V hisi je mrzlo
Kupili smo starejso hiso, ki pa nima narejene izolacije/fasade. Imamo v planu fasado naredit sele 2019 ali 2020. Zdaj ko je mraz zunaj se to pozna v hisi. Sploh ena vecja soba je kljub radiatorju mrzla. Zato bi v to sobo dali elektricni stenski grelec. Zgleda tako kot klima samo da nima zunanje enote. Zanima me ali ima kdo tak stenski grelec in kako se obnese?
tudi jaz živim v stari hiši brez fasade. fasade niti ne bom naredila, ker so stene debele 60 – 80 cm. sem pa naredila nekaj drugega. na mansardo sem položila 15 cm role steklene volne. in razlika je ogromna. v eni sobi kurim z lončeno pečjo in na drugem koncu hiše, v drugi sobi je 13 -14 stopinj, pa v njej ne kurim. samo vrata imam po celi hiši odprta.
mogoče boi tudi vi dali kako izolacijo na strop, na zgornjo ploščo. tudi če je betonska (moja je lesena). beton vpija toploto in to kje ogromna izguba.
Mi imamo tako zadevo v zelo mali kopalnici. Obnese se čist isto kot najcenejš kalorifer, samo da imaš daljinec in se ti zadeva ne valja po tleh. Segreje hitro, ampak pri nas je zelo mala kopalnica, tako da to ne pove nič. Uporablja se zjutraj za pol ure v prehodnih obdobjih, za vse ostalo je štrom predrag. Če je soba velika in “jama brez dna” za toploto, verjetno z ničemer električnim ne boste zadovoljni. Najbolje bi bilo še en radiator na centralno prklopit v tisti sobi.
Tocno tega smo gledali
[/quote]
Prijatelji imajo tako zadevo v kopalnici. Tako kot je napisal(a) mi imamo nekaj takega, se za manjši prostor dobro obnese, za večji in neizoliran prostor bo pa to verjetno predrago oziroma premalo učinkovito. Če želiš prostor ogrevati na elektriko, bi se ti verjetno bolj splačala termoakumulacijska peč. Govorim na pamet, ampak po mojem bi se splačalo preveriti, koliko bi te to stalo.