V katere sklade vlagate,,?
smo prenehali, 09.02.2025 ob 15:25
Smo prenehali s skladi in prihranke preusmerili v nakup zlata. Nismo zgrešili.
Parazitski skladi vam vsak mesec nabijajo provizijo, po prodaji kuponov pa na vas skoči pe davkarija preko FURS. Ne, hvala. Zlato nam priese več kot 20% letno brez parazitskih posrednikov in davkarije.
Isto mi. Skladi preko bank imajo prevelike obresti, obljubljajo donose, jaz sem naredila izgubo, zato sem šla ven. Potem te pa še furs obdavči če zaslužiš več kot 1000 EUR. Zlato je neobdavceno, raste, edina varna naložba v teh časih.
kavbojec, 09.02.2025 ob 16:05
Na tvojem mestu bi se izogibal skladom, ki jih ponujajo naše banke ker si jemljejo NORE procente (~2,5% upravljalska provizija) in poiskal alternativne možnosti investiranja. Mogoče na kateremu izmed online posrednikov kot je na primer IBKR?
Nikar, nobenih posrednikov , toliko goljufov je danes. Naj kupi zlato pa ga bo imel pri sebi, pri teh posrednikih pa nikoli ne veš, kdo je prevarant.
Nekaj delnic, nepremičnin, kripto, S&P 500. Če ne veš kam, se ti najbolj splača pri Traderepublic v S&P 500, preveri donose da vidiš. Daš notri, mesečno ti izplačujejo obresti na položen denar in dividende na delnice, odvisno od firme – letno ali kvartalno, se ne obremenjuješ, ker notri so firme, ki bodo imele še lep čas dobre donose.
Ne vlagaj pa v noben slovenski sklad, preko nobenih posrednikov, vsega tega se izogibaj.
In ne poslušaj ljudi, ki ti odsvetujejo naložbe. V vsakem primeru se splača, če ne prej pa kot dodatek k penziji, ti ne bo treba jamrat potem tako kot že danes večina … in kot bodo verjetno kasneje vsi teli kljukci, ki ti danes odsvetujejo plemenitenje denarja.