v Grčijo, z ladjo in otroki…
Sva šla s fantom (takrat stara 23 let) kot palubna potnika. Nimaš kje prespati, kje prtljage pustiti… ampak takrat nas to ni motilo in smo nekako prespali v spalkah kar na hodnikih ladje, sam na prtljago je blo treba pazit. So dvema iz naše skupine ukradli komplet kufer. Sedaj stara 27 let ne bi šla nikoli več kot palubni potnik. Vzemite obvezno kabine, sploh če so tukaj še otroci. Drugače pa je bilo nam super.
Kako je, če potuješ z otroci, pa bo moral kdo drug povedat.
Dan Špela! Najlažje, najceneje in najbolj elegantno je, da potuješ na Grške otoke z letalom Adrie Airways, trajekte poznam, stari so in dokaj neudobni pa še nevarni-zaradi vetra se zgodi, da iz Aten na določene otoke ne vozijo, glede tega, kolikokrat pa so se že potopili, bi ne pisala. Adria bo letela celo sezono na vse Grške otoke: Samos, Santorini, Kreta, Rodos, Lezbos, Mikonos, Zakintos; Cene letalskega prevoza so minimalne (žal po 11.septembru), potovanje z otrokom, pa ne bo mučenje. Do Krete – Herakliona imaš recimo samo dve uri in 5 minut letenja. Kompas, Atlas in Globtur pa so agencije na katere se lahko obrneš, kupiš letalski prevoz pa še hotel. Do drugega leta starosti sede otroci v naročju staršev, kar pomeni, da ne plačajo nič za prevoz, samo letališko takso. Prtljage imaš lahko do 30kg, vse ostalo plačaš več. S seboj lahko vzameš otroški voziček ali pa srf, ali kolo. Najlepše potovanje, brez mučenja in resnično bila sem, vem, Grški otoki posebno Rodos in Kreta so primerni za male otroke, zvečer je zabava do jutranjih ur, če želiš, prijazni domačini, dobra hrana, lepe peščene obale in zelo ugodna klima. Veter stalno piha, nimaš občutka, da je vroče. Vse do srede oktobra lahko greš tja z Adrio Airways, po sezoni-september in oktober pa je tam najlepše, ker ni drena, pa še vroče ni. Najhujši meseci julij in avgust so temperature do 40″C, za mala bitja je to absolutno prevroče, edino, če ne želiš otroke kam spravit.
lp in srečno potujte!
Angel*
Na internetu imaš brezplačno page od Adrie Airways, kjer lahko izveš vse o potovanju z letalom. Žal nimam časa, da ti vse napišem. Lahko pa mi pišeš na moj e-mail, po pošti ti pošljem vozni red in naš Inflight Magazine, ki je zastonj!
Brezplačna št. je 080 13 03 center za stike s potniki
booking:01-23 21 118, 01 47 63 050, 01 43 61 282
Letasko vozovni lahko kupiš na Brniku, v Ljubljani, Mariboru in Kopru, pa seveda na vseh boljših turističnih agencijah in poslovalnicah.
Oglasi se!
Mislim,, da potovanje z otroki kot palubni potnik ne pride v poštev. Sem pa videl nekaj primerov. Videl sem celo starejše ljudi (penzioniste).Jaz sem bil lani na Krfu, ampak sem vzel kabino, čeprav je nesramno draga. Jaz (in sopotnica) sva plačala 25.000 po osebi ! Drago, a neprimerljivo udobneje. Če boste vzeli kabino za štiri ljudi, je kabina cenejša. Na Krf smo iz Trsta potovali cca. 24 ur. Če ne bi imel kabine, bi se mi najverjetneje zmešalo. Krf je kar OK. Plaže so različne, hrana dobra in relativno poceni, pijače zadosti…Jaz sem se imel fajn. Vem le, da ne bom nikoli več šel na dopust v Hrvaško, ker je drugje lepše in celo ceneje.
Zivjo Špela!
Tudi sama sem bila palubni potnik na trajektu, takrat sem bila stara 22 let in smo celo pot do taj samo žurali in žurali in nič spali, ker praktično nismo imel kje. Če bi se spravili spat nekje do 22 ure, bi še našli kakšen primeren kotiček za spalke, tako pa je bilo vse nabito z spalkami, ruzaki,…..groza ti povem. Da ne govorim o pobruhanih wc-jih, javnih kopalnicah,..itd. Mislim, da je paluba primerna samo še za mlade, ki gredo žurat v Grčijo, za kakšne družinske počitnice pa resnično ne.
Mi smo se imeli enkratno, ampak predvsem zaradi družbe, če pa bi vedeli kaj nas čaka kot palubne potnike, bi pa verjetno malo premislili.
Tudi jaz ti predlagam letalo.
Lp
TaNiTa
Hvala vsem skupaj za odgovore. Vprašanje je bilo še bolj kot ne hipotetično, saj dogovor o letošnjem dopustu šele teče. Morda pa se res odločimo za Grčijo in letalsko varianto. Na palubi je potovala tudi moja sestra, a tudi ona jih je imela 20 in bila brez otrok zato sem povprašala, če je šel kdo z otroki.
Problem mi je le to, da septembra ne morem dobiti dopusta, včez poletje pa je prevroče. O Hrvaški tudi razmišljamo – predvsem o Korčuli, ki jo vsi zelo pohvalijo. No, ko bom kaj več vedela kam in kdaj potujemo, pa se spet malo pozanimam pri vas!
LP
Špela
Moja kolegica je šla kot palubni potnik z možem in dvema otrokoma starima 4 leta in 1 leto, pa ni imela nobenih težav. Vse je odvisno od tega kako so otroci vzgojeni in pa predvsem kako so starši vzgojeni. Če ste bolj avanturistični tip družine, ni nobenih problemov, če pa imate raje razkošje in ne prisegate na avanturistična potovanja pa je bolje da se odločite za kabino oz. letalo.
Srečno pot in veliko užitkov- kakorkoli in kamorkoli se boste odpravili na pot
Lep dan
Zala
Kar brez straha – če je tako kot si opisala, se nimaš česa bat. Ladja bo sigurno lepo doživetje za vse štiri, za otroka pa še toliko bolj – zame je bila, ko sem šla z njo pred par leti dol in razmišljam da bi šla spet – je kot eno malo mesto in ti niti malo ni dolgčas.
S kabinami pa imam osebno slabe izkušnje- ko smo potovali po Skandinaviji smo si šli ogledat kabino, ki so jo najeli kolegi. Kabina je zelo majhna, brez oken in se med vsemi tistimi hodniki hitro zgubis, ce hoces priti ven, ker so vsi enaki. No in ko smo zaradi razburkanega morja vsi zeleli hitro priti ven na zrak smo se kar nekaj casa lovili in iskali pravi hodnik. Seveda niso vse kabine take- odvisno koliko placas. Zato meni ladijske kabine niso vsec. Je pa to seveda stvar vsakega posameznika.
Kolegica, ki je sla z otroki na pot, je imela s sabo podmetac, dali so se v en odmaknjen koticek na ladji in sta otroka brez problemov tam zaspala- ona je pa tacas knjigo brala- za kar sicer ni nikoli casa 🙂
Še enkrat Srečno pot
Pozdrav
Zala
Halo!
Predvsem mislim, da to sploh ni noben “big deal”. Pred nekaj leti (4) nas je večja skupina potovala v Grčijo in sicer s trajektom Anek Lines (iz Trsta v Igonoumenitso, ali nekaj podobnega). Na ladji smo se nastanili v prostoru “pullman seats” – nekakšen prehod med palubnimi potniki in tistimi s kabino, so pa to sedeži v vrstah. Z nami je potovalo več kolegov z otroki starimi od 1 leta do 5 let in NIHČE ni imel problemov.
Zakaj ladja?
– cenejša karta
– na ladjo lahko odneseš celo goro prtljage, na avion le 20 kg na osebo (dodatne kile pa so drage ko žafran),
– če greš s trajektom vzameš s sabo avto, kar ti lahko v Grčiji zelo prav pride,
– otroško igrišče na ladji, pa bazen, …
– posebna dogodivščina …
.
.
.
Če ste res bolj avanturistična družina SPLOH ne bi smelo biti problemov.
Imejte se lepo!
Tini