Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice V Grčijo s starim potnim listom

V Grčijo s starim potnim listom

Naslednji teden se odpravljam v Grčijo (otoki). Ali lahko vstopim s starim potnim listom glede na to, da bom nazaj do 1. avgusta? Koliko časa mi mora stari potni list še veljati?

V Grčiji itak ne bo nihče od tebe hotel potnega lista, ker so v EU. Če ti na Slo-It meji ne bojo težili, ti ne bojo nikjer.
Drugač pa ti že sedaj lahko povsod zatežijo zarad potnih listov, ker je tiste 3 mesece že zdavnaj mimo, ko z potnim listom lahko laufaš po svetu, glede na to, da prenehajo veljat 5. avgusta.

Ne bo držalo. Ravno danes sem iskala podobne podatke na spletnih straneh Ministrstva za notranje zadeve in če se dobro spomnim, Grčija zahteva veljavnost potnega lista min 6 mesecev, zato se je neumno zanašati na mediteransko ležernost ob pregledu potnih listov. Po mojem je neumno tvegati in je bolje imeti nov potni list.

Potni list ti mora veljati še najmanj 6 mesecev od datuma vrnitve!
Mislim pa da s starim potnim listom ne moreš več tja, ker jih ukinejo Avgusta, zato kar hitro na Upravno enoto po novega!

New Report

Close