogled je utrujen/ star.

Pa kako je to mogoče, da se tako postararaš v enem letu? Res pa je, da sem letos imela hudo gripo, ki se je dolgo vlekla.

Gledam slike žensk pri 50. Khm, roko na srce, večina jih zgleda veliko bolj mladostno kot jaz.

Če bo šlo tako naprej, bom naslednje leto zgledala 70.

Drugače pa – ne pijem, ne kadim, veliko športam, edino stres je pa moj stalni spremljevalec.

Je možno, da imam samo obdobje ko zgledam starikavo in bo to minilo?

Mogoče si ob bolezni vrgla dol par kilc.Se pozna povsod.Najbolj pa na obrazu…

Ne glej se v ogledalu z očali. Bo takoj manj gub 🙂

Ne toliko športat. Tudi šport izčrpava. Naspi se in odpočij se.

Tisti ljudje, ki dosti športajo, hodijo, tečejo, itd. so vsi nekam presušeni, zgubani in starikavi.

p.s. Vsi se staramo. Tudi jaz sem se zadnja leta. To je pač življenje.

Na šus botoxa tereba it, pa bo za silo.

Ne postarajo se naenkrat le ženske, tudi moški.  Mojega soseda nisem prepoznala, ko sem sla mimo, prav gledam, je ali ni,pozdravim previdno  pa je bil pravi. Isto kolegica, moj reče da jo ni prepoznal, kako ne, ma nisem vedel, čist deuga. Dejansko se ji je obraz v enem letu čist apremenil. Ne vem za kaj do tega pride, eni ljudje se res v pol leta kar naenkrat postarajo za vizuelnih 10 let, lahko je tudi kakšen težek dogodek. Sivi lasje žensko se bolj postarajo, poskušaj skrbeti zase, bodi na soncu, zraku in imej zagorelo kožo, tisti siv pepelnato odtenek zelo postara . Pač tako je, ne moreš spremeniti. Glavno da si zdrava, če imaš partnerja ki ti stoji ob strani, imaš veliko

Ne samo zenske, 01.04.2025 ob 14:27

Ne postarajo se naenkrat le ženske, tudi moški.  Mojega soseda nisem prepoznala, ko sem sla mimo, prav gledam, je ali ni,pozdravim previdno  pa je bil pravi. Isto kolegica, moj reče da jo ni prepoznal, kako ne, ma nisem vedel, čist deuga. Dejansko se ji je obraz v enem letu čist apremenil. Ne vem za kaj do tega pride, eni ljudje se res v pol leta kar naenkrat postarajo za vizuelnih 10 let, lahko je tudi kakšen težek dogodek. Sivi lasje žensko se bolj postarajo, poskušaj skrbeti zase, bodi na soncu, zraku in imej zagorelo kožo, tisti siv pepelnato odtenek zelo postara . Pač tako je, ne moreš spremeniti. Glavno da si zdrava, če imaš partnerja ki ti stoji ob strani, imaš veliko

Zagorela koza, telo postara. Nisi vedela tega? 🤦‍♀️

Jaz sem čez 50 in sem doslej kar dobro izgledala. Zdaj pa me je končno le našla mena in pričakujem hitro staranje oziroma poslabšanje izgleda obraza. Jah no, kaj hočemo.

Pa kako je to mogoče, tukaj vse monklje pravijo, kako so fit pa mladostne pri 40+. Res se sprašujem, če si morda same sebi ne lažejo?

Jahman, 01.04.2025 ob 14:40

Pa kako je to mogoče, tukaj vse monklje pravijo, kako so fit pa mladostne pri 40+. Res se sprašujem, če si morda same sebi ne lažejo?

Pri 40+ (tam nekje do 60) izgledamo super. 🙂

Teta787

Lej, nisem nek monovski incel in podpiram, da se dobro počutiš v svoji koži. Staramo se pa vsi.

Še ti na slikah uporabi filtre, pa ne boš več stara……..

Tudi sama sem se v stresnem obdobju okoli 50. precej postarala, pa nisem shujšala. Prej sem, tudi po besedah drugih, izgledala kar dosti mlajša. Po tem obdobju se mi je stanje dokaj popravilo, malo sem spremenila tudi frizuro. Kakšnih 10 let nato sem se starala bolj počasi, letos pa spet rukar.

Z dobro prehrano in prehranskimi dodatki ter obrazno jogo se dela čudeže. Ženske, ki se poleti pražijo na soncu med 10 in 15 uro in se tudi sicer pretirano izpostavljajo soncu, so seveda prej starikavega izgleda. Sonce izredno hitro postara kožo.

Tudi gube imajo svoj čar

Sama, sama, 01.04.2025 ob 14:31

Zagorela koza, telo postara. Nisi vedela tega? 🤦‍♀️

Ce se znate sončiti, ne boste postarane. Začnite zgodaj spomladi, da ste do junija lepo zagoreli. Zagorela polt deluje mlajša, kot siva, pepelnata koža. Sedaj pa razumi kot želiš. Najhuje je ko so ljudje samo notri, potem pa grejo na morje in v 1,tednu želijo biti porjaveli. Prvič jih ožge, drugič resno poškoduje kožo ki deluje starejsa

Meni se zdi da smo spomladi kar vsi malo postarani. Nobenega sonca, koža je utrujena, bleda. Do poletja se uredi, najlepši smo pa poleti , zmeraj zvečer občudujem ljudi na promenadi ob morju, kako so vsi lepi , lepa sijoča koža. Sonce, morje dela čudeže

pri 49 nisi mogla izgledati mladostno,sorry.gube si imela le videla jih nisi

Draga moja, če imaš v današnjem času gube, si pa res neizobražena na področju kozmetike in lepote. Pri vseh teh kanalih in možnih informacijah je to kar malo žalostno. Vzemi se v roke, ni treba veliko denarja, da imaš bistveno lepšo kožo in veliko manj gub.

Ali katera pozna Napro kremo iz ekstrata divjega jama? Berem, da upočasni staranje in v telo dovaja progesteron … baje, da ženske po parih mesecih uporabe dobesedno zacvetijo in večino tegob klimakterija izgine.

hrhbr, 01.04.2025 ob 21:28

Draga moja, če imaš v današnjem času gube, si pa res neizobražena na področju kozmetike in lepote. Pri vseh teh kanalih in možnih informacijah je to kar malo žalostno. Vzemi se v roke, ni treba veliko denarja, da imaš bistveno lepšo kožo in veliko manj gub.

Nobena krema ne zaustavi staranja. pravi izbor pa vseeno lahko upočasni . Za kreme dam kar dosti denarja,  kupujem tudi drage, pa sem rekla da ne bom nikoli, ker je vse blef (zarečenega kruha se največ poje 😀). V salone ne hodim pogosto, parkrat letno, si pa kožo  negujem sama, tudi sem te stroke in se spoznam.  Za kožo je ključna hidratacija, veliko je pa tudi v genetiki. Eni so skoz isti, eni se postarajo že po 30 letu, eni pri 50-em, eni pri 70-em. Staranje je povezano tudi z našo psiho, ne gre za zanikanje , samo nekateri ljudje živijo bolj polno, kot drugi, eni živijo mladostno, to izražajo ven. Včasih me preseneti, vidim žensko na sprehodu od zadaj,  mislim da je stara 40 let, ko jo pogledam, vidim da gre za upokojenko. Hoja mladostna, živahna. Hkrati se lahko 30 letnica ziblje kot starka , sključeno hodi.  Ni vse v letih

Meni297, 01.04.2025 ob 21:08

Meni se zdi da smo spomladi kar vsi malo postarani. Nobenega sonca, koža je utrujena, bleda. Do poletja se uredi, najlepši smo pa poleti , zmeraj zvečer občudujem ljudi na promenadi ob morju, kako so vsi lepi , lepa sijoča koža. Sonce, morje dela čudeže

Kako zelo pa to drži!

In zdaj je še bolj logična misel, zakaj so nam prebivalci tropov daleč najlepši zakaj so tudi pri 70 ih videti mladostno

Sploh ženske

Naredi tako …

Zdravniški pregled (krvna slika, ščitnica, hormoni) – izključi morebitna fizična stanja (npr. pomanjkanje železa, B12, hormonsko neravnovesje).

Obnova telesa po bolezni – prehrana, dovolj beljakovin, spanje, hidracija.

Antistres rutine – joga, meditacija, dihanje, narava. Stres izžema kožo in energijo.

Nežnost do sebe – bodi potrpežljiva, ne siliti z občutkom krivde. Tvoje telo se je verjetno borilo in zdaj potrebuje ljubezen in čas.

Če želiš – kozmetična pomoč – ne invazivno (npr. radiofrekvenca, nega kolagena, limfna masaža obraza), naravna kozmetika, kakovostni serumi z retinolom ali peptidi.

Fotografije – so lahko zelo varljive. Slaba svetloba in kot naredijo ogromno razliko. Raje se opazuj v gibanju ali v naravni svetlobi.

In mimo grede … mogoče trenutno res izgledaš utrujeno ali postarano, ampak to ne pomeni, da bo tako ostalo … ko se ti bo telo regeneriralo, koža in pogled znata spet zasijati … v nasprotnem primeru zahtevaj obisk pri zdravniku – laboratorijsko sliko, da se izključi določene stvari. Stres in dolgotrajna bolezen res lahko vplivata na stanje kože, zato pa vseeno obišči zdravnika in mu povej za svoje težave in opažanja.

New Report

Close