Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V Lidl nikoli več

V Lidl nikoli več

Ne vem no a so v vseh Lidlih tako nepotrpežljivi prodajalci, ali samo na Rudniku. Kadar grem v Lidl grem na Rudnik,ker mi je najbližji. Nekaj sem šla kupovati pa sem vprašala prodajalko kje imajo to reč, z ubijalskim pogledom me je skoraj prežarčila med mrtve-nakar vrže s treskom eno škatlo iz roka na tla in ihtavo sikajoče izbruha iz sebe nekaj kar spet nisem nič razumela. Kaj sem hotela potem drugega kot,da grem najhitreje ven iz te trgovine.
Meni se zdi taka reakcija od zaposlenih nepotrebna in nesprejemljiva. Vem,da so jezni ker morajo
delati in prenašati marsikaj,ampak da odganjajo kupce s svojo negativno reakcijo je pa zadnja.
Ne bi me odgnalo,če bi kaj takega doživela prvič,ampak točno v tej trgovini sem že 5 x doživela nekaj podobnega.

Ker Lidl je diskont. Delavci tam niso trgovci/prodajalci, ampak delavci, ki polnijo police, kasirajo na bladajni, pospravljajo, ipd., niso plačani za svetovanje in prijaznost s strankami. Tudi sama sem bila presenečena nad njihovim obnašanjem, celo šokirana in sem se pogovorila z neko vodjo, ki mi je povedala, kako so jih šolali – to je bilo takrat, ko je Lidl prišel v Slovenijo. Pač nisem njihova stranka, ker mi ni všeč njihov koncept, niti njihovi poceni nezivilski izdelki, ki delujejo do garancijskega roka, sveza hrana je vse samo sveza ne.

Vidve sta direkt za v Todorićev Merkator, seveda v takšnega, vaškega, kjer bosta lahko čveketali s prodajalkami in opravljali sosedove Micke in Lojzke.

Butasti sta do amena in povrh vsega še tečni. Najbrž sta pol ure rabili, da sta našli vhod v štacuno…..

Če iščeš prijaznost, pojdi v mečkator. Tam sicer čakaš pol ure na blagajni, dobiš pa morda prijaznost od prodajalke, če je že nikjer drugje ne moreš dobit.

Mi pa v Lidlu ne kupujemo, ker je bolj poden folk in vse je nametano. To mi ni všeč.

Mi pa ne v Mečkerju, Tušku ali Šparu, ker nimamo cajta tako dolgo viset po blagajnah in še za nagrado plačevat 30 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dražje vsako stvar.

Kateri folk? A ti hodiš v trgovino zarad družbe? :))))))))))

Doloceni izdelki so v diskontih res cenejsi, se zdalec pa ne vsi, ce primerjas isto kvaliteto.

Ti, ta prva, ce si naletela na trgovko, ki je ravno imela slab trenutek, tako kot si ga imela ti, ko si pisala post, pa tega ne posplosuj na celo trgovsko verigo. Sploh pa so te stacune tako male, da res ne rabis 5 ur za pogledat po policah. Pa mogoce razmisli, kako si vprasala. Ce v takem tonu, kot pises, ne bodi presenecena nad reakcijo.

Če si že 5x doživela nekaj podobnega, je problem v tebi. Tudi jaz hodim na Rudnik.

Meni grejo na živce te njihove akcije. Dajo nekaj v letak. ob 15 uri ni že ničesar več. 5 stvari za celo mesto. Če niso ob 8ih tam ne dobiš nič. Ampak takrat se folk drenja pred vrati in čaka na robo. Hvala lepa. Bom šla raje v Mercator ter kupila kvalitetno.

Jaz pa v Lidlu ali Hofru kupim samo določene izdelke, sicer pa redne večje nakupe opravljam drugje.

Vzdušje v teh trgovinah mi je moreče, blago čudno razporejeno, slaba izbira živilskih izdelkov, blagajničarke norijo s skeniranjem izdelkov… Pač pri nizkocenovnih diskontih ni drugega za pričakovati. Bolj sproščeno mi je v drugih trgovinah, kjer imajo dejansko nabor vseh izdelkov vseh znamk in čeprav čakam dlje na blagajni, vsaj nisem pod pritiskom, da moram vse zmetat v voziček in se pobrat od tam. Sicer pa kakor komur paše.

Veš, da so jezni, ker morajo delati? No, jaz tega ne razumem. Nikomur ni treba delati. Če mu je delo odveč, naj svoje delovno mesto prepusti drugemu.

V našem Mercatorju so blagajničarke hitre, prodajalke pa prijazne in vedno pripravljene pomagati, če kaj vprašaš. Redne stranke poznajo, včasih si izmenjamo kakšno besedo, ampak za klepet seveda ni časa. So prijazne, lepo te postrežejo in meni je to veliko bolj všeč kot tista diskontno nametana roba po tleh kot za prašiče.

Mislim, da nima veze koliko dela imaš in kako si bil izobražen. Če pride oseba/kupec do tebe in te nekaj vpraša bi moral odgovoriti in pomagati. Res delavke v lidlu niso plačane za govorjenje, a tudi za nesramnost niso, zato tudi jaz več ne kupujem v lidlu. Raje zavijem v kak tuš, kjer mi prodajalka kulturno odgovori, če jo kaj vprašam.

Veliko je odvisno od vodstva posamezne podružnice. Pri nas (manjši kraj) so v vseh trgovinah (Hofer, Špar, Lidl, Merkator) prodajalke prijazne in pomagajo, če jih prosiš. Zanimivo, da sem na najbolj nejevoljne naletela v Tušu. V Ljubljani pa so se mi zdele zelo vzvišene tiste v Merkatorju na Rudniku.

Na Vrhniki: Hofer katastrofa od ihtavosti (hitrost me ne moti, ampak to, kar tam delajo blagajničarke, je pa več kot hitrost), katastrofa od neurejenosti, katastrofa od založenosti.
Lidl: lahko samo pohvalim, tudi na blagajni so sicer hitri, ampak normalni. Celo drobiž ti dovolijo našteti. In še to: sproti odpirajo blagajne, če se naberejo že samo trije kupci. Sicer se pa vidi tudi po parkingu, ki je stalno zaseden, pred Hoferjem pa včasih trije avti.

Na Vrhniki: Hofer katastrofa od ihtavosti (hitrost me ne moti, ampak to, kar tam delajo blagajničarke, je pa več kot hitrost), katastrofa od neurejenosti, katastrofa od založenosti.
Lidl: lahko samo pohvalim, tudi na blagajni so sicer hitri, ampak normalni. Celo drobiž ti dovolijo našteti. In še to: sproti odpirajo blagajne, če se naberejo že samo trije kupci. Sicer se pa vidi tudi po parkingu, ki je stalno zaseden, pred Hoferjem pa včasih trije avti.

Res, da je tudi meni uspelo edino v Lidlu nekajkrat doživeti, da prodajalke opravljajo ena drugo pred strankami.

Ampak vseeno raje to, kot pa mečkanje na blagajni. Ker je moj prosti čas dragocen in tudi če še dvignejo cene, bom še vedno tam in pri podobnih. Ker je moj čas predragocen za zapravljanje po blagajnah.

Evo, enako jaz – ko grem v večji družinski mesečni nakup( prek 150 eure), grem raje v leclerc, v miru, dovolj ponudbe marsičesa, odlične cene ( dosti ceneje isti artikli, kot v Lidlu naprimer, ker se zna Leclerc dogovoriti za nižje cene z dobavitelji , pa nabije tudi nižjo trgovsko maržo)

Hja, ljudje, dragi že pol leta intenzivno, z namenom, po sokolje spremljam nakupe in račune dobesedno preanaliziram in jasno ko beli dan je, da Lidl in Hofer že zdavnaj nista več ugodna za slovenskega kupca, so kar fino šli v korak s konkurenco s cenami 🙂 Hodim tja sicer občasno po kak artikel iz posebne ponudbe, drugače pa komot preživim brez njihovega kruha, njihovih blagovnih znamk ala PIKOK ( made in Poland, Hungary, ne hvala!), drugače pa večino mojega denarja za hrano+ ostale gospodinjske pritikline dobijo: avstrijski Merkur ihr Markt, italijanski Carrefour ali Auchan in Lecler v SLoveniji!

Meni so v Lidli Deluxe izdelki zakon. Pa na raznih italijanskih, grških, francoskih ,… tednih lahko tudi veliko zanimivega kupiš. V LJ na Rudniku se mi niso nikoli zdeli prodajalci kaj bistveno drugačni kot v drugih trgovinah, je pa res, da si je en moški tam na blagajni vedno nekaj pel in je bil v resnici zelo prijazen. Me malo čudi ta tema.

Jaz hodim pa vsak vikend v Lidl na HR. Saj drugače je koncept trgovine popolnoma enak kot tukaj, kar pa mene čudi in tudi moti, je pa počasnost na blagajnah. Tam je popolnoma isti tempo (še kakšnih 2x počasnejši kot v naših M) na blagajnah v Lidlu, Konsumu ali Plodinah. A tam pa blagajnikov ni ne prigajnjajo kot pri nas?

Ne vem, jaz tega še nisem doživela. Na prijazno vprašanje vedno dobim bolj ali manj prijazen odgovor in to v katerikoli trgovini.

a nergači/ce ste pa perfect people ☺
da nimate (kot nekdanje trgovke) 2x večji penzion že 10 let, kot prodajalke plačo??

Prodajalke (ne glede na firmo) popolnoma razumem, da ne morejo blestet od prijaznosti. Meni bi se že po kakšni uri utrgalo in bi koga kam kam poslal. Hrup, stalno med ljudmi, tudi presranimi sitneži, umetna svetloba, hitenje, obremenjujoč delovni čas (sploh za starejše), vse večje zahteve, slabe plače, pa večina je na tem, da mora vse to požret, če hoče vsaj za silo preživet :(. Probajmo jih razumet.
Pa koncept trgovin je vedno bolj razčlovečen, prodajalci pa keš avtomati. Ko je že govora o tem; tudi meni ustreza bolj oseben odnos. Všeč mi je, če se s prodajalkami mal poznamo. Saj ne vržemo ravno debate, ampak dve tri besede pa pašejo. Grem rajši z busa dol v meni priljubljeno trgovino, pa spet na naslednji bus. Saj zarad par rogljičkov in mal sira pa še kaj nimajo lih ne vem kakšen profit, ampak nekaj pa je.

Še moja izkušnja. Na Primorskem so prodajalke v Lidlu zelo prijazne in z normalnim tempom.
Brzina v Hoferju pa je prav pretirana in odbijajoča.

New Report

Close