Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V katere sklade vlagate,,?

V katere sklade vlagate,,?

Varćevanje…kakšen nasvet, kateri sklad?

Najbolj varen je v zoknu. Samo pazi da miš ne zgloda.

Tudi če mu vrednost pade su še v plusu v primerjavi obljubm in času ku je vedni nekso korak spredaj da ti svetuje na svoj mlin.

Sploh pa tole leto ni cas za vlaganje.

Smo prenehali s skladi in prihranke preusmerili v nakup zlata. Nismo zgrešili.

Parazitski skladi vam vsak mesec nabijajo provizijo, po prodaji kuponov pa na vas skoči pe davkarija preko FURS. Ne, hvala. Zlato nam priese več kot 20% letno brez parazitskih posrednikov in davkarije.

Na tvojem mestu bi se izogibal skladom, ki jih ponujajo naše banke ker si jemljejo NORE procente (~2,5% upravljalska provizija) in poiskal alternativne možnosti investiranja. Mogoče na kateremu izmed online posrednikov kot je na primer IBKR?

Noben sklad, ampak zlato

Odgovor na objavo uporabnika
Bn, 09.02.2025 ob 13:08

Varćevanje…kakšen nasvet, kateri sklad?

zakaj bi vlagal v karkoli?befaki zabiti

smo prenehali, 09.02.2025 ob 15:25

Smo prenehali s skladi in prihranke preusmerili v nakup zlata. Nismo zgrešili.

Parazitski skladi vam vsak mesec nabijajo provizijo, po prodaji kuponov pa na vas skoči pe davkarija preko FURS. Ne, hvala. Zlato nam priese več kot 20% letno brez parazitskih posrednikov in davkarije.

Isto mi. Skladi preko bank imajo prevelike obresti, obljubljajo donose, jaz sem naredila izgubo, zato sem šla ven. Potem te pa še furs obdavči če zaslužiš več kot 1000 EUR. Zlato je neobdavceno, raste, edina varna naložba v teh časih.

V potovanja🥸😇🌎🌋🏕️🏖️🏞️🚀

kavbojec, 09.02.2025 ob 16:05

Na tvojem mestu bi se izogibal skladom, ki jih ponujajo naše banke ker si jemljejo NORE procente (~2,5% upravljalska provizija) in poiskal alternativne možnosti investiranja. Mogoče na kateremu izmed online posrednikov kot je na primer IBKR?

Nikar, nobenih posrednikov , toliko goljufov je danes. Naj kupi zlato pa ga bo imel pri sebi, pri teh posrednikih pa nikoli ne veš, kdo je prevarant.

Kje pa je najbolje imeti zlato shranjeno?

Mi lahko kdo razloži, će daš v sklad je vstopna provizija.

Npr.po petih letih je brez izstopnih stroškov.

Ali so še kake druge dajatve glede skladov?

Hvala.

V nobene. Posredniku ob vplačilu poberejo svojo provizijo in čakaš včasih nekaj let, da di sprememba vrednosti toke povrne denar, ki so ga pobrali za vpis. Računaj na provizijo ob vnovčitvi in ves ta čas si brez tega denarja.

Vlagam v RTV,elektro, VO KA snaga, A1,Telekom,… RS ddv…pa še kaj…položnice in prispevki vsak mesec.

v NLB sklade. 1x 30% letna donosnost 1x 10% donosnost (bolj varno in pokriva inflacijo 2x)

Imam 60 krkinih delnic, kupljenih po 95€. Zaenkrat so ok. Kupila sem še Petrolove.

Nekaj delnic, nepremičnin, kripto, S&P 500. Če ne veš kam, se ti najbolj splača pri Traderepublic v S&P 500, preveri donose da vidiš. Daš notri, mesečno ti izplačujejo obresti na položen denar in dividende na delnice, odvisno od firme – letno ali kvartalno,  se ne obremenjuješ, ker notri so firme, ki bodo imele še lep čas dobre donose.

Ne vlagaj pa v noben slovenski sklad, preko nobenih posrednikov, vsega tega se izogibaj.

In ne poslušaj ljudi, ki ti odsvetujejo naložbe. V vsakem primeru se splača, če ne prej pa kot dodatek k penziji, ti ne bo treba jamrat potem tako kot že danes večina … in kot bodo verjetno kasneje vsi teli kljukci, ki ti danes odsvetujejo plemenitenje denarja.

Naložbe se gredo danes lahko samo lopovi, ki perejo ukraden denar. Srednji sloj, ki izginja, je obubožan.

New Report

Close