Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V gorskih kočah samo sr*** na jedilniku

V gorskih kočah samo sr*** na jedilniku

Klobase, krvavice, zelje, goveja juha, potem se pa že konča meni v 3/4 koč. Pa kdo bo to jedel? Seveda ponudba alkohola pa je zelo obširna – smo pač narod pijandur. Ni čudno da noben ne gre več v koče, te pa potem tolčejo zgubo. Naj gredo v korak s časom pa začnejo ponujat pomfri, hamburger, za južnjake tudi kakšne čevape itd.

Groznooooooooooooooooooooooo.

 

Kolikor je meni znano, v kočah ponujajo slovensko hrano. Kaj je narobe s krvavicami, zeljem, juho, joto, ječmenko? Ni enostavno spraviti vseh sestavin do koče in dobiti kuharje, ki so pripravljeni delati in streči vse vikende.

Bodite hvaležni, da dobite tisto, kar je. Se vidi, da nihče ni lačen. Mislim, da sem ravno včeraj brala eno temo o tem, koliko hrane se vrže proč.

Kaj vam pa v Polju skuhajo?

Odgovor na objavo uporabnika
leni planinci, 04.12.2024 ob 13:15

Klobase, krvavice, zelje, goveja juha, potem se pa že konča meni v 3/4 koč. Pa kdo bo to jedel? Seveda ponudba alkohola pa je zelo obširna – smo pač narod pijandur. Ni čudno da noben ne gre več v koče, te pa potem tolčejo zgubo. Naj gredo v korak s časom pa začnejo ponujat pomfri, hamburger, za južnjake tudi kakšne čevape itd.

Lej, ne da so leni in ne skuhajo tistega, kar ti predlagaš. Problem je v tem, da se enolončnice lahko shrani ali zmrzne za naslednje dni. Medtem, ko pečenega pomfrija, običajno zmrznjenega v velikanskih vrečah, ne morejo. Pa pohanih šnicljev tudi ne. Čevapdžinice pa obišči v dolini, preden se povzpneš, do prve koče.

Ja problem je dobiti kuharje in ostalo osebje, ki so pripravljeni delati v petek in svetek. V času socializma, ko so PD te koče masovno gradila in tudi obiskovale, je bilo drugače. Danes so vse po vrsti stare že najmanj 50 ali celo več let, predstavljajo velikanski strošek in večina bi se jih rada znebila. Brala sem, da je na prodaj kar nekaj znanih koč, ki jih pravzaprav nihče noče. Drugače je v Avstriji, Švici in Italiji. Tam so že od začetka v zasebni lasti, jih posodabljajo in so ekonomsko vzdržne.

Malo bolj poznam #štorije in baladorije tu v okolici Doma na Slivnici. Ko je bilo v naši in sosednjih občina še kup dobro stoječih fabrik (Brest, Kovinoplastika) je zadeva laufala. Potem je dom stagniral. Najemniki so se menjavali po tekočem traku. Bil zaprt kar nekaj let in propadal. Trenutno je odprt, ker je občina vložila znatna sredstva v obnovo.

Bomo videli do kdaj?

Ta umotvor smo pa že brali. Ni nič novega na zalogi?

Kje si ti jedlo krvavice in zelje v planinskih kočah?

Večinoma so enolončnice, pol šele kaj drugega. Enolončnice so zakon v gorah/hribih

Meni je zakon pojesti nekaj na žlico. Glej, če se pripelješ z avtom do koče, da lahko objaviš na socialnih omrežjih, kje si bil, potem pa še pričakuješ hamburger, potem je zate bolj McDrive. Verjetno pravi hribolazci ne pričakujejo ocvrte hrane, pa čevape.

Klobase, krvavice, zelje, goveja juha,štrkulji…..pa to je naboljša možna hrana

19 ur na dan, za dobrega jurja € na mesec, vsak dan tri ali več mesecev.

Ne moreš pričakovati poleg domače košte na žlico še junk fooda!

 

Res grozen meni za zimo !

Dobre krvavice, pa zelje , pa matevž, pa pečenice, ja kera budala islamistična tega ne mara ?

Provokacija..

Bumbar.Saj greš lahko proti morju.

Odgovor na objavo uporabnika
Opravljivke, 04.12.2024 ob 14:03

Lej, ne da so leni in ne skuhajo tistega, kar ti predlagaš. Problem je v tem, da se enolončnice lahko shrani ali zmrzne za naslednje dni. Medtem, ko pečenega pomfrija, običajno zmrznjenega v velikanskih vrečah, ne morejo. Pa pohanih šnicljev tudi ne. Čevapdžinice pa obišči v dolini, preden se povzpneš, do prve koče.

Ja problem je dobiti kuharje in ostalo osebje, ki so pripravljeni delati v petek in svetek. V času socializma, ko so PD te koče masovno gradila in tudi obiskovale, je bilo drugače. Danes so vse po vrsti stare že najmanj 50 ali celo več let, predstavljajo velikanski strošek in večina bi se jih rada znebila. Brala sem, da je na prodaj kar nekaj znanih koč, ki jih pravzaprav nihče noče. Drugače je v Avstriji, Švici in Italiji. Tam so že od začetka v zasebni lasti, jih posodabljajo in so ekonomsko vzdržne.

Malo bolj poznam #štorije in baladorije tu v okolici Doma na Slivnici. Ko je bilo v naši in sosednjih občina še kup dobro stoječih fabrik (Brest, Kovinoplastika) je zadeva laufala. Potem je dom stagniral. Najemniki so se menjavali po tekočem traku. Bil zaprt kar nekaj let in propadal. Trenutno je odprt, ker je občina vložila znatna sredstva v obnovo.

Bomo videli do kdaj?

V katerem tisočletju pa ti živiš, mona? Ne da se zmrznit pomfrija in šnicla?

Si že kdaj bilo v trgovini?

Sicer pa nič boljšgea kot desetkrat odmrzjena in zamrzjena enolončina od prejšnega meseca. Vse to po poceni ceni “ja smo morali gor na hrib prnest”

Bedna trol tema, ki se pojavlja vsake toliko časa….

Daj si v nahrbtnik čevapčiče in lepinjo in živi v sodobnem svetu. Pa na kajmak ne pozabi.

lahko bi imeli tudi kakšno vegansko toplo jed

Je že prav tako. Na tak način se tudi tečnih preseratorskih gostov otresejo. Burgerje in čefursko hrano si lepo v mestih kupujte.

Odgovor na objavo uporabnika
Pikka201, 04.12.2024 ob 20:31

lahko bi imeli tudi kakšno vegansko toplo jed

Saj navadno imajo enolončnice brez mesa (in v njih tudi jajc, masla, masti, smetane… ni).

Provokatorska tema itak.

Ampak dejstvo pa je, da so naše koče zelo zastarele in res ponujajo samo par jedi pa še teh zmanjka ob najbolj obiskanih vikendih. Kot da ne znajo prebrat vremenske napovedi: vikend bo sončen – torej bo ogromno ljudi šlo v hribe.

Avstrijske in italijanske koče nudijo veliko več za nižje cene, večkrat preverjeno. V avstrijskih kočah dobiš celo kosilo od juhe do sladice za enako ceno kot pri nas dobiš ričet. V italijanskih kočah dobiš narezek z domačimi salamami in pršuti in siri in vinom za zelo ugodno ceno.

V avstrijskih kočah je vse čisto, urejeno, wc-ji, tuši, sobe za sušenje oblačil in obutve. Tega pri nas ni. V nekaterih kočah pri nas se ti bruha, ko greš na wc. Cene pa višje kot v Avstriji in Italiji.

New Report

Close