V Hudi jami tudi ženske
Hmm, kaj pa Mussolini? Glede na to, da so se tisti v jami borili na isti strani je najbrž po vaše tudi on nedolžen. Bil je namreč tudi ustreljen brez sodbe.
Zanimivo, da nihče od vas tudi ne reče nobene čez ravnanje z ujetniki nemške vojske, ki so jih zavezniki ravno tako (namenoma) pustili od žeje in lakote pomreti.
Ne, nisi mi podtikala, ampak mi znova podtikaš. Jaz nisem napisala, da je vsaka v rovu kriva. Napisala sem samo to, da samo dejstvo, da je nekdo ženskega spola, samo po sebi ni dokaz, da je nedolžen. To sem napisala in nič drugega.[/quote]
OK…dejstvo je, da je naslov teme: V Hudi jami tudi ženske….zdaj se pa odloči o čem ti sploh želiš debatirati……
Ne, nisi mi podtikala, ampak mi znova podtikaš. Jaz nisem napisala, da je vsaka v rovu kriva. Napisala sem samo to, da samo dejstvo, da je nekdo ženskega spola, samo po sebi ni dokaz, da je nedolžen. To sem napisala in nič drugega.[/quote]
OK…dejstvo je, da je naslov teme: V Hudi jami tudi ženske….zdaj se pa odloči o čem ti sploh želiš debatirati……[/quote]
Prav o tem tudi debatiram. Ampak tebi moji argumenti niso všeč, ker se ne strinjam, da žensko truplo pomeni pobijanje nedolžnih.
OK…dejstvo je, da je naslov teme: V Hudi jami tudi ženske….zdaj se pa odloči o čem ti sploh želiš debatirati……[/quote]
Prav o tem tudi debatiram. Ampak tebi moji argumenti niso všeč, ker se ne strinjam, da žensko truplo pomeni pobijanje nedolžnih.[/quote]
Ne, ti na vsak način namiguješ, da v tem rovu nedolžnih ni……….ja,ženske znamo biti kače, se strinjam, vendar niti enemu truplu v tem rovu krivda ni bila dokazana……v času WWII pa so bile ženske bojevnice redkejše kot danes……torej kaj so bile (glede, da njihova nacionalnost ni znana) ustašice, četnice ali domobranke (ali pa zgolj civilne spremljevalke bežečih četnikov, ustašev in domobrancev)???????Kakšna je torej njihova krivda????
Ampak obsodila si jih kljub temu…
citiram:
Kaj OMG? Mogoče trdiš, da ženske niso bile vojne zločinke? V končni fazi, kako veš, da nekaterih v jami ni ubila prav ženska? Boš v tem primeru rekla, okej, če je ženska, je pa okej. In nehaj s podtikanji, otrok nisem niti omenila in nikoli za otroka ne bi trdila, da je vojni zločinec. Napisala sem, da ženska trupla niso dokaz, da so pobijali nedolžne, ker to, da je nekdo ženskega spola, še ne pomeni, da je nedolžen.
Kje sem obsodila? Daj preberi, če me že citiraš. Napisala sem, da kje pa piše, da teh ljudi, ki so v rovu, ni ubila ženska ali pa saj nekatere izmed njih? To sem napisala. In napisala sem to, da samo dejstvo, da je nekdo ženska, še ne pomeni, da je nedolžen. Ker ta tema je bila odprta v smislu “poglejte, ženske so notri, torej so notri nedolžni”.
Jaz nikogar nisem obsodila.
Pa še to. Vi, nekateri izmed vas, prav upate, da bi notri bili otroci, da boste lahko potem pametovali od tod do nezavesti. Pa saj vas vidim, komaj ste dočakali žensko truplo. Zdaj ste malo razočarano, ker vas je nekdo razsvetlil o tem, da ženski spol ne pomeni nedolžnosti in vam pokvaril “dobro novico”, ampak bo že.
Ja imaš prav. Ženske so še kako lahko morilke, krvoločnejše in zahrbtnejše od moških. Zanimivo, da ste ravno ženske tu na čveku najštevilčnejše in predvsem najbolj strastne pri zagovarjanju enega drugega časa in sistema, ki ima na vesti msrsikaj. Zato biti ženska še ni garancija za “nedolžnost” …
Mimogrede pa naš prvovrstni precednik ni takrat v tisti izjavi nič govoril o (ne)dolžnih ampak je samo povdaril, da si bo vzel čas za izjavo o Hudi jami, ko bo dokazano, da so notri bile zakopane tudi ženske. Očitno pa bo treba sedaj podobno kot v pravljicah dodati še težji pogoj, ko je bil prvi že izpolnjen. Me prav zanima kakšen bo tretji pogoj če se bo mogoče kdaj izkazalo, da so bile vsaj nekatere od teh “nedolžne”?
V teh sporočilih se vidi kakšen odnos imate nekateri do žrtev povojnega komunističnega nasilja. žrtve so žrtve, ne glede na to ali so to otroci, moški, ženske, invalidi …. Vsi ti zločinci bi morali biti obsojeni na smrt z obešanjem. Pa se nikomur ni in ne bo nič zgodilo. Da pa mi ne boste pred noge metali nacistov, fašistov …. oni so že dobili svojo zasluženo kazen. Komunistični liderji, ki so neposredno ali posredno odgovorni za te poboje pa še danes mirno živijo v Sloveniji.
Jaz sem pa mislil, da se tisti, ki se imate za demokrate med drugim zavzemate tudi proti smrtni kazni. Zdaj pa vidim, da vam v bistvu gre le za linč.
V vaši pa se vidi kakšen odnos imate do zločinov, ki so se dogajali med vojno. Kajti tudi v času vojne veljajo določena pravila in ni dovoljeno čisto vse.
Tudi to ne drži, da so nacisti, fašisti in tisti, ki so z njimi kolaborirali, dobili zasluženo kazen. Veliko jih najbolj odgovornih za zločine je ušlo v obe Ameriki in to s pomočjo zahodnih obveščevalnih služb ter Vatikana in nikoli niso bili predani sodiščem.
Jaz sem pa mislil, da se tisti, ki se imate za demokrate med drugim zavzemate tudi proti smrtni kazni. Zdaj pa vidim, da vam v bistvu gre le za linč.
V vaši pa se vidi kakšen odnos imate do zločinov, ki so se dogajali med vojno. Kajti tudi v času vojne veljajo določena pravila in ni dovoljeno čisto vse.
Tudi to ne drži, da so nacisti, fašisti in tisti, ki so z njimi kolaborirali, dobili zasluženo kazen. Veliko jih najbolj odgovornih za zločine je ušlo v obe Ameriki in to s pomočjo zahodnih obveščevalnih služb ter Vatikana in nikoli niso bili predani sodiščem.[/quote]
Tvoje odgovori so prav smešni. Da si nepoučen o nekih stvareh mi je znano. Tisto o obešanju komunističnih zločincev je mišljeno v 40. – 50. letih prejšnjega stoletja. Takrat je bia to praksa. Samo spomni se kako so komunisti takoj po vojni obešali zajete nemške častnike na trgih, ulicah……..
Omenjaš tudi, da nacisti, fašisti niso dobili svoje zaslužene kazni? Kaj se je pa dogajalo v Nürnbergu od novembra 1945 dalje?
Danilo Turk se je rodil 19.2. 1952, večina, če ne vsi tu pišoči so se rodili še kasneje … Zakaj se v teh temah zdi, da se kaže s prstom, kdo od nas ima bolj okrvavljene roke?
Vsi skupaj načeloma obsojamo pokole: predvojne, medvojne in povojne. Le da se zdi, da teža obsodbe variira glede na politično pripadnost in z njo to, na kateri strani so padle nedolžne žrtve.
Se npr. zdi, da se najbolj zagrizenim ‘desničarjem’ zdijo večje žrtve VOJNE (ki je samo po sebi rak rana in vir prekletstva človeštva) tiste iz povojnih pobojev? Ker te med vojno na ‘drugi strani’ so pač kolateralna škoda (vojna je kao vojna). E pa, jaz mislim, da se vojna (še posebno, če gre za večletno klanje in to cela bratsko) ne konča s premirjem. Nemogoče. Saj nismo stroji, da bi ugasnili divjanje čustev, ki jih nekaj tako travmatičnega sproži v nas.
… pred več kot 60 leti tudi še niso poznali Vietnamskega sindroma. Pa je bila 2. svetovna res le navadna ‘bajka’ v primerjavi z vietnamsko …
Hočem povedati, da se mi zdi grdo, ker stvari gledate in razlagate ozko, zgolj v skladu s svojimi rigidnimi političnimi tendencami. S tem, da ima na vaši agendi ena vrsta žrtev večjo težo kot druga vrsta žrtev, pa v resnici ne kaže na obsodbo žrtvovanja nedolžnih in to zgolj v imenu političnih igric ali apetitov po ozemlju peščice posameznikov na svojih egotripih (ker ljudstvo – to so zgolj kmeti na tej šahovnici).
Naj se to nikoli več ne zgodi, je pač moja utopična želja. Ker vojna, to v človeku res prebudi samo peklenske strasti.
Se ne bi vprašali, če ste prepričani, kako bi sami funkcionirali v takšnih okoliščinah. Jaz nisem, jaz samo upam, da bi imela dovolj moči, da bi ohranila jasen fokus …